Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

אני בעוד כ-7 חודשים משתחרר, והגיע גם זמני להתחיל לחשוב על לימודים.

אני בעל בגרות מלאה, 3 יח' מתמטיקה, 4 יח' אנגלית. מעוניין ללמוד הנדסת בניין. מקצוע שאני מתעניין, אוהב ואם לחשוב על העתיד, מקצוע שתמיד ייצטרכו.

ישנן 2 אופציות לימוד: 1. לימודים בשדרות במכללה, התנאי הוא כזה, אם שנה שלמה אני לומד ומביא ממוצע מסויים, 3 שנים הבאות אני אוטומטית עובר לאוניברסיטת בן גוריון ולומד שם. (יש לציין שפה אצטרך להשלים מתמטיקה בערך חודשיים).

2. השלמה של מתמטיקה+פיזיקה, תקופה של חצי שנה בערך וללמוד בבאר שבע (אני מב"ש) במכללה להנדסה.

התוכנית שלי היא כזו, להשתחרר וישר להתחיל לעבוד וללמוד. טיול וכל השאר, אחרי הלימודים, לטוס ולהנות בראש שקט.

מה אתם ממליצים? אני בנתיים מנסה להשיג לעשות פסיכומטרי על חשבון הצבא, מקווה שאצליח בזה.

מה אתם ממליצים, איך לבצע את התוכניות שלי בצורה טובה ועפ"י הניסיון האישי שלכם?

תודה רבה.

שיהיה לכולם שבת שלום ומבורך.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אני עושה בידיוק את המסלול שאתה מתאר. השלמת בגרויות + פסיכומטרי.

אני התחלתי בפסיכומטרי ואז בגרויות.

אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור הייתי עושה בגרויות ואז פסיכומטרי. בגרויות (הכוונה למתמטיקה ופיזיקה) "מחזירות אותך לכשירות". הכוונה היא שכל החישובים הקטנים והמעצבנים שצריך לחשב בפרק הכמותי יעברו חלק וללא מחשבה.

בהצלחה

פורסם

הכי טוב ללמוד הנדסה אזרחית בטכניון.

אם לא אז באר שבע

אם אתה רוצה להתחיל בספיר ואז לעבור לבאר שבע - גם אפשרות טובה רק שתצטרך לעמוד בממוצע ציונים גבוה יחסית

פורסם

חשבתי לנצל את התקופה שאני בצבא ואת מה שהם מציעים לי.

אם אפשרי להשלים מתמטיקה+פיזיקה בצבא, אני מעדיף לעשות את זה.

האם זה אפשרי?

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אני מת על אוניברסיטת בן גוריון. אני לומד באוניברסיטת בן גוריון. אני ממליץ בחום לבוא וללמוד באוניברסיטת בן גוריון. עד לא מזמן גם הייתי סוג של יחצן עבור אוניברסיטת בן גוריון.

ועדיין, במקרה הספציפי שלך אני ממליץ לך רק על הטכניון. לא המכללה להנדסה, לא מכללת סמי ולצערי הרב גם לא בן גוריון. הנדסת בניין לומדים רק בטכניון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

וזה למה? פשוט אם אני אלמד או באוניברסיטה או במכללה, יש לי מלא הטבות.

ולנסוע ללמוד בטכניון, זה המון הוצאות, לעבור עיר, בית, יש המון חיסרונות ואני מאמין שיתרונות אם כ"כ ממליצים על הטכניון.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
וזה למה? פשוט אם אני אלמד או באוניברסיטה או במכללה, יש לי מלא הטבות.

ולנסוע ללמוד בטכניון, זה המון הוצאות, לעבור עיר, בית, יש המון חיסרונות ואני מאמין שיתרונות אם כ"כ ממליצים על הטכניון.

יש קצת בעיות בכל מה שקשור לאישור של תארי הנדסת בניין במקומות שהם לא הטכניון. אני יודע בוודאות שלבוגרים של לפני שנתיים בבן גוריון הייתה בעיה, יש על זה גם כתבות ברשת. אני לא בטוח שהעניין טופל וגם אם טופל, קח בחשבון שרושם ראשוני לוקח הרבה זמן לתקן.

חוץ מזה, שאר המכללות באזור (ספיר, סמי, קיי ושות') נחמדות אבל לא ברות השוואה לאוניברסיטאות הגדולות משום בחינה שהיא. זה כמו שתנסה להשוות יונדאי i10 ליונדאי ולוסטר. שתיהן יביאו אותך לירושליים, לא בטוח שבאותה הקלאסה.

אתה מסתכל על הטווח הקצר במקום להסתכל על הטווח הרחוק. תואר אתה מוציא היום אבל הוא ישפיע על מסלול התעסוקה שלך לאורך כל החיים. תואר טוב יפתח לך יותר דלתות תעסוקה איכותיות בעתיד ויגדיל את הסיכוי שלך להתברג גבוה בהמשך הקריירה. אם אתה מחפש את הדרך הקלה ביותר, עזוב אותך משטויות ולך לעבוד כאיש מכירות. גם תעשה יותר כסף וגם לא תצטרך לשבור את הראש עם קורסים שנקראים בטון 1, בטון 2 ובטון 3.

פורסם

אני יודע שעומדת בפניי תקופה קשה של לימודים. גם בזמן הלימודים לתואר וגם לפני זה.

אבל אני מכין את עצמי לזה וקריעה של 4 שנים, לא נורא, אפשר לעבור את זה, אני לא הראשון ולא האחרון.

אז לפי ההמלצה שלך, עדיף לבדוק את תנאי הקבלה ולנסות ולהגיע לאוניברסיטת בן גוריון, הבנתי אותך נכון?

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אני אסדר לך את סדר העדיפויות כמו שאני רואה אותו כשהמקום הראשון הכי עדיף:

1. טכניון.

2. אוניברסיטת בן גוריון

3. טיול בתאילנד.

4. עבודה במכירות.

5. עבודה בקטיף אבוקדו.

6. עבודה בקטיף תותים.

7. ללמוד הנדסת בניין במכללה.

פורסם

מהניסיון הקצר שלי,

הטכניון הוא באמת המקום ללמוד הנדסה אזרחית.

אל תתחיל לימודים אם אין לך רקע ונתונים מתאימים. 5 יחידות מתמטיקה ו 5 יחידות פיזיקה הם חובה. לא מספיק להשלים בגרות בשביל הציון אלא ממש כדאי ללמוד ולהבין תוך כדי.

אני התחלתי את הלימודים בטכניון בזכות ציון פסיכומטרי ממוצע + ובזכות זה ששיפרתי בגרות במתמטיקה ל 5 יחידות ביואל גבע. בקורס ביואל גבע מלמדים אותך בשביל להשיג ציון ולא ממש מתעמקים בחומר. זה יכול להיות טוב בשביל להתקבל אבל זה לא ממש עוזר בשביל להבין או לשרוד בטכניון.

התקבלתי ללימודים כשהייתי מחוייב לעשות מעין קורס מכינה של פיזיקה לפני הלימודים. לא עברתי את הקורס אבל עדיין נתנו לי להתחיל ללמוד כשאני על תנאי וגורר איתי את המכינה לצד הלימודים. סמסטר ראשון הרגשתי שמדברים איתי סינית. לא הבנתי בכלל על מה מדובר. עברתי רק קורס אחד (אלגברה) בציון 55 כי המבחן היה אמריקאי וכנראה שאת הסיכוי שלי לנחש 6 בלוטו בזבזתי במבחן. סמסטר שני חזרתי על כל הקורסים, עברתי הכל (שיפרתי בחלק גדול את הציון) אבל נכשלתי בחדו"א (זה עדיין היה סינית). היו קורסים מעניינים אבל כל מה שהיה קשור למתמטיקה הפיל אותי.

בסופו של דבר, למדתי שם במשך שנה וחצי ובסוף, "המגדל קלפים" שניסיתי לבנות קרס כי לא היו לי את היסודות המתאימים.

חשוב מאוד להגיע מוכנים ועם רקע.

אסף

פורסם

צביקה אתה טועה ומטעה.

במכללה להנדסה בירושלים יש שת"פ מלא עם הטכניון בחוג הנדסה אזרחית וסביבתית כבר שנתיים.

שנתיים ראשונות לומדים במכללה, ולאחר מכן עוד שנתיים בטכניון. כמעט כל ההרצאות המתקיימות בחוג להנדסה סביבתית מועברות בשידור חי בעזרת מצלמות מהטכניון, ושאר סגל המרצים הם בעצמם אנשי סגל מהטכניון (אגב לא רק בהנדסה סביבתית, אלא גם בעוד חוגים). ולכן גם תנאי הקבלה לחוג הנדסה סביבתית הוא לפי דרישות הטכניון - פסיכומטרי 660 ומינימום ציון 80 ב4 יח"ל מתמטיקה.

לאחר 4 שנים מקבלים תעודת B.Sc בהנדסה סביבתית של הטכניון בשיתוף עם המכללה האקדמית להנדסה ירושלים.

כך שלצאת בסטיגמות מבלי לדעת כמה עובדות זה לא מעשה חכם.

ולפרטים נוספים ניתן להכנס לאתר: http://www.jce.ac.il/category/EzrachitEng_Tech

אחזק את דברי האנשים בנוגע להכנה המדוקדקת שתצטרך לעבור בתחום הפיזיקה, הגאומטריה והאלגברה על מנת שיהיה לך בסיס טוב יותר ולא תחווה את משבר שנה א' על בשרך בצורה קשה מידי.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

כן חשבתי על זה, גם אחרי התייעצות עם אבא שלי הוא גם ייעץ לי להשלים בפיזיקה 5 יח', ככה שאני אבוא ללימודים שאני לא אהיה בבום ואגיד לעצמי "על מה הם מדברים".

שלא יהיה לי קשה 100% אלא לפחות 50%.

זאת אומרת ששנה ראשונה אחרי הצבא (בתנאי שאקבל פסיכומטרי דרך הצבא) זה השלמה במתמטיקה+פיזיקה ואח"כ בע"ה להתחיל את התואר.

הבנתי אתכם נכון?

Kia Sportage, 2014 

פורסם
כן חשבתי על זה, גם אחרי התייעצות עם אבא שלי הוא גם ייעץ לי להשלים בפיזיקה 5 יח', ככה שאני אבוא ללימודים שאני לא אהיה בבום ואגיד לעצמי "על מה הם מדברים".

שלא יהיה לי קשה 100% אלא לפחות 50%.

זאת אומרת ששנה ראשונה אחרי הצבא (בתנאי שאקבל פסיכומטרי דרך הצבא) זה השלמה במתמטיקה+פיזיקה ואח"כ בע"ה להתחיל את התואר.

הבנתי אתכם נכון?

בדיוק, זה מה שאני עשיתי וזה מאוד עזר לי ועדיין עוזר. מהנדס לא מחפש קיצורי דרך, כי על קיצורי דרך מורידים נקודות :wink:

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...