Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי בעיה כלשהי ואני כמעט בטוח שזה משהו שאני גרמתי לו אבל אני מנסה לחשוב מה הכיוון היותר הגיוני.

רכשתי מערכת 1DIN של פיוניר, דגם AVH - P7500.

המערכת רק עכשיו חיברתי אותה לצורך כיוונים, והחוט פלוס שהיה לי מאחורי הדשבורד היה מצ'וקמק אז ביטלתי אותו.

לצורך הכיוונים עשיתי חתך על כבל מתח של 4G שמגיע מהמצבר למגברים וחיברתי ישירות את הפלוס מערכת.

התחלתי להתעסק בכוונונים ולפתע הכל מתחיל להיחלש האוטו מתחיל לגמגם עד כדי שהוא עובד להיכבות.

כיביתי את הרכב ובדקתי עם שעון טעינה שהראה שהיא ירדה כמעט ל 7V.

חשוב לציין שלא היו בעיות טעינה אף פעם, האלטרנטור אחרי החלפה, ואני חוזר כל שבועיים הביתה והרכב מניע במכה אחת.

השאלה היא כזו, האם החיבור הישיר לכבל 4G גרמה לבלאגן הזה ?

במידה וכן, מה ההיגיון שזה יגרם מזה, אם לצורך העניין כדי להכין חוט פלוס חדש אני במילא יצטרך מתח ישיר מהמצבר, אז בעיקרון מדובר באותו הדבר רק עובי שונה.

מישהו יוכל לעזור לי ולהאיר את עיני לגבי הטעות?

אגב הפלוס והמינוס של המערכת מתחברים לכמו קבל כזה, ומצידו השני יוצאים חוטי פלוס מינוס, שמגיעים למתח ואחד למינוס.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

החיבור שעשית לא גרם לנזק, אלא אם כן קיצרת בין הפלוס העבה לבין המינוס(גוף הרכב למשל) אז יתכן שזה יצר את הנזק.

אבל החיבור לא כ"כ מומלץ, כדאי שעל הכבה הזה לא יהיו חיבורים שעלולים להתנתק ולגרום לקצר, הכבל העבה צריך להיות מבודד היטב, תעטוף את החיבור עליו שעשית טוב טוב ותבדוק שהוא לא מתחכך עם משהו שעלול יהיה "לפצוע" את הבידוד ולגרום לקצר, אבל כל עוד חיברת חזק וביצעת בידוד טוב זה בסדר.

האלטרנטור כניראה שבק, ואם הותקן אחד משופץ אין ממה להתרגש בשיפוץ אלטנרנטור לרוב מתקינים ווסת טעינה זבל סיני שלא מחזיק הרבה זמן, התקנת מערכת בטח שתהרוג אותו.

וגם אם לא עשית קצר בטעות, המערכת כניראה "כבדה" מידי ומעמיסה על האלטרנטור ולכן הוא התחמם ונשרף.

בדוק מול חשמלאי אם קיים אלטרנטור לרכב שלך שיותר חזק מהקיים, (אמפר גבוה יותר)

פורסם

לצורך הכיוונים עשיתי חתך על כבל מתח של 4G שמגיע מהמצבר למגברים וחיברתי ישירות את הפלוס מערכת.

מסוכן ביותר מה שעשית.

אם הכבל פלוס יגע בטעות בגוף הרכב אז במקרה הטוב ישאיר לך נקודת התכה איפה שנגע והפיוז ישרף ובמקרה הגרוע יכול לגרום לשריפה ברכב.

הכבל מתח חייב להיות שלם לכול אורכו (מלבד חיבור לפיוז לפני המצבר), ואסור לפצוע אותו כדי לקחת פלוס,

לך לחשמלאי תעשה בדיקת טעינה ובדיקת עומס למצבר,רוב הסיכוים שהמצבר חלש או שהטעינה חלשה מידי,

לגבי הפלוס לHU, מה הקוטר של החוט ה"מצוקמק"?. אני די בטוח שהוא מספיק בשביל לתת הזנה רק לHU ,

אים היו לציפורים מכוניות בכייף היתי יושב על חוט חשמל ומחרבן עלהם :lol:8)

פורסם

אוקיי, ניתקתי את הקומבינה שעשיתי, בידדתי היטב את הכבל 4G.

הרצתי חוט חדש מהמצבר ישיר ל HU.

לאחר מכן האוטו הניע במכה והטעינה עמדה על 13V בזמן שהמערכת עובדת.

הגיוני שזה מה שגרם לבלאגן?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אוקיי, ניתקתי את הקומבינה שעשיתי, בידדתי היטב את הכבל 4G.

1)הרצתי חוט חדש מהמצבר ישיר ל HU.

2)לאחר מכן האוטו הניע במכה והטעינה עמדה על 13V בזמן שהמערכת עובדת.

הגיוני שזה מה שגרם לבלאגן?

1) לא הבנתי למה התעקשת לקחת חוט לHU דווקא ישירות מהמצבר.

יכולת לקחת הזנה מתיבת הפיוזים הפנימים של הרכב מאחד הצרכנים האחרים (מצית של הרכב לדוגמא) וזה היה עובד מצוין.

בכול מקרה אם לקחת ישירות תדאג שבחיבור של החוט למצבר יהיה פיוז בעל ערך נמוך או שווה לפיוז של הHU.

כמובן מומלץ גם לעטוף את החוט בשרוול עמיד בחום בחלק של המנוע,

2) לחתך שעשית בכבל מתח לא אמור להיות קשור לנפילת מתח,

מה שיותר הגיוני שאולי החיבורים של המצבר רופפים או שהמצבר גמור.

אם בדקת טעינה ועומס למצבר רוב הסיכוים שאחד מההדקים שלו רופפים,

תבדוק את הפלוס והמינוס של המצבר,וגם את החיבורים שלהם לרכב,

תוודא שהנעלי כבל של המצבר מחזיקים אותם טוב אם הכבלים הראשים שלו גמורים (יבשים או נראים מבושלים) זה יכולה להיות הסיבה לנפילת מתח הרגעית שהיתה לך כיון שבמצב הזה ההתנגדות שלהם מאוד גבוהה ואולי המפל מתח של המצבר נופל עלהם.

כמובן שאם ההדקים של המצבר מצופים בקורוזיה זה גם גורם לבעיה,

אם כן. תנקה אותה על ידי ליטוש עדין של ההדקים של המצבר,

ואחרי שאתה מרכיב את ההדקים של המצבר תמרח עלהם טיפה גריז או וזלין למניעת קורוזיה בשנית,

בהצלחה :)

אים היו לציפורים מכוניות בכייף היתי יושב על חוט חשמל ומחרבן עלהם :lol:8)

• תוכן חדש...