Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע זמן הטיפול, ברצוני לרכוש את החלפים ולבצע את העבודה בעצמי במוסך בו אני עובד, רציתי לשאול איזה שמן מנוע מתאים ביותר לרכב הנ"ל ושל איזה חברה מומלץ?

לגביי הפילטרים (שמן ואוויר) יש חשיבות למקורי בלבד או שאפשר לשים תחליפיים?

הבנתי שהפלאגים ברכב הזה הינם מסוג אירודיום שאורך חייהם ארוך מאוד ואין צורך בהחלפתם בכל 10000 ק"מ, היש אמת בדבר?במידה ולא,איזה פלאגים כן מתאימים לרכב הנ"ל?

ברכב הנ"ל יש שרשרת טיימינג ולא רצועת גומי משוננת המצריכה החלפה יזומה,נכון?

בעל הרכב (אחי) מציין שלאחרונה מורגש חוסר סחיבה קל בלחיצה על דוושת הגז והרכב מרגיש קצת כבד מבעבר, במה עליי להתמקד במקרה כזה?

אגב, הרכב נוסע נסיעות ארוכות מידיי שבוע (ק"ש-חולון) ולכן ברצוני לספק לו את השמנים והחלפים הטובים ביותר.

תודה רבה מראש לכל חבריי הפורום הנכבד והמשך שבת נעימה.

פורסם

בנוסף לשאלותיי בהודעה הקודמת שטרם קיבלתי תגובות עליהם, לגביי הפילטר דלק, כל כמה ק"מ ממליץ היצרן להחליפו? והיכן הוא ממוקם (תא מנוע/מתחת לרכב באיזור הגלגל האחורי/ בתוך טנק הדלק)ברכב הנ"ל (סוזוקי ליאנה 06 1600 אוטומט)?

פורסם

בנוגע לשאלותיך הראשונות בשרשור:

אני הייתי ממליץ על פילטרים אוויר ושמן מקוריים. הם האיכותיים ביותר והמתאימים ביותר לשמירה מירבית על מערכות הרכב. פילטרים ש"נראים כמו" באמת רק נראים כמו ויש הבדל גדול ביכולת הסינון, שסתום אל חוזר בפילטר השמן או התאמתם הפיזית כמו במקרה של פילטר האוויר.

פילטר דלק - אני בספק אם ישנו. הרבה יצרנים מתקינים את פילטר הדלק כחלק אינטגרלי ממשאבת הדלק ולא נותנים הורואות ברורות (ולעיתים גם לא ניתן) להחליפו.

מצתי אירידיום - אני מאוד מאוד בספק שיש ברכב מצתי אירידיום, מחירם גבוה לאין ערוך ממחיר פלאגים רגילים ויעילותם המשופרת מוטלת בספק. מצתים רגילים וזולים יזדקקו להחלפה כל כמה עשרות אלפי קילומטרים ואני לא רואה שום בעייה עם שימוש בהם. בכל חנות חלפים תמצא ספר ובו פירוט הפלאגים הדרושים לרכב שלך. הימור בטוח יהיה ללכת על פלאגים מקוריים, קנה אותם יחד עם מסנן השמן והאוויר ממוסך מורשה.

שמן מנוע - ב SX4 שהייתה לי (שהיה בה את אותו המנוע שיש בליאנה, M16A) מותר היה להשתמש בכל שמן הקיים בשוק. ההמלצה שלי היא להשתמש בשמן הדליל ביותר האפשרי והמותר לשימוש במנוע הרכב, במקרה של ה SX4 מדובר על 5W30. אני לא רואה מניעה משימוש בשמן בעל מדרג צמיגויות כזה, רצוי סינטטי מלא ופחות חשובה החברה, רק שתהיה אחת מוכרת ושיעמוד בתקן SG ומעלה של ה API. ככל הידוע לי במנוע הנ"ל אכן אין רצועת טיימינג, יש שרשרת.

לגבי תחושת חוסר הסחיבה - רק מוסך עם חיבור סורק או מכון הזרקות יוכל לבדוק מה הבעייה בהנחה שאין בעייה מכנית במנוע או בגיר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

נכון ההמלצה ברכב מצתים מסוג אירידיום שטובים ל- 90000 ק"מ.

יש את ngk ויש את דנסו.בקשר לסחיבה תבדוק אם חסר שמן גיר.בדיקת שמן גיר תקרא בספר איך בודקים את המפלס

ולפי זה תנהג.גם לי יש בעיה של חוסר סחיבה אשמח לקבל הצעות.

• תוכן חדש...