Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה באמת חושב שאנשים שכחו לנצל ? לדעתי סדר העדיפויות אצל רוב הציבור השתנה ,ההתלהבות מ "לנצל" ירדה ,עולמם התמלא במשימות אחרות חלקן קיומיות ,הסביבה הפכה צפופה ואין את העונג הזה של "לנצל" .

לנצל לא כדי להנות, אלא כדי להתקדם באופן סביר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם חסכון הוא המטרה העיקרית וסביר להניח שאדם שקונה פיקנטו\אלטו\ספארק אכן מטרתו העיקרית היא לחסוך בהוצאות רכב, אז גיר ידני אמור להיות ברירת מחדל.

אם להוציא את עניין ההנאה, אז בסה"כ מדובר במערכת מכנית אותה הנהג מתפעל, הרי אנו נוהגים במכונה.

כל סיפורי הדמוניזציה על הגיר הידני, לדעתי, מופרכים ונובעים בעיקר משימוש לא נכון.

אגב, ברור לי שהסוגיה כבר נטחנה עד דק לאורך השנים, אך לא סתם באירופה קונים בעיקר ידני. זה לא אומר שהאירופאים מחפשים הנאה או ריגוש ולכן קונים ידני אלא כי זה יותר חסכוני ואמין, נקודה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בהנאה מגיר ידני אין שום דבר רציונלי. מי שעבר לגיר ידני מאוטומט רק כדי לחסוך בדלק- לרוב לא יחזיק מעמד עם הרכב. בדיוק כמו שמי ששונא לשטוף כלים, אבל יוותר על המדיח כדי לחסוך במים, יישבר די מהר ויחזור למדיח.

הרכב הראשון שלי היה פג'ו 205 ידני (לפניו היתה אלפא 33 1.7 ידנית, אבל היא לא היתה ממש שלי), ואהבתי כל שניה של נהיגה איתו. כשהצטבר קצת כסף שאיפשר להשתדרג, חיפשתי ידני, ובסוף עברתי לאוטומט רק בגלל שיש לי משפחה של עצלנים חובבי אוטומט ששטפו לי את המוח שהגיע הזמן לפנק את עצמי ולא להתכלב.

שני רכבים אוטומטיים עברתי מאז, שניהם רכבים מצויינים, ולאף אחד לא התחברתי כמו ל205 ההיא, תמיד משהו היה חסר. התגעגעתי לידני ולא ידעתי אפילו להסביר למה.

עד שהפסקתי להקשיב לאחרים וחזרתי להקשיב לעצמי, עם ה206 הידנית שלי. לא רכב ספורטיבי (75 כ"ס), חסכוני רק במידה, אבל פתאום החיוך חזר לפנים. פתאום כיף להיכנס לאוטו, פתאום קצת עצוב להגיע ליעד.

אז מה יש בתיבה הידנית הזו שעושה לי את זה? אין לי תשובה. חיסכון בדלק זה פרמטר, אבל יש רכבים אוטומטיים שנותנים את אותה הצריכה פחות או יותר, ואפילו טובה יותר, כך שזה לא באמת שיקול.

הנאה מנהיגה? זה לא רכב ספורטיבי, הוא ננהג ברוגע, והנסיעה שלי- אפילו שרובה בינעירונית- היא פקוקה או עמוסה, כך ש"בחישה במוט" מעורבת פה לא מעט.

ועדיין...

שם התואר הכי מתאים פה עבורי הוא "משעמם". רכב אוטומטי משעמם אותי. הנסיעה שלי היא ברובה שגרתית, בית-עבודה, אך לא קצרה. רכב אוטומטי פשוט לא מרגש אותי, זה פשוט רכב של להגיע מא' לב', ולא משנה כמה נוח ומפנק הוא.

אבל לצאת מהעבודה ולהיכנס לרכב ידני, זה כמו ניקוי ראש. זה להגיע הביתה מלאי מרץ, חיוניים.

אם אנשים היו בוחרים רכב משיקולים רציונליים, לא היו קבריולטים, מכוניות ספורט ורכבי אספנות. כולנו היינו נוסעים באיזו אקסנט אוטומטית כסופה משעממת, ששוטפים רק במכונת שטיפה בחינם על תדלוק מעל 150 ש"ח, ומחליפים רק כשהזבל בפנים כבר עולה על גדותיו ומפריע לילדים להיכנס.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אם חסכון הוא המטרה העיקרית וסביר להניח שאדם שקונה פיקנטו\אלטו\ספארק אכן מטרתו העיקרית היא לחסוך בהוצאות רכב, אז גיר ידני אמור להיות ברירת מחדל.

לדעתי, מי שקונה פיקנטו/אלטו/ספארק, עושה את זה בעיקר בגלל שהוא יכול לקנות רכב חדש בסכום שפעם הספיק רק לסופר מיני משומש בן 3. העובדה שהוא גם ידני יכולה להוות חיסרון עבורם, אבל כשמצדיקים את זה כ"חיסכון בדלק", החיסרון הזה נמחק.

סביר להניח, אין לי נתונים, שמשפחתיות ידניות נמכרות בכמויות נמוכות בהרבה. כך שהעובדה שאתה ידני לא מספיקה.

לדעתי הנוספת, אגב, רוב האנשים שקנו פיקנטו/אלטו/ספארק עשו את זה עם הלוואה או מימון ולא עם כל הסכום ביד. אנשים עם 20-30 אלף ש"ח ביד עשו את החשבון שבין רכב משומש בן אי אילו שנים, ובין רכב חדש (עם מימון), ובחרו באופציה הקורצת יותר, לאו דוקא כי היא באמת הכי מוצלחת עבורם.

בגלל זה נדמה לי שיש תחלופה יותר גבוהה בשוק המשומשות של הרכבים האלה, לעומת רכבים חדשים אחרים. אנשים הסתנוורו מאופציית ה"רכב עם ניילונים", וקצת חטאו לצרכים שלהם בדרך. זו ההרגשה שלי, לפחות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ההנאה שאני מפיק מגיר ידני היא ההתחברות הטוטאלית עם הרכב.

צריך להקשיב למנוע, להרגיש אותו ולהכיר אותו כדי לפנק אותו, והוא יפנק אותך בחזרה.

נהגתי כמה חודשים ברכב אוטומטי, אח"כ עברתי לידני ואני חייב לציין שלמרות המחסור בכוח המורגש ברכב שלי מדי יום אני נהנה ממנו הרבה יותר מאשר האוטומט.

יש לציין שלא ניסיתי עדיין לנהוג בשום תיבה רובוטית עם תפעול ידני אז אני לא יכול לתת ביקורת עליה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

תאמין לי איך שמנוע נשמע ברכבי מיני אתה ממש לא לרוצה להקשיב,אצלי למשל בפנדה במהירויות נמוכות יש צליל של רכב על שלט,שמים מוסיקה ונהנים.

וגם אני כמוך למרות חוסר כוח ממש נהנה מלהעביר הילוכים.לא צריך קליאו ספורט כדי להנות מהילוכים.למרות שברור שההנאה שם אי אפשר להשוות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בהנאה מגיר ידני אין שום דבר רציונלי.

מה לא רציונאלי בלהנות מתגובת דוושה עדיפה, לדוגמא?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרציו אינדיבידואלי לכל אחד ואחד

עובדתית 95 אחוז מהציבור אינו סובל מחוסר ברציו הזה

הדוושה שלו משרתת אותו על הכייף כייפאק

יש פה ושם ציבור כמו חלק מהפורום שנהנים ,בעצם למה לא ?

פורסם

95 הם אלה שנוסעים על רכב רגיל ולא רכב ספורטיבי ולכן לא יודעים ולא ידעו את ההנאה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
95 הם אלה שנוסעים על רכב רגיל ולא רכב ספורטיבי ולכן לא יודעים ולא ידעו את ההנאה.

אתה חייב להבין אחת ולתמיד .

כל מה שאתה אומר היום ובעתיד הכל נכון ,הכל מדוייק הכל גאוני .

ההנאה שלך לא מעניינת את הרוב המוחץ של הציבור .

מכונית זה לא מה שהיתה לפני 45 שנה ,זה חלף .

אותך מעניין ההנאה הזאת אותם ממש לא ,עבורם רכב זה כמו סכו"ם לאוכל .

יש להם לכל אחד מהם הנאות שונות שאולי עולות פי 50 מההנאה שלך .

אגב ..נשאר מקום להנות עם רכב ?

רק תביט על המהפכה שהתחוללה במעבר לדו גלגלי קטן ,אולי אז תפנים ...

פורסם

חבר,לי יש פנדה, וזה איך לומר לא ממש מתחרה לסובארו STI.:wink:

אבל כשקניתי את הדובלו,שלמרות שהיא מסחרית היא רכב חזק יחסית,ועברתי אליה מרכב פחות חזק די משמעותית,בהתחלה כול פעם שלחתי גז,חייכתי אוטומטית,לא הבנתי איך הרכב יכול להאיץ כול כך מהר.

לכן כרשמתי את מה שרשמתי,רק יכולתי לתאר מה עובר על בעלי קליאו ספורט,STI,איבו,קופרות.

פורסם
חבר,לי יש פנדה, וזה איך לומר לא ממש מתחרה לסובארו STI.:wink:

אבל כשקניתי את הדובלו,שלמרות שהיא מסחרית היא רכב חזק יחסית,ועברתי אליה מרכב פחות חזק די משמעותית,בהתחלה כול פעם שלחתי גז,חייכתי אוטומטית,לא הבנתי איך הרכב יכול להאיץ כול כך מהר.

לכן כרשמתי את מה שרשמתי,רק יכולתי לתאר מה עובר על בעלי קליאו ספורט,STI,איבו,קופרות.

לכן כתבתי לך :

"כל מה שאתה אומר היום ובעתיד הכל נכון ,הכל מדוייק הכל גאוני ."

פורסם
אתה באמת חושב שאנשים שכחו לנצל ? לדעתי סדר העדיפויות אצל רוב הציבור השתנה ,ההתלהבות מ "לנצל" ירדה ,עולמם התמלא במשימות אחרות חלקן קיומיות ,הסביבה הפכה צפופה ואין את העונג הזה של "לנצל" ,גם אם אתה כבר לבד באיזה פיזדיולוח אז גם שם תמיד ימצא או ימצאו כמה מהלא יודעים לנצל שיפריעו לך לנצל .

נצא מהנחה שכבר מצאת מקום לניצול ללא הפרעה ,בסדר ניצלת ונהנת ,אבל תחשוב כמה כבר יש כמוך שזה מעניין אותם ,אני יכול לתת לך דוגמאות מסוף 60 עד סוף 70 ,אז באמת לדבריך היתה משמעות רצינית ,אבל את מי מעניין היום ?

יש היום וירטואליה ברשתות ,שם מכניסים אליך לסלון כל מיני תכניות להשלמת החסר בנושא ניצול רכב ,מכאן ועד לומר שאת ההמון שהוא הרוב מעניין לרדת למטה לקחת את המכונה שנקראת רכב ולצאת לניצול הגיר הידני ,זה חלף ,זה פאסה ומיושן ,יש פה ושם צעירים חדשים שממלאים את החלל הריק ,השאר כפי שאתה יכול להתרשם מהכתובים בפורום אפוף וקשור בפנטזיות וירטואליות שהרשת מפמפמת בחוזקה .

עוד יכתבו 100K פעם כאן בפורום שבאירופה יש רק דיזל ידני ובאיטליה הכל ידני ,ובאיזה מקום אחר על הכדור לא ראו אף פעם אוטומט ,נו אז מה ? זה פשוט לא מעניין את הציבור בארץ ,כל פעם חוזרים על זה מחדש ,תמיד תמצא פוסט חדש על זה מצעירים וכל פעם זה חולף וחוזר בשנית .

קיצרר ,אין לציבור עניין להיות מודאג מזה שהוא ישכח להעביר הילוכים ,כפי שאינו מתגעגע לעשות כלים ,אלא מדיח ,כפי שאינו תולה כביסה אלא מייבש ,כפי שילדיו לא הולכים ליסודי ברגל אלא אמא אבא מסיעים אותם ,כפי שהרוב שואף לעלות במעלית ולא ברגל .

האוטו של פעם הוא כלי שימושי פשוט עבורם ,רוצים מזגן ,גיר אוטומט ולא לראות מוסך ,זו המציאות האמיתית .

כשיש רעב למשהו כמו אוטו כפי שהיה בטרם מנחם בגין עליו השלום ועשור וחצי אחריו ,אז אני מבין את החשק ,אבל היום ? מה שחשוב היום זה יותר השאפוני מאשר סוג הממסרה ,בזה אני מסכים איתך ,תראה איזה פקקים בתחנות השטיפה ,במדינה שאין בה מספיק מים .

מוכנים לעמוד עם מנוע עובד 40 דקות לקרוא עיתון והעיקר שהרכב יצא מבריק ,השאר וסוג הגיר אפילו לא עולה להם לראש .

אהבתי את התגובה שלך.

פעם היית קונה רכב חדש דנדש וכולם היו יורדים לראות את הרכב החדש ולאחל לך מזל טוב.

היום זה כבר פאסה.

איזה כייף לי :)

פורסם
מה רע בידני?

אני גר בחיפה ולא אכפת לי, אז למה שלאחרים יהיה אכפת?

גיר ידני זה לכוסיות ! גבר אמיתי נוסע על DSG עם יד אחת פנוייה למקרה...:roll:

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...