Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש הערכת מחיר לתיקון מספר תקלות שהתגלו בבדיקת קניה במאזדה 323 96'

aviv_123
שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש לי מאזדה לאנטיס 323F מודל 96

והמוסכניק אמר לי שיש לי כמה תקלות ברכב,כמה בערך זה יעלה לי?

רעש במערכת שסתומים

נזילות של שמן+סימני שריפת שמן

להחליף רצועות תזמון

נזילות שמן מערכת הידראולית + מסרק

בולמי זעזועים קדמיים + תושבות

בלאי דסקיות הילוכים

תודה לעוזרים :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקפד לבדוק חוסרים ונזילות ואם לא הופך לקריטי הכי כלכלי למלא שמנים. אם תפתח מכללים לבטל נזילות תמיד ייתגלו עוד דברים שלא שווה באוטו כזה להשקיע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקפד לבדוק חוסרים ונזילות ואם לא הופך לקריטי הכי כלכלי למלא שמנים. אם תפתח מכללים לבטל נזילות תמיד ייתגלו עוד דברים שלא שווה באוטו כזה להשקיע.
רק אתמול קניתי את הרכב ואני בקושי מבין משהוא ברכבים בגלל זה אני מעדיף להשקיע סכום מסויים לתיקונים מאשר לקחת סיכון שאם יהיה מצב שאני ישכח למלות שמן אז זה יפגע בדבר X ברכב,תודה מראש
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רעש במערכת שסתומים - כסת"ח.

נזילות של שמן+סימני שריפת שמן - כסת"ח.

להחליף רצועות תזמון

בלאי דסקיות הילוכים - כסת"ח.

בסעיפים שרשמתי לך כסת"ח גם רכב חדש שיכנס לבדיקה עם חמישה קילומטרים על מד המרחק ירשמו לו הסעיפים הנ"ל. זו צורת התחמקות מוכרת וידועה של מכוני הבדיקה מפני נתינת אחריות על המנוע ותיבת ההילוכים, מה גם שמצד שני אפשר להצדיק אותם כי אין שום דרך לדעת או לחזות מתי יכשלו שני המכלולים החשובים האלה.

עם זאת כדאי לבדוק לאיזה נזילות שמן מהמנוע הבוחן התכוון ואם כבר הרכב נכנס למוסך כדאי לתקנן.

רצועת תזמון = טיימינג. יש לברר מתי הוחלפה לאחרונה ואם לא ידוע כדאי מאוד להחליפה בהקדם. מדובר ברצועה שבעלי רכבים "שוכחים" להחליף (עסק יקר) ובשנייה אחת זה עלול לגמור את המנוע.

נזילת השמן - אני משער שמדובר בנזילה ממערכת הגה הכוח. יש להכניס למוסך על מנת לבדוק מהיכן הנזילה. מאוד לא כדאי להזניח את מערכת ההגה. חוץ מכשלון בטסט והורדה אפשרית מהכביש על ידי ניידות בדיקה של משרד התחבורה, איבוד הגה כוח באמצע נסיעה הוא לא חוויה נעימה במיוחד והשיפוץ יהיה יקר וכואב.

בולמי זעזועים קדמיים ותושבות - בולמי זעזועים עובדים קשה בחייו של רכב וגם תושבות הבולם שעשויות מגומי נוטות להתפורר ולהתפרק במשך השנים. גם על זה בעל מקצוע צריך להעיף מבט ולראות עד כמה חמור. אם מדובר ברכיבים מקוריים משנת 96' הייתי מחליף בלי לחשוב פעמיים.

אם אלו הם הריג'קטים היחידים לרכב משנת 96' נראה שעשית עסקה לא רעה. תתחדש!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רעש במערכת שסתומים - כסת"ח.

נזילות של שמן+סימני שריפת שמן - כסת"ח.

להחליף רצועות תזמון

בלאי דסקיות הילוכים - כסת"ח.

בסעיפים שרשמתי לך כסת"ח גם רכב חדש שיכנס לבדיקה עם חמישה קילומטרים על מד המרחק ירשמו לו הסעיפים הנ"ל. זו צורת התחמקות מוכרת וידועה של מכוני הבדיקה מפני נתינת אחריות על המנוע ותיבת ההילוכים, מה גם שמצד שני אפשר להצדיק אותם כי אין שום דרך לדעת או לחזות מתי יכשלו שני המכלולים החשובים האלה.

עם זאת כדאי לבדוק לאיזה נזילות שמן מהמנוע הבוחן התכוון ואם כבר הרכב נכנס למוסך כדאי לתקנן.

רצועת תזמון = טיימינג. יש לברר מתי הוחלפה לאחרונה ואם לא ידוע כדאי מאוד להחליפה בהקדם. מדובר ברצועה שבעלי רכבים "שוכחים" להחליף (עסק יקר) ובשנייה אחת זה עלול לגמור את המנוע.

נזילת השמן - אני משער שמדובר בנזילה ממערכת הגה הכוח. יש להכניס למוסך על מנת לבדוק מהיכן הנזילה. מאוד לא כדאי להזניח את מערכת ההגה. חוץ מכשלון בטסט והורדה אפשרית מהכביש על ידי ניידות בדיקה של משרד התחבורה, איבוד הגה כוח באמצע נסיעה הוא לא חוויה נעימה במיוחד והשיפוץ יהיה יקר וכואב.

בולמי זעזועים קדמיים ותושבות - בולמי זעזועים עובדים קשה בחייו של רכב וגם תושבות הבולם שעשויות מגומי נוטות להתפורר ולהתפרק במשך השנים. גם על זה בעל מקצוע צריך להעיף מבט ולראות עד כמה חמור. אם מדובר ברכיבים מקוריים משנת 96' הייתי מחליף בלי לחשוב פעמיים.

אם אלו הם הריג'קטים היחידים לרכב משנת 96' נראה שעשית עסקה לא רעה. תתחדש!

איתמר.

שחכתי לרשום עוד כמה דברים שהם היו בבדיקה:

נקישות במתלה

לתקן זוויות היגוי

נקישה בשילוב ובהחלפת הילוכים

החלפת הילוכים לקויה

חופש מערכת הנעה

קיבלתי בדיקה חינם לרכב,אני יקח אותו לבדיקה

בקשר לרצועת תזמון הבוחן רשם לי:"לברר החלפת רצועת תיזמון"

תודה רבה על העזרה איתמר!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק אתה יכול להרגיש ולדעת עד כמה הבעיות שציינת באמת קריטיות ונחוצות טיפול מיידי. בעניין הנזילות פשוט לעקוב ולראות עד כמה החוסרים בנוזלים הם בתדירות גבוהה ויש להלשלים כל הזמן. לגבי מערכת ההיגוי והמיתלים, גם את זה אתה יכול להרגיש ע"י משיכות של ההגה, רעידות במהירויות מסויימות. אל תישכח שמכוני בדיקה מקצינים כדי לכסות את עצמם כך שאם הם מסמנים בעיה כלשהיא לא תמיד היא מחייבת טיפול מיידי ואתה יכול לנסוע עוד שנים בשקט. אבל שוב, הכל תלוי עד כמה חמורות התקלות שצויינו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...