Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברים , אני יודע שאני אתבאס אבל בכל זאת רציתי לשאול ... מחיר של 162 שקל במוסך מורשה פיאט לפעולת החלפת שמן גיר לתיבה ידנית ( אני הבאתי את השמן עצמו ) בפיאט פונטו ספייס 2001 , יקר לא ? לפי דעתי יקר מאוד , בהתחשב בכך שהעבודה עצמה לקחה 15 דקות . חבל שהמוסכניק הרגיל שלי לא רצה להתעסק עם זה . מה אתם אומרים ?

ובלי קשר , רציתי לשאול האם מישהו פה ביצע אינפוזיה עם BG K44 לאוטו הנ"ל ויוכל לחלוק מסקנותיו לאחר ההליך הנ"ל ? ( עושים את האינפוזיה לפתח בית המצערת ( לאיפה שמרססים ספריי קרבורטורים בתהליך ניקוי בית מצערת ) כמו בתמונה ?

17032008047wh5.jpg

פורסם

לפי שעתון היצרן על החלפת שמן גיר ידני בפיאט פונטו מחייבים על 0.3 שעות עבודה.

אם נניח מחיר שעת העבודה הוא 250 שקל, היו אמורים לחייב על 250/3 = 80 ומשהו ש"ח.

אולי בוצעו עוד עבודות, בנוסף להחלפת שמן גיר.

מה כתוב בפירוט העבודות בחשבונית?

פורסם

במוסך רשום על שלט גדול : מחיר לשעת עבודה - 200 שקל .

בחשבונית רשום החלפת שמן גיר לפי דרישת לקוח - עובד 8 - שעות 0 - סה"כ ערך 140 ( לפני מע"מ)

X שמן גיר סופק ע"י הלקוח .

סה"כ לתשלום : 162 שקל .

לא ביקשתי לבצע שום דבר נוסף חוץ מלהחליף את השמן גיר . יש לציין שביררתי את המחיר לפני שעשו את העבודה והסכמתי ( למרות שהרגשתי כל רגע שהמחיר מוגזם לחלוטין ) .

פורסם

לדעתי המחיר סביר גם אם אולי טיפ טיפה גבוה.

במוסך אתה לא משלם על העבודה. אתה משלם על הידע. למה המוסכניק הרגיל שלך לא רצה להתעסק עם זה? כנראה שהיתה לו סיבה.

בהחלפת שמן גיר חייבים ידע מדויק מה לפתוח ואיפה, ובעיקר בעיקר מה לא לפתוח.

מרחוק זה נראה כולה 15 דק' עבודה. אבל הידע והניסיון יש להם את המחיר שלהם.

אם מכונאי פותח בטעות בורג אחד לא נכון בגיר, אתה פשוט יכול לזרוק אותו לפח, או ללכת למכון גירים לבניה מחדש של הגיר.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

הבנתי אותך ... דרך אגב מבירור שעשיתי במוסך מורשה אחר הביאו לי הצעת מחיר של 116 שקל ( כולל מע"מ) לעבודה של החלפת שמן גיר ... איך יכול להיות שיש תמחור שונה בין שני מוסכים מורשים - הרי הם אמורים לעבוד לפי אותו סטנדרט שהוא זמן שעת העבודה שלוקח לבצע את העבודה ?

פורסם

נו באמת פער של פחות מ50 ש"ח? לא הבדל רציני.

אם היית מדבר בסכומים של אלפים היה מה להתלונן.

תשמע, מוסכים זה לא לחם וחלב עם מחיר קבוע ויודע מראש לכל דבר. אתה צריך להתקשר ולשאול מראש הצעת מחיר ואח"כ להחליט למי אתה הולך.

אני מבין את הצער שבדבר אבל זה באמת בקטנה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

במקרה פה זה 50 שקל ...באחוזים זה יותר משהו כמו 35 אחוז פער . ואני מסכים איתך שבמוסכים מחיר קבוע זו מילה גסה אבל הייתי מצפה שבמוסכים מורשים זה יהיה קצת אחרת . דרך אגב , יש אנשים שהחמישים שקל האלו חשובים להם , כמו במקרה שלי שאני סטודנט אז לא הייתי רואה צורך לזלזל בכסף הזה רק בגלל שאלו 50 שקלים .

• תוכן חדש...