Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נהג חדש חדש, שרק נגמר לו המלווה ואני נוהג כיום באוטו משלי.

כל פעם שאני עומד בפני החלטה האם לקחת את האוטו היום לעבודה\לימודים\בילויים אני נכנס לפאניקה פנימית כשאני מתחיל לחשוב על החניה במקום העבודה\הלימודים\הבילויים. איך אני אחנה שם? איך אני אצה משם?

איך לומדים לחנות? איך לומדים לנסוע ברוורס בלי להיכנס בכל אוטו ולהוריד לעצמך את המראות הצדדיות? האם זה פשוט מגיע עם ניסיון ?

תודה רבה על תשומת הלב.

פורסם

ענית לעצמך על התשובה.

אח את האוטו שלך איזה יום עם 2 חברים וסע לאיזה מקום חניה שאין שם מכוניות, ותתאמן על חניות, תגיד להם נגיד לעמוד במרחק 2 מטר אחד מהשני וכנס ברוורס ותתאמן על זה.

בכל אופן, אני חושב שעדיף שבנתיים כשאתה עושה רוורס, ואתה לא בטוח בעצמך, פשוט תצא מהרכב זאת לא בושה ותבחן את הסביבה, ואם יש בנאדם שיכול לכוון אותך יהיה נהדר.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

הפתרון הכי טוב הוא להתאמן.

אם אתה מפחד לדפוק מכוניות תמצא מגרש ריק, תציב 2 קונוסים ותתרגל חניות בינהם.

ברגע שתתרגל מספיק זה יבוא לך בתור פעולה טבעית ורצופה.

עוד טיפ שאני יכול לתת לך הוא לסמוך על המראות, אם אתה רואה לפי המראות שאתה לא פוגע באוטו שלידך, אתה לא תפגע.

כמובן להיות זהיר ולעשות זאת באיטיות כדי שתוכל להיות בטוח ב-100% שעברת.

ה"פחד" הזה עובר על כל נהג חדש אבל זה משהו שמגיע עם הניסיון. אם לא תפחד ותנסה שוב ושוב אתה תצליח!

לעומת זאת אם תכנע לפחד הזה ותמרח את זה עוד ועוד אתה לעולם לא תלמד, חברה שלי (כבר עם שנה רישיון) עדיין מבקשת שאני

אחנה במקביל במקומה:wink:

פורסם

במידה מסוימת זה בא עם הניסיון, כן. אבל בהחלט יש מה ללמוד ואיך לעשות. קודם כל, כל עוד ניתן לנסוע קדימה ולא אחורה - שווה. אם אפשר להימנע מרוורס לחלוטין - בכלל עדיף. כדאי שתוכל לצאת בנסיעה קדימה מאשר להיכנס קדימה (או לחלופין לחפש חניה שמאפשרת לך גם להיכנס וגם לצאת בנסיעה קדימה). ברגע שבו אתה נכנס לרכב אתה עדיין לא מרוכז לחלוטין בנהיגה וזה לא הזמן להתעסק עם רוורס.

מעבר לכך, בזמן נסיעה אחורה תוודא שאתה רואה ומקבל את כל המידע האפשרי כדי לבצע את התמרון. אז קודם כל מפעילים "נוהל רכבת" - מפסיקים שיחה בטלפון או אפילו עם הנוסעים, סוגרים רדיו, פותחים חלון ומתרכזים רק בתמרון. אם אפשר אז עדיף אפילו לצאת מהרכב ולעשות סיבוב ולראות מה נמצא איפה. שנה את כיוון המראות מחדש כך שייתן לך את שדה הראיה הכי טוב: כוון אותן לכיוון הדלת האחורית ולמטה לכיוון הגלגל האחורי.

עשה שימוש במראות ולא במבט מסביב ואחורנית! כמובן ששווה מדי פעם להעיף מבט אחורנית לשני הצדדים, וגם להוציא את הראש מהחלון ולהביט אחורה, ואפילו לצאת שוב את הרכב או להיעזר בנוסע או עובר אורח. לעתים אפילו אפשר להיעזר בצל שהרכב מטיל או בהשתקפות שלו על חלון, רכב אחר או אפילו שלולית מים.

אפשר גם "לתרגל" חניות: הולכים למגרש חניה או שטח כורכר ומאלתרים "רכבים" ו"מדרכות" עם קרטונים, מקלות ומה לא - ולומדים לעשות את התמרונים כמו שצריך וגם מחפשים "נקודות ייחוס" שיאפשרו לך לדעת איפה הרכב שלך ביחס לרכב מאחור, למדרכה מימין והכל. יש גם הדרכות נהיגה מתקדמת (שבכל מקרה כדאי לך לעבור אחת!) שנוגעות גם בהכרת מימדי הרכב ובתרגול חניות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לי יש בעיה דומה המורה שלי לימדה אותי רק שני שעירוים לפני הטסט לעשות רוורס עברתי טסט ראשון בלי לעשות רוורס ומאז כמעט ולא עשיתי רוורסים .אבל הצלי גם יש מכונית גדולה כמעט 5 מטר וזווית גילגול של משאית כך שזה עוד יותר מקשה ומאוד קשה לעשות עם שברולט מליבו חניות במיוחד במקומות כמו BIG וכאלה שמפוצצים באנשים . אני חייב להגיד שהעצות שנתנו פה מעולות ואני גם אנסה אותן ואולי אני אתחיל לינסוע יותר .

פורסם

לי מעולם לא היו בעיות עם הרוורס, לא מבין למה.

תתחיל בלחשוב לפני שאתה נכנס לחנייה (לא במקום שבו אתה מפריע לרכבים אחרים, תמצא מקום שקט להתאמן בו בכיף), על הזוית הנכונה של ההגה, על מה אתה עושה ואיך המכונית מגיבה. אשכרה גם לדמיין את זה. בזה תמיד הייתי טוב, כנראה שזה עזר.

תלמד להעריך את המרחק- תתקרב קצת, צא מהאוטו, תסתכל על המרחק, תחזור לאוטו ותביט במראה האחורית ותחפש "סמן" בתחתית החלון- במרחק חצי מטר אני לא רואה את מכסה המנוע שלו, במרחק 30 ס"מ אני רואה את המגבים שלו, וכולי.

אין לך ממה לפחד- תעשה את זה לאט לאט ובזהירות, בשיטה הזו אפילו קיפודים מצליחים להתדיין.... במקרה הכי גרוע, מקסימום תיגע ברכב שמאחוריך. קורה. ** כמובן שעדיף להימנע... **

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פחות או יותר כפי שהברווז תיאר. כשאני למדתי נהיגה לפני אי אלו שנים ההדרכה של החנייה ברברס הייתה פשוטה ומכאנית, אם זכור לי נכון זה היה משהו בסיגנון "קח רברס עד שתראה את קצה הרכב בהתחלת חלון ימני אחורי, סובב את ההגה סיבוב אחד בדיוק, סע אחורה עד שתראה את קצה הרכב בהתחלת חלון ימני קידמי, ישר הגה וכו'...".

הפיתרון הזה יעיל מאוד לרכב אחד (כמובן שלא התאים לרכב ההורים שלא היה זהה לרכב שלמדתי עליו), מצא רחוב נטוש ללא מוצא ולמד מה הנקודות בהן צריך לסובב את ההגה וכמה. ברגע שתגלה אותן החנייה ברברס תהפוך לדבר טריוויאלי.

פורסם

לאט לאט אתה תכיר יותר את הרכב שלך והעניין יותר יזרום לך, בתור אחד שעבר מאופנוע לאוטו לפני כשנה, היה לי לא פשוט כל התפיסה של הגודל של המכונית. תקרא את העצות פה ותומך לחלוטין בעצה של פשוט לצאת מהאוטו ולבדוק את המרחקים, ולאט לאט כבר תדע ותעשה לך סימנים מסוימים לאוטו שלך.

פורסם

אני לא תומך בחיישני רברס, אני תומך ב:

practice makes perfect

פשוט למצוא חנייה גדולה וריקה עם מקומות מסומנים, ולתרגל, תוך זמן קצר אתה תרגיש שיפור משמעותי.

V5

פורסם

בכל נהג חדש גם עם שנה רישיון בהתחלה היה ממש סיוט! אבל רק עם הזמן זה ניהיה יותר פשוט! וכן לא התבישתי לשלוח חבר החוצה לעזור לא ממש אכפת מה יגידו העיקר שיהי חניה טובה וכמובן שילוב עם חיישנים עזר מאוד ממליץ בחום!

בהצלחה אל תדאג בסוף תצליח ;)

פורסם
לא עובדים בשיעורי הנהיגה על חניות ברוורס?!?

בזמני לא היה טסט בלי חניה ברוורס, שינו משהו מאז?

כן.

אישית הייתי שם חיישני רברס.

תחשוב על זה כעל עזר חנייה.

the london underground is not a political movement

פורסם
תתקין חיישני רוורס..

הכי פשוט

אני חושב על חיישני רוורס כעל משהו שאתה שם היום ואז אתה לעולם לא לומד לחנות.

מה יקרה אם תנהג על רכב בלי חיישנים? תיכנס בקיר?

איפה התקופה שבה זה טיפה קשה בהתחלה אבל בסוף מתגברים על זה עם הניסיון?

קצת ניסיון יפתור את הבעיה, במיוחד אם תשים לך את המטרה הברורה של להפוך למומחה בחניות האלו.

תאמין לי, שכנהג חדש הייתי צריך לעבור על בסיס יומי מרכב יותר גדול משלך (מרצדס ענקית) לרובר 216 קטנה, וכיום אני עובר בין וולוו 740 לטווינגו, ומדי פעם לטרנזיטים ענקיים גם.

(ואני למדתי נהיגה ב6 שיעורים בחו"ל, עם מורה שפשוט נרדם לו כל הזמן)

לא להתעצל ולשים חיישנים!

רק ניסיון שלך!

פורסם
אני חושב על חיישני רוורס כעל משהו שאתה שם היום ואז אתה לעולם לא לומד לחנות.

מה יקרה אם תנהג על רכב בלי חיישנים? תיכנס בקיר?

לא נכון.

ברכב הקודם בו נהגתי היו חיישנים.

בחדש אין.

עוד לא נכנסתי באף קיר.

אני חושב שיש לו מספיק מה ללמוד על הכביש (נהג חדש) בינתיים. אח"כ הוא יוכל לכבות אותם

the london underground is not a political movement

• תוכן חדש...