Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתע להסתיר את זה. לשתוק, להסתכל לצדדים ולצאת החוצה רק אחרי רדת החשיכה, אבל החלטתי שלא כך חונכתי.

חונכתי להתמודד עם כל דבר פרונטלי ולא לפחד ממה שאחרים יגידו. אחרי כמעט שבועיים החלטתי שלא להסתיר יותר ולהודות:

קניתי אוטו הברידי.

טוב. אחרי שהקרפדה מסרה את נשמתה למגרש הפירוקיה באיזור ירושלים, נכנסתי לדילמה רצינית. מה לקנות? המחשבה הראשונה הייתה פולו TSI, שהיא בגדר האישה שכמעט התחתנת איתה אבל היא לא הייתה זמינה בסיבוב הקודם. אבל בדרכי לסוכנות WV בעירנו נכנסתי לסוכנות של הונדה והתאהבתי. ג'אז. זה הרכב שאני מרגיש טוב בו. אחרי נסיעת מבחן על פולו TSI שהייתה מצויינת אבל שוב הDSG איכזב אותי בעיר, הייתי נעול. נשאר רק להחליט איזה דגם. ההיברידית או הרגילה. המחיר בסוכנות היה כמעט זהה בין שני הדגמים. יום למחרת נכנסתי לסוכנות אחרת ובכלל הציעו לי אינסייט במחיר מאוד מפתה. אבל מהר מאוד ירדתי מזה כי אין לי צורך באוטו גדול.

בקיצור, אחרי עוד קווץ' קטן בצורת איבזור ועוד כל מיני שטויות קניתי הייבריד.

מה אני אגיד לכם? האוטו מפתיע. הוא באמת הסכוני. 1:15 איפה שסוזוקי הייתה עושה 1:8. מומנט של 17 קג"ם ב1700 סל"ד גורם לך להגיד YIHAAA ולהיעלם מהרמזור, בתנאי שנתקת את מערכת כיבוי מנוע אוטומטית.

היא מרגישה טוב על הכביש ולא גורמת לתחושה לא נעימה כמו שהייתה בסוזוקי. היא גם מחזיקה את הכביש יותר טוב למרות גלגלים יותר קטנים וצרים. אין לה את הגובה של SX4 ואני משתדל שלא לטפב על מדרכות איתה.

בונוס נוסף היה אפשרות לחנות חינם בכחול לבן בפתח תקוה ורעננה. דבר ששיפר לי את איכות החיים.

להלן קצת תמונות של האוטו וסרטון של לוח שעונים שמחליף תאורה בהתאם לצורת הנהיגה וכיבוי מנוע אוטומטי ברמזור.

cdbe69798650.jpg

04eb2297a583.jpg

e25c6a86adea.jpg

fa49b79f6776.jpg

30f453e30419.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=oMAV7Mkagso דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

לי יש את אחותה הגדולה-אינסייט וכמעט כמוך לפני זה היה לי סוזוקי סוויפט 09

הסיוופט היתה מהנה יותר לנהיגה, באינסיט יש משהו מאוד מבוגר ורגוע

צריכת הדלק באמת טובה,לדוגמא צריכת דלק ממוצעת לאילת(2 אנשים+מזגן) 1 ל 20

פורסם

רק לידע כללי, תובנה על כל הרכבים ההיברידיים: לא זמן גילו שהמנוע החשמלי מיצר שדה מגנטי חזק באזור המושב האחורי.

לא נעים לנוסעים ובמיוחד כאשר מדובר בילדים שלך... :-(

פורסם

לא מפריע בעין כל האורות המהבהבים והמשני צבעים האלה אחרי כמה זמן?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
רק לידע כללי, תובנה על כל הרכבים ההיברידיים: לא זמן גילו שהמנוע החשמלי מיצר שדה מגנטי חזק באזור המושב האחורי.

יש טענות סותרות לגבי זה,

משרד התחבורה בארץ(לא שהוא איזה אינדיקציה גדולה) מאשר את הרכבים הללו לאחר בדיקתו.

פורסם

בהייברידים החדשות יש מיסוך. אין לי נתונים על ג'אז אבל בפריוס חדשה זה יותר נמוך ממכוניות רגילות.

מה גם שזה רכב שמשמש לרוב רק אותי. יש לי עוד אוטו בבית לנסיעות ארוכות

לא מפריע בעין כל האורות המהבהבים והמשני צבעים האלה אחרי כמה זמן?

לא. זה דווקא גורם לך להוריד את הרגל מהגז לשמור על צבע ירוק.

עד שאתה מעביר את הגיר לS:evil:

פורסם

ומי אמר לך שגוף האדם רגיש לשדה מגנטי?

דני

פורסם

לא בטוח.

"שדה מגנטי" זה מושג רחב בערך כמו "מדינת ישראל".

תלוי בתדר, תלוי בעוצמה, תלוי בזה, תלוי בהוא וכו',

ואם תשאל אותי ואחרים, אין שום בעיה עם ישיבה על סוללות,

ואין שום דבר בשדה המגנטי הזעיר שיוצר רכב היברידי שיכול לשנות

אפילו מולקולה אחת בגוף שלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עופר.

הוא לא צוחק. נראה דווקא שאתה ניזון מהסטיגמה מבלי לבדוק את העניין.

הרשה לי להציג כמה עובדות.

קרינה אלקטרו מגנטית אכן מסוכנת לבריאות.

אבל אם תבדוק לעומק מדובר על קרינה אלקטרו מגנטית של מתח משתנה AC והשפעה לאורך זמן.

כלומר מגורים ליד קווי חשמל מתח גבוהה וחשיפה כרונית.

כאן מדובר מתח קבוע DC שהשראה אלקטרו מגנטית שלו דומה לזה של כדור הארץ. על השראה זו עובד המצפן.

לא בטוח שהיא מסוכנת לבריאות.

מקור השראה הכי גדול בכל רכב הם גלגלים שיש בתוך הצמיג שלד מתכתי שמסתובב מהר מאוד ויוצר השראה אלקטרו-מגנטית.

ברכב היברידי בנוסף לכך ישנם פיקים של השראה כאשר בעת בלימה הרכב מטעין את הסוללות וכן כאשר הזרם משנה כוון הלוך וחזור בתוך הרכב.

אולם זה מאוד זניח יחסית לזמן שאנחנו נמצאים ברכב. בתור רכב יחיד בבית לא בטוח שהייתי קונה היברידי. אבל בתור רכב עירוני בשבילי לא הייתה לי התלבתות.

פורסם

תתחדש, הרכב נורא חמוד :-D

מעניינים אותי 2 דברים:

1. האם כיבוי המנוע האוטומטי אומר גם כיבוי מזגן?

1א.אם כן אז האם זה לא סיוט? :lol:

2.איך עובד עניין כיבוי המנוע בפקקים?

V5

• תוכן חדש...