Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קיבלתי recall מסוזוקי להחליף בולמים ברכב והלכתי למוסך סוזוקי לעשות את ההחלפה-הם החליפו בולמים בשני הצדדים

(אני לא זוכרת אם זה היה אחורה או קדימה- אז בולמים בסוזוקי יש אחורה או קדימה?).

כשיצאתי מהמוסך, הרכב הניע, אבל כשנסעתי כמה מטרים, הרכב דומם ולא הניע. המוסכניק הניע את הרכב עם מצבר חיצוני וחיזק את הפלוס של המצבר

ואז נסעתי קצת ועכשיו הוא מניע. בזמן הטיפול הם שמו את המפתחות בסוויץ-יכול להיות שזה גרם למצבר להתרוקן ולאחר חיזוק הפלוס הכל בסדר או שאולי מדובר בקצר שיקצר את חיי המצבר?

שאלה שניה- הם מצאו אצלי נזילת דלק ושמן. נזילת הדלק היא בעקבות חתך בצינורית הדלק בתחתית הרכב (הוא הראה לי)- האם ניתן לקנות צינורית כזו ולהחליף לבד? ברור לי שזה די מסוכן להישאר כך.

דבר שני- יש נזילות שמן והם הציעו להחליף מפלג ואטמים- זה מה שצריך לעשות?

הם הציעו על כל פתרון 2 הנזילות הצעת מחיר של 300 שקלים- זה סביר?

תודה!!!:-)

פורסם

סיוון שלום,

אז ככה, לשאלתך הראשונה ברכב יש 4 בולמים (2 מקדימה ו 2 מאחורה) אם עשית את התיקון במוסך מורשה של סוזוקי סביר מאוד להניח שההחלפה מצוינת אצלהם במערכת. לגבי המצבר כנראה שכמו שתיארת המפתחות היו בסווץ' לזמן ממושך אוליי אפילו האורות היו דולקים או שפשוט מגע הפלוס היה רופף, אם לאחר הנסיעה הרכב הניע כרגיל ואין שום דבר מוזר אז ככל הנראה שזה בסדר.

לשאלתך השנייה האם את בטוחה שדיברו איתך על החלפת מפלג? המחיר הנ"ל לא סביר לפתרון כל התקלות אוליי רק להחלפת האטם והצינור הנוזל בכל אופן צינור דלק נוזל הוא מסוכן בהחלט לכן עלייך לטפל בתקלה במהרה, בהצלחה!

פורסם

הבעיה שזה לא נגמר. לא ממש נסעתי עם הרכב, אבל כשהנעתי הוא היה בסדר. היום, בתחנת דלק, הרמתי את המנוע לבדיקת שמן וכשהורדתי הסטרטר לא עבד, כאילו המצבר התרוקן לגמרי. רק כבלים לרכב אחר עזרו ואז הרכב חזר להניע- מה יכולה להיות הסיבה לכך?

קצר כלשהו שמרוקן את המצבר?- המצבר בין שנה ושלושה חודשים (מצבר 46 של וולטה).

פורסם

בד"כ כשיש בעיה בהנעת הרכב ולאחר נסיעה הבעיה לא נפתרה כנראה התקלה היא במצבר עצמו, על המצבר אמורים להיות פקקים אם יכולת פתיחה ע"י מברג נסי לפתוח את הפקקים הללו ולראות אם יש מים במצבר.

פורסם

אני אבדוק, מה שנראה לי מוזר שזה קרה בדיוק ביציאה מהמוסך, לאחר החלפת הבולמים הקדמיים- יכול להיות שפשוט ניתק או המכונאי נגע בכבל חשמל שמקצר?

פורסם

ראשית את תמיד יכולה לחזור למוסך ולהגיד לו שמאז החלפת הבולמים יש בעיה בהנעת הרכב.

ושנית יכול להיות שהחיבור בין המצבר לאלטרנוטר רופף או הקטבים על המצבר עצמו אבל את אומרת שהמכונאי חיזק את החיבורים, לכן אמרתי לך לעשות את בדיקת המים ואם לא חסר וכל החוטים במקומם אז תצטרכי להחליף את המצבר.

לגבי עניין הקצר גם אם זה נגרם כתוצאה מפעולותיו של המכונאי אין דרך שתוכלי להוכיח זאת, את רק יכולה לגשת אליו בטענה שיש בעיה בהנעת הרכב וישפתור לך אותה, לפי דעתי גם אם המצבר הלך הוא לא יקח על עצמו אחריות הוא יגיד לך שזה פשוט צירוף מקרים.

פורסם

בדקתי מים, באמת היה חסר (מיליאנו עד הקו העליון של המצבר)-יכול להיות שזו הבעיה?

הכבל רופף בין האלטרנטור למצבר- איך אפשר לראות את זה?

דרך אגב, כשאני שמה את הרדיו, אז יש איזשהו מספר שעולה ככל שהרכב נטען-יכול להיות שהרדיו מכיל איזשהו מדד של טעינה?

פורסם

לגבי הכבל שמתחבר לאלטרנטור/לגוף הרכב פשוט תעקבי אחר הכבלים שמחוברים למצבר ותנסי לאתר את החיבור שלהם בצד השני.

לבי עניין המים, כן יכול להיות שזה פתר את הבעיה אם זה לא מאוחר מידי צריך לחכות ולראות.

ולמה את מתכוונת כשאת אומרת שיש מספר שעולה כשאת מדליקה את הרדיו ?

פורסם

אתה מתכוון לכבלים של הפלוס או המינוס? הם אמורים להוביל לאלטרנטור? איך נראה האלטרנטור ובדרך כלל איפה מיקומו?

בקשר לרדיו- יש מספר שכל הזמן עולה כשהוא לא דולק, אבל אולי זה משהו של הרדיו ולא טעינה של המצבר...:-)

עכשיו הרכב מניע בסדר, הבעיה שזה היה גם לפני ואז פתאום המצבר התרוקן ואי אפשר היה להניע.

פורסם

אין ברירה את צריכה לחכות ולראות מה קורה בימים הקרובים יכול להיות שהוספת המים פתרה את הבעיה, מה גם שאני לא רוצה לסבך אותך סתם לכן אם עדיין תהיה בעיה אין לך מה לדאוג נפתור אותה.

פורסם

יש מערכות סטריאו שיכולות להראות מצב טעינת מצבר (PIONEER "דולפינים" למשל, לא זוכר את הדגם).

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

• תוכן חדש...