Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

לרכב יש בעיה שהחמירה בחודשיים האחרונים: אני מסובב את המפתח על מנת להתניע, יש רעש של "תיק" אבל אין תגובה, כלומר אין נסיון התנעה. יש התנעה רק לאחר של כ4 או 5 נסיונות.

המצבר תקין והמתח תקין (נבדק הנבדק באופן שוטף כחלק מאחזקת הרכב).

לאחר מסקנת קרוב משפחה שיש בעיה בסטארטר, איך אני בודק אם זה רק לפתוח את הסטארטר ולהחליף לו פחמים ?

או שזה הבנדקס? ובמקרה הזה יש להחליף את כל הסטארטר ?

תודה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

שלום רב

כיום אין צורך לעסוק בניחושים .יש לחבר את הרכב למכשיר איבחון והוא יאתר האם התקלה במצבר או בסטרטר או בקשר בינהם

בברכה זיסו יוסי

פורסם

אם הרכב בערכי המתח והטעינה נמצא תקין וידוע כי הסטרטר תקול בוודאות אין טעם להיתחבר לסורק ולשלם סתם כסף אלא פשוט להחליף סטרטר. כיום סטרטר מפירוק ניתן להביא במקסימום 200 ש"ח.

:)
פורסם

היי יוסי, תודה על התגובה.

אני עוד מעט אהיה סטודנט דיי תפרן, וממש מעדיף שלא ללכת למוסך שיקח לי מאות שקלים רק בשביל להתחבר למחשב הרכב, וגם זה לא בטוח שיעזור.

כמו שאמרתי יש לי בהישג יד איש מקצוע עם 30 שנות נסיון וזה מספיק לי שהוא אבחן שזה הסטארטר (הוא גם מטפל לי ברכב באופן שוטף), השאלה היא איך אני בודק בעצמי אם זה הבנדקס או הפחמים ?

עריכה: ווגיווג - ראיתי שאם הבעיה בפחמים אז העלות לסדר את העניין היא כמה עשרות שקלים.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אתה יכול לפרק המתנע (סטרטר) על השולחן ואז לראות את אורך הפחמים ואת מראה הקולקטור (מעגל הנחושת), שבעוגן המתנע ואליו הפחמים מעבירים זרם, אם הוא נראה נקי ודי חלק.

כמו כן יש להסיר את שינן המתנע (בנדיקס) מציר העוגן (ולראות אם הוא נע עליו, קדימה ואחורה, בקלות).

בהרבה מקרים גריז ולכלוך על ציר העוגן גורמים שהשינן יתפס עליו וזה מונע את פעולת המתנע.

במקרה כזה מנקים את ציר העוגן ואת מנהרת השינן ומורחים את ציר העוגן במעט גריז דק.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

פורסם

אם בדקת שבזמן הופעת התקלה המתח לסטרטר תקין (לא נופל) סביר להניח שהבעיה בסטרטר עצמו. לאו דווקא פחמים אלא לעיתים בעיות של מגעים שחוקים, תלוי בסוג הסטרטר. יש לפרט ולאתר את התקלה.

פורסם

האמת היא שעוד לא בדקתי אם הסטרטר מקבל מתח כמו שצריך בנסיון ההתנעה, איך עושים זאת ?

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אתה בודק מתח ישירות על הסטרטר- בין גוף הסטרטר לבין הכניסה לסולנואיד (הכוונה לכניסת הזרם מהמצבר ולא לכניסת מתח הבקרה של הסולנואיד). את הבדיקה יש לבצע בזמן שאתה נותן סטרטר והבעיה מופיעה. אם יש נפילת מתח אז הבעיה היא- מפלי מתח ויש לאתר מאיפה.

יותר סביר שהבעיה אצלך בסטרטר עצמו.

פורסם

מבקש המלצה למקום שישפץ לי את הסטרטר, אני מראשון לציון, אז העסק צריך להיות במרכז.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תוכן חדש...