Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פה דיון עם חברים לגבי קניית רכב חדש מהחברה ואיבוד הערך שלו..

מכיוון שאנחנו לא מוצאים באינטרנט תשובה נורמאלית אז אני אשאל אתכם:

כמה רכב מאבד מערכו ( באחוזים) ברגע שיצא מהחברה?

אם לדוגמא קנייתי רכב מהחברה ב 100000 ש"ח ורוצה למכור אחרי שבוע.. כמה הוא יהיה שווה?

לא חייב תשובה מדעית...

יום נפלא,

בימבה :wink:

פורסם

כמה יהיה שווה? ככה וככה. אין תשובה חד-משמעית לשאלה הזאת. אני לא זוכר באיזה רכב מדובר, אבל פעם היה סיפור על איזה רכב שזמן ההמתנה עד לקבלתו היה כל כך ארוך, עד שאנשים שהזמינו אותו וטרם קיבלו היו מוכנים לשלם לאלה שכבר קיבלו סכום הגבוה מערכו רק כדי לקבלו.

בנוסף, לעתים מחיר המחירון הרשמי של היבואן אינו משקף את מחיר השוק שבו ממש אותו יבואן מוכר את הרכב ללקוח - ממגוון סיבות שונות.

בקיצור, כנראה שאף אחד מהצדדים אינו טועה או צודק. כולכם צודקים ובו-זמנית טועים.

אם התערבתם על בירה, כולכם צריכים להזמין אותי :beerchug:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חי על הצד. לא רק רנו מטויוטה. גם פלואנס שונה ממגאן ששונה מקליאו.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

תחשבו על זה מהצד השני - נניח שאתם רוצים לקנות רכב X חדש.

כמה הנחה יצטרך מוכר פרטי לתת לכם כדי שתקנו ממנו את הרכב שלו, יומיים על הכביש, מדגם X. אתם תהיו יד שניה.

סביר (בתנאים רגילים) שבשביל 1000 שקל תגידו לו ללכת לחפש.

גם סביר שבשביל 30000 שקל (מרכב של 120K נניח) כל אחד יסכים מייד.

התשובה איפשהו באמצע.

כמובן שאם יש זמני המתנה חריגים (הרבה חודשים) לרכב החדש אז יכול להיווצר מצב אבסורדי שהמשומש יקר מהחדש, אבל זו אנומליה שלא מחזיקה יותר מדי זמן בד"כ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מלבד מצבים כמו שאלעד מתאר, של רכבים שקיים זמן המתנה ארוך למזמינים ואז יכול להווצר ביקוש רציני לרכב שיצא לפני שבוע מהחברה, ההבדל היחיד בשביל קונה בין לקנות רכב שנמצא שבוע על הכביש לבין להזמין בחברה הוא רישום יד נוספת ברישיון.

דבר שעלול להוריד בעתיד את שווי הרכב.

בקיצור, הייתי מעריך בין 5%-8%, למשפחטומטית.

בבדיקה קצרה במחירון יד 2: יונדאי I30 מהחברה 118K, יונדאי I30 2011 יד 2 109K.

נראה לי השוואה של מספר דגמים ביד שתיים וחישוב ממוצע ירידת ערך יכול להיות פתרון מושלם ליישוב ההתערבות.

בהצלחה

פורסם

הפתרון הזה לא מושלם, והסברתי גם מדוע: מחיר המחירון הרשמי שמצוי אצל היבואן הוא במקרים לא מעטים רק בסיס שממנו מתחילים לחשב את ההנחות, והדוגמאות לכך רבות:

1. סוזוקי סוויפט - בשגרה עולה 62 אש"ח ובמבצע של חבר כמה אלפים פחות.
  2. פיאט פנדה - לפי המחירון הרשמי שווה כחדשה קצת יותר מ-80 אש"ח, אבל נמכרה בכמויות גדולות במבצע של המשביר לצרכן ב-67 אש"ח בלבד.
  3. דגמי פולקסווגן שונים שביום המכירות המיוחד של צ'מפיון שמתקיים אחת לתקופה המחירון שלהם הופך לבדיחה.
  4. רכבי יוקרה - כל קשר בין המחירון למציאות הינו מקרי בהחלט.

ועוד לא דיברנו על מכוניות שנמכרות כיד שניה עם אפס ק"מ, או דגמים שנמכרים לחברות הליסינג בהנחות מפליגות.

אי אפשר ליצור כלל אחיד בנושא הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בלי להיכנס לכוחות שוק וכל מה שהזכירו כאן,מחירון לוי יצחק קובע הורדה של 6% בין רכב שנרכש ישירות מהיבואן לבין רכב יד ראשונה עם 0 ק"מ,שנחשב כבר כמשומש. ברוב המקרים המחיר לרכב כזה יהיה נמוך הרבה יותר.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

כמובן שאם יש זמני המתנה חריגים (הרבה חודשים) לרכב החדש אז יכול להיווצר מצב אבסורדי שהמשומש יקר מהחדש, אבל זו אנומליה שלא מחזיקה יותר מדי זמן בד"כ.

זה נכון לגבי שוק שמתנהל בצורה תקינה ומדינה עם כלכלה נורמלית.

לדוגמא ברוסיה עד שנות ה 90 המצב היה בדיוק כמו שתארת.

זמן המתנה לרכב חדש היה כמה שנים, וערכו של רכב שכבר סופק ללקוח מיידית עלה בעשרות אחוזים בהשוואה למחיר המחירון של רכב חדש מהיצרן.

אנישים שהיה להם כסף היו מוכנים לשלם הרבה בשביל לקבל רכב מיידית ולא אחרי המתנה של 5-8 שנים.

פורסם
הפתרון הזה לא מושלם, והסברתי גם מדוע: מחיר המחירון הרשמי שמצוי אצל היבואן הוא במקרים לא מעטים רק בסיס שממנו מתחילים לחשב את ההנחות, והדוגמאות לכך רבות:

1. סוזוקי סוויפט - בשגרה עולה 62 אש"ח ובמבצע של חבר כמה אלפים פחות.
  2. פיאט פנדה - לפי המחירון הרשמי שווה כחדשה קצת יותר מ-80 אש"ח, אבל נמכרה בכמויות גדולות במבצע של המשביר לצרכן ב-67 אש"ח בלבד.
  3. דגמי פולקסווגן שונים שביום המכירות המיוחד של צ'מפיון שמתקיים אחת לתקופה המחירון שלהם הופך לבדיחה.
  4. רכבי יוקרה - כל קשר בין המחירון למציאות הינו מקרי בהחלט.

ועוד לא דיברנו על מכוניות שנמכרות כיד שניה עם אפס ק"מ, או דגמים שנמכרים לחברות הליסינג בהנחות מפליגות.

אי אפשר ליצור כלל אחיד בנושא הזה.

צודק,

אני אתקן את עצמי, צריך לבצע השוואה בין המחיר שניתן להשיג בו את הרכב מהחברה לבין המחירון שלו כיד שניה.

ובכל מקרה אני מאמין שהתשובה לשאלה היא 5-8 אחוז ליותר מ 90% מהרכבים על הכביש

פורסם

חבר שלי זכה באחת המכוניות של הגרלת מפעל הפיס. מכר אותה לסוחר מתוך האולם תצוגה ב-20% פחות. לא נסע בה קילומטר אחד אפילו.

כל כך הרבה משתנים במכירת רכב כמו מי מוכר ומי קונה ולמה וכמובן הסחירות של הדגם הספציפי בנקודת זמן נתונה, ככה שלא רק שלא תוכלי לקבל תשובה מדויקת אלא שאין אחת שאפילו קרובה לזה. בקיצור אין מנצחים בהתערבות שלכם ובגלל זה אני מוכן לשמש נאמן לכספים הללו.:lol:

פורסם

[*]סוזוקי סוויפט - בשגרה עולה 62 אש"ח ובמבצע של חבר כמה אלפים פחות.

התכוונת לאלטו. סוויפט עולה בשגרה 103k...

פורסם
אם לדוגמא קנייתי רכב מהחברה ב 100000 ש"ח ורוצה למכור אחרי שבוע.. כמה הוא יהיה שווה?

מבחינת הביטוח, אם נניח הרכב נגנב, בהתאם לפוליסה שלך, את יכולה לקבל גם את ערכו המלא, כחדש, בשנה הראשונה.

מבחינת מכירה - תעני לעצמך. כמה את היית משלמת על רכב חדש, שמישהו אחר קנה, ואצלך כבר הוא יופיע כיד שניה, ויקשה עליך במכירתו ?

היית משלמת 99.99 אלף ש"ח ? לא נראה לי.

95, 90 וכו' אולי כן.

כמו כן נא לכתוב עם סימני פיסוק. זה פורום, לא צ'אט.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...