Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג עם עין אחת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, הים עקפתי רכב באילון, כשהית ממש לצידו ראיתי שהוא מאותת, ומתחיל ליסטות שמאלה, צפרתי , המשכתי לעקוף - והינה - הבחור עם עין אחת! עין שמאל { או מה שאין שם } מכוסה ברטיה!!!

עכשיו - איך בנאדם כזה יכול לנהוג? עם לפחות 30% פגיעה בשדה הראיה? { תבדקו את זה, שבו באוטו, תעצמו עין אחת, ותראו כמה הולך לאיבוד }

בד"כ שולחים אנשים להבדק ברחוב הארבעה אם יש להם בעיה מיוחדת, ז"א שמישהו אישר לו לנהוג עם עין אחת!

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

זה לא חדש,

בקשר לאובדן שדה ראיה ועומדן טווח - אני מקווה שלאחר תקופה ארוכה עם עין אחת אותו אדם לומד להתגבר על המגבלות - ואם לא ? כל הז**ן

פורסם
כן, הים עקפתי רכב באילון, כשהית ממש לצידו ראיתי שהוא מאותת, ומתחיל ליסטות שמאלה, צפרתי , המשכתי לעקוף - והינה - הבחור עם עין אחת! עין שמאל { או מה שאין שם } מכוסה ברטיה!!!

עכשיו - איך בנאדם כזה יכול לנהוג? עם לפחות 30% פגיעה בשדה הראיה? { תבדקו את זה, שבו באוטו, תעצמו עין אחת, ותראו כמה הולך לאיבוד }

בד"כ שולחים אנשים להבדק ברחוב הארבעה אם יש להם בעיה מיוחדת, ז"א שמישהו אישר לו לנהוג עם עין אחת!

אני עיוור בעין אחת ואני נוהג כ3 שנים.

כאמור אני עיוור בעין ימין מגיל צעיר כך שאין לי אפשרות להגיד לך כמה ההבדל משמעותי בין עין אחת לשני עיניים, את זה אתה בטח יודע הרבה יותר טוב ממני.

בעיה של אומדן מרחק אין לי לבטוח ובבעיה של שדה ראיה קטן לא נתקלתי - ואני מאמין שבמידה ויש בעיה כזו, אפשר להתמודד איתה על ידי הוספת מראות מתאימות.

על פי צבא הגנה לישראל אני גם כשיר לשמירה, אזי איפה הבעיה עם הנהיגה?

להחזיק M16 ביד ולצאת לאבט"ש אני יכול ואילו לנהוג אני לא יכול ?

בנוגע לאישורים מיוחדים, אני ניגשתי למשרד הרישוי, עם אישורים של עיוורון בעין ימין, לא הסתרתי שום פרט, הפקידה פנתה טלפונית אל הרופא או אל גורם אחראי מסוים ועל פי הוראתו ציינה על הטופס (ודומני שגם במחשב) כי אני יכול להוציא רשיון על רכב פרטי בלבד.

פורסם

כאמור אני עיוור בעין ימין מגיל צעיר כך שאין לי אפשרות להגיד לך כמה ההבדל משמעותי בין עין אחת לשני עיניים, את זה אתה בטח יודע הרבה יותר טוב ממני.

בעיה של אומדן מרחק אין לי לבטוח ובבעיה של שדה ראיה קטן לא נתקלתי - ואני מאמין שבמידה ויש בעיה כזו, אפשר להתמודד איתה על ידי הוספת מראות מתאימות.

בנוגע לאישורים מיוחדים, אני ניגשתי למשרד הרישוי, עם אישורים של עיוורון בעין ימין, לא הסתרתי שום פרט, הפקידה פנתה טלפונית אל הרופא או אל גורם אחראי מסוים ועל פי הוראתו ציינה על הטופס (ודומני שגם במחשב) כי אני יכול להוציא רשיון על רכב פרטי בלבד.

צודק, אין מניעה מלתת לאנשים עם מוגבלות כזו לנהוג... אבל תסכים איתי שאדם שעבר תאונה והמצב חדש עבורו עלול לסכן נהגים אחרים...

היה לי מקרה ששברתי את היד ולא עליתי על רכב.. (אפילו לא אוטומטי עם הגה כח) כי לאדם צריכה להיות אחריות במידה והוא יודע שהוא לא יוכל לנהוג בצורה מלאה (בגלל מוגבלות זמנית שהוא לא יודע איך להתנהג איתה)

שיהיה בכיף!

פורסם

לי תמיד אמרו שזה חוק שעשה אותו משה דיין, כדי שהוא יוכל לנהוג.

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

החוק אומר שלצורך נהיגה מספיק 6/18 בעין אחת.

ובעניין משה דיין, זו אגדה אורבנית מחוסרת בסיס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה שמאלי :?:

אם כן - סבבה לך 8)

אם לא - איך לעזאזל אתה אמור לירות ב-M16 אם אתה מחזיק אותו בצד ימין שלך? :shock:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דרור - תראה, זה שיש לך אישור, זה בדיוק מה שמדהים אותי, שדה הראיה שלך קטן משלי, דברים שאני רואה בלי להזיז את הראש - אתה צריך להזיז. עובדתית - הנהג הספציפי לא ראה אותי למרות שהיתי עם משאית, ולמה? כי הוא לא היסתכל במראה, יכול להיות שהוא היה עסוק עם האמצעית או הימנית { או מראה מיוחדת שיש לו? }, אבל - אילו היתה לו עין - הוא לא היה צריך - כי היתי נכנס לו לשדה הראיה.

ועכשיו אני חושב על זה - עם איזה עוד בעיות עיניים המחוקק מתיר לנהוג?

{או במילים אחרות - מה זה 6/18 }

למה ליצור מראש מצבים מסוכנים?

אגב, הגבלת רשיון לרכב פרטי - זה רכב פרטי, או פרטי מסחרי עד 4 טון?

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

סבא שלי כבר בן 80,רואה עם עיין אחת כבר מהשואה ושבוע שעבר חידשו לו את הרשיון אחרי בדיקה של רופא עיניים,בן 80!!!

דוד שלי בעל עיין זכוכית אחת (לא אמיתית למי שלא מתמצא) לאחר שלפניי הרבה שנים נפצע כילד,מעולם לא נתקל בבעיה בהוצהת רישיון.

חכם או לא חכם?

אני לא רופא עיניים ולא טסטר ...

פורסם

לפחות את בעיית ראיית העומק אני יכול להסיר.

ראיית עומק הינה דבר שמתבסס בעיקר על רמזים כמו אור וצל, ןהרבה פחות על יכולת ראיית עומק משתי עיניים. במיוחד נכון הדבר לאדם שראה חלק מחייו בשתי עיניים, ויודע את משמעות העומק (הוא חווה אותה..). לאדם כזה ראיית העומק לא "נעלמת" פתאום... תנסו לעצום עין אחת ותראו שאתם עדיין מסוגלים מ-א-ד בקלות לזהות עומק ומרחק, לא פחות מאשר עם שתי עיניים.

מה שכן, אין ספק ששדה הראיה נפגם וזו בהחלט בעיה רצינית.

פורסם

אתה שמאלי :?:

אם כן - סבבה לך 8)

אם לא - איך לעזאזל אתה אמור לירות ב-M16 אם אתה מחזיק אותו בצד ימין שלך? :shock:

לא , אני ימני. איך אני אמור לירות בM16, תשאל את המוקיון שנתן לי את הכשירות הזו.

וסתם בשביל להרחיב, אני יורה וגם פוגע, הבעיה מתחילה ברגע שאני צריך לתפעל את הנשק: להוציא מחסנית, לנצור לאחר ירי, להכניס מחסנית, לפרוק. בעת ביצוע הפעולות הללו, הנשק מחליף אצלי ידיים. במטווח: דרור ימני , שולח יד ימין לנשק, מכניס מחסנית, דורך, מעביר את הנשק ליד שמאל, מתמקם במצב ירי, מעביר לבודדת(קצת בעייתי עם יד שמאל, אז יד ימין תופסת הנשק ויד שמאל נרתמת למשימה), יורה..., ואז, שוב צריך להעביר לבודדת ולהוציא מחסנית - יד ימין לוקחת הנשק, נוצרת ומוציאה מחסנית, פריקה. אני מניח שבמצב אמת כל הפעולות הנוספות הללו יהוו בעיה חמורה מאוד.

פורסם
דרור - תראה, זה שיש לך אישור, זה בדיוק מה שמדהים אותי, שדה הראיה שלך קטן משלי, דברים שאני רואה בלי להזיז את הראש - אתה צריך להזיז. עובדתית - הנהג הספציפי לא ראה אותי למרות שהיתי עם משאית, ולמה? כי הוא לא היסתכל במראה, יכול להיות שהוא היה עסוק עם האמצעית או הימנית { או מראה מיוחדת שיש לו? }, אבל - אילו היתה לו עין - הוא לא היה צריך - כי היתי נכנס לו לשדה הראיה.

ועכשיו אני חושב על זה - עם איזה עוד בעיות עיניים המחוקק מתיר לנהוג?

{או במילים אחרות - מה זה 6/18 }

למה ליצור מראש מצבים מסוכנים?

אגב, הגבלת רשיון לרכב פרטי - זה רכב פרטי, או פרטי מסחרי עד 4 טון?

אני מבטיח לך שהנהג לא ראה אותך בגלל שהיה עסוק במשהו אחר או בגלל שהוא לא יודע לכוון מראות - וזו כבר בעיה בפני עצמה.

הגבלת הרשיון - דרגה 2.

• תוכן חדש...