Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

השאלה שלי היא בכותרת.

האם באמת התחממות רכב, גם אם היא לזמן קצר יכולה בעצם להרוס ראש מנוע?

השאלה שלי נובעת מסקרנות, לאחר טיפול ברכב שלי שהתחמם בדרך הביתה, ראיתי את חום המנוע עולה בדיוק בזמן ועצרתי את הרכב, לא יותר מ 3-4 דק' סה"כ בהן גם השארתי את הרכב בניוטרל (החום לא ירד) לדקה ואז כיבתי מנוע.

אציין כי ברכב לא היו בעיות של נזילות מים ו"טחינה" בפקק שמן מנוע (רדיאטור סתום שגרם להכל), רק לאחר המקרה הנ"ל.

אשמח לתשובות.

תודה רבה!

Opel Adam S 2017

פורסם

יש רכבים בעלי אטם ראש לא חזק במיוחד וראש מנוע אלומיניום שזה בהחלט יכול לקרות אצלם. כדוגמת דייהטסו אפלהאוז ששם אם מחוג החום עובר את החצי צריך להיות עם אצבע על הדופק.

:)
פורסם

לגבי שלי אין לי מושג האם הוא עמיד או לא, רק שהמוסכניק אמר לי ש"דווקא במיצובישי הלך לך ראש מנוע?" מדובר בלנסר 97 שעברה שיפוץ היום את האמת.

סיקרן אותי לדעת איך ייתכן כי זו פעם ראשונה שהאוטו הראה חימום יתר של המנוע, ונעצר לאחר לא יותר מ 5 דק' עבודה בחום הזה.

אמנם, מאותו רגע סחבתי עד הבית עוד כ 20 דק' נסיעה בשלבים, בשל חימום המד ועצירה של הרכב כדי לקרר.

אז אני בטוח עכשיו שאם זה ככה מדובר (במיוחד שמדובר בראש מנוע אלומיניום כמו אצלי), הראש מנוע הלך בגלל טעות שלי.

תודה על התשובה אגב. :)

Opel Adam S 2017

פורסם

נזק לאטם ראש יכול להגרם מהתחממות קצרה, ארוכה, לאורך זמן, וזה תלוי בכמה גורמים:

סוג המנוע- יש מנועים רגישים יותר להתחממות.

היסטורית המנוע ומצבו הכללי בזמן ההתחממות - עבר התחממות בעבר, מתוחזק, נוזל קירור תקין, תוקן ראש מנוע בעבר, עבר שיפוץ מנוע, איזה חלקים השתמשו וכולי.

סיבת ההתחממות -חוסר מים, תרמוסטט, רדיאטור משאבה

מתי התחמם - בנסיעה, עמידה, עירוני, יום חם, יום קר וכולי.

פורסם

הכל יכול להיות גם במיצובישי לנסר. אם הרכב עבר מספר פעמים טראומת היתחממות כמו שאתה מתאר כל כמה דקות שעצרת והמשכת הגיוני שזה מה שקרה. ברגע שרכב מיתחמם כבר בפעם הראשונה שלו אסור בתכלית האיסור לביא אותו שוב למצב זה אלא ישר לפנות למוסך.

:)
פורסם

במקרה שלי הבעיה היתה רדיאטור סתום מלא בוץ, בזמן ההתחממות הרכב נעצר והמים נזלו החוצה מן פקק הרדיאטור כנראה מהרתיחה של המים.

לאחר שהגעתי לבית ע"י הסחיבה של הרכב בקטעים ועצירות בכל פעם, התגלה סימן ה "טחינה" על הפקק מה שאמר לי את הבשורות המרות לאחר הקריאה והבדיקה שלי באתר בנוגע לזה לצערי.

המנוע עבר 160 אלף.

עבר טיפול בו הוחלף צינור משאבה לאחר שנסדק ונשבר כשהרכב היה אצל דוד שלי, מתאר לעצמי שהרכב התחמם מכך.

במקרה שלי - היה יום קריר...

אז אני מבין שבסופו של דבר, גם התחממות קצרה יכולה להרוס.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...