Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני יודע שבזמן האחרון אני שואל הרבה על הרכב הזה, אני פשוט לא יודע כלום עליו.

מדובר בלנסר 97 שמבחינת טיפולים ואחזקה טופלה כמעט רק במוסך מיצובישי, יד שלישית, יש לי ספר עם טיפולים של האוטו רשום שם כל פעם מה שצריך בדיוק..בעל הרכב הראשון והשני דאגו לו טוב (חוץ מהחיצוניות :p )

דוד שלי היה בעל היד השלישית ועבר אלי, האוטו עבר טיפול לפני שעבר אלי והוחלפו הרבה דברים, אבל עוד לא ראיתי איזכור להחלפת גיר, איך אני יכול לדעת אם הוחלף או שופץ גיר?

כמה בכלל זה עולה?

האוטו הוא בעל 160,000

יש לומר שמבחינת הגיר, כשאני מעביר לפעמים לרוורס או לראשון, יש בום קטן, אבל זה קורה לפעמים כמו דפיקה קטנה שההילוך נכנס.

זה לא קורה תמיד אבל לרוב ברוורס, תופעה נדירה אמנם אצלי.

והחלפת ההילוכים היא חלקה מאוד ברכב, לא מרגיש משהו מוזר.

תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

בשיפוץ או בהחלפה אתה לא ממש תוכל להבחין אם לא רשום לך זאת. מה שכן אתה יכול להיסתכל מה מצב שמן הגיר וציבעו.

בעניין המכה שאתה מרגיש בראשון וברוורס שוב, בדוק מצב השמן ונוסף בדוק תושבת/ות גיר.

:)
פורסם

אני דווקא סבור שאם הרכב יילקח לבדיקה (מכון או מוסך), הם כן יכולים לראות סימני פירוק ו/או הרכבה של הגיר (אני מניח שלא כל ה"אלמנטים", לפחות לא החווט, חוזר למקומו הראשוני ב-100%) במידה ו"התעסקו" איתו.

בקש מהמוסך הסטוריית טיפולים, ובדוק אם היו אי אילו תלונות על הגיר (כמובן לא מתחייב שאם הגיר טופל - שעשו את זה באותו המוסך) או תיקונים הנוגעים לכך.

לעניין מצב השמן - יש מצב גם שהוסיפו (עקב נזילה) ולא עקב החלפת/שיפוץ הגיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

אוקי, אז לשלב הראשון של לבדוק שמן גיר.

איך אני בודק את זה?

לקחתי את הרכב למוסך של בן משפחה שאני סומך עליו, לפני כחודש שהוא עשה לו טיפולון קטן, אז היתה לי בעיה של מנורת

ENGINE CHECK.

הוא עשה נקיון לשמן וכו' ובדק הכל כולל שמן גיר (אבא שלי היה אצלו בזמן הטיפול) ואמר שהכל בסדר רק שצריך עוד מעט להחליף צירייה וכו'....לגבי כל השאר הוא לא אמר משהו מיוחד.

שמן גיר לרכב, איך אני בודק?

וכל כמה זמן בכלל צריך להחליף שמן גיר?

אגב הבנתי שמתקינים הרבה קולר לגיר הזה כי יש להם בעיות, לזה גם לא ראיתי אזכור כלשהו בדפי הטיפולים.

והאם כדאי בכלל להתקין קולר? האוטו עבר בכל זאת 160 אלף כמו שרשמתי

תודה על התשובות!

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...