Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע : אני פרילאנסר שכיר בחברה של עצמי. היום אני נוסע במאזדה 6 בליסינג מודל 2008 שיחד עם הדלק עולה לי כ4500 ש"ח בחודש כולל מע"מ. מתוך זה כ1500 ש"ח דלק (בערך 2000 ק"מ חודשיים). בנוסף אני ניזוק בנטו שלי בכ1400 ש"ח של שווי השימוש.

הרכב מתאים לצרכי. עוד חודשיים נגמר לו הליסינג ואני מתלבט אם להמשיך באותו סדר גודל של הוצאות ולקחת משהו כמו סיטרואן גרנד פיקסו, או להשקיע כ 2500 ש"ח בחודש במימון רכב חדש+ביטוח שירכש על ידי החברה שלי (הדלק ושווי השימוש ישאר אותו דבר) ולנסוע במשהו יותר מעניין תוך חסכון קל, וגם להשאר עם רכב בסוף התקופה.

אני לא מתמצא בעולם מימון הרכב כי נסעתי בעשורי האחרון בליסינג או ברכב פרטי משומש, יש הצעות ליבואנים נוספים בסגנון ה B3 באלפיים ש"ח? אפשרי לשים מקדמה מבחינתי.

אני חושב לכיוון בראבו, לאון TSI, לנצ'יה דלתא משומשת קלות וכו'. את המאזדה אני לא רוצה להשאיר לעוד תקופה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הרכב עולה לך כ-3000 בברוטו ועוד 1400 בנטו, תקן אותי אם אני טועה (לא יודע בדיוק איך זה עם מס הכנסה כשאתה חברה) -

יוצא לך נטו עלות של כ-3000 שקל בחודש.

בהנחה שהעלות של הדלק שלך נשארת קבועה - 1500, כל אוטו שיעלה לך באחזקה שלו (כולל ירידת ערך, אובדן הכנסה על ההון וכו') פחות מ-3000 ש"ח, או כ-36K ש"ח נטו בשנה, יהיה לך יותר משתלם.

אני מניח שאפשר לרשום חלק מההוצאות האלה כהוצאה של החברה, אז המצב עוד יותר טוב.

ניקח לדוגמה רכב ב-100K (רכב 'מעניין' בן שנתיים או שלוש נראה לי סביר) :

ביטוח + רישוי - 7K

ירידת ערך (ניקח 12%, זה סביר) - 12K

אובדן הכנסה על ההון - 3K

טיפולים, תיקונים ובלאי - נאמר 5K

סה"כ - 27K בשנה, לעומת 36K בליסינג.

העניין של "נשאר לך רכב ביד" לא רלוונטי פה, כי מסתכלים על ההפרש בין הקניה והמכירה בכל מקרה, שזאת ההוצאה בתכלס.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

קודם כל תודה על התגובה, אבל למה לא מעניין ה"נשאר רכב ביד" ? אחד בדברים שמרגיזים אותי הוא שבליסינג אני משלם ומשלם ובסוף התקופה אני בדיוק כמו בתחילתה - בלי רכב.

בעיקר רציתי לשמוע מנסיון חברי הפורום אילו תנאי מימון מקבלים כיום על רכב, והאם עם 2500-3000 ש"ח בחודש אפשר "לעשות משהו".

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הכל פונקציה של כמה מזומן יש לך לשים מקדמה או לחילופין כמה אתה רוצה לשים בהלוואת בלון.

הרבה מיבואני הרכב מציעים הלוואות בריבית של פריים מינוס חצי כך שעם מקדמה או לחילופין בלון של כמה עשרות אלפים ותוספות של 2500 - 3000 ש"ח בחודש אתה יכול להביא גם GTI חדשה.

לשלם 3000 שקל בחודש ולהישאר בסוף קירח זה חבל.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אלי היי, (מקווה שאני לא טועה)

אתה חושב נכון, קניית רכב עם מימון +בלון יהיה זול יותר מביצוע ליסינג תפעולי מלא על אותו רכב.

אני בעל חברה (לא עצמאי) ולפני 4 שנים שפתחתי את החברה רכשתי i30 חדשה :

עלות העסקה היתה 117K על הכביש כולל עלות המימון ל-30 חודשים.

מקדמה - 6500 ש"ח.

התשלום החודשי עמד על 1950 ש"ח בחודש (התשלום צמוד לריבית הפריים).

עלות שנתית של ביטוחים וטיפולים - 6500 ש"ח.

סה"כ עלות הרכב ל-30 חודשים היתה - 75000 ש"ח.

בסוף התקופה הייתי צריך להשלים 52000 ש"ח על הרכב.

אך מכרתי אותו ב-81,000 כך שמהמכירה "החזרתי" 29K ש"ח ככה שכלל העסקה עלתה - 46,000 ש"ח.

ליסינג תפעלוי לתקופה מקבילה היה עולה באזור - 80K ש"ח.

נ. ב - יתכן ותחוייב בתשלום מס קטן על המכירה של הרכב (אפשר לגלגל את זה הלאה לרכב הבא).

אתה יכול לראות מדוע הרכב שנשאר לך ביד הוא מאוד רלוונטי.

לך לאולמות התצוגה, תמצא לך רכב שאתה אוהב ותתמקח על תנאי המימון - תתחדש.

נ.ב - באותן 29K ש"ח השתמשתי למקדמה עבור סקודה סופרב ועשיו אני נוסע ברכב הרבה יותר טוב אבל עולה לי פחות 300 ש"ח בתשלום החודשי.

פורסם

שאלה לי אלכך DUDDE

לפי החישובים שלי אם היה לי את כל ה117 אלף ש"ח העלות שלי היתה יותר גבוהה, זה לא נשמע הגיוני, תקנו אותי אם אני טועה :

קניתי את הרכב ב117 אלף

מכרתי אותו אחרי 30 חודש ב 81 (נגיד , למרות שאפשר ביותר אבל אני הולך לפי החישוב של DUDDE)

עלה לי להחזיק אותו 16,250 ב30 חודש,

לכן עלה לי להחזיק את הרכב 52 אלף ?

אני חושב שיש לך טעות בתשלום החודשי שלך.... לא הגיוני שאתה תשלם את המחיר מחירון בסך הכול שזה 117 אלף...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

היי,

שם לב שאני מתאר עסקה שעשיתי ב-2007, קנינו 3 רכבים וקבלנו את הרכבים בהנחה משמעותית ככה שיצא לנו קרוב ל-109K לרכב על הכביש, ה-117K זה כולל מימון, על המימון שילמנו יקר פה בעסקה אבל בכל זאת יצא משתלם (הריבית מוכרת גם היא)

לצערי המחירים עלו משמעותית מאז - ללא הצדקה, אילו המספרים המדוייקים, במספרים אני לא טועה (-:

פורסם

יש היום תכניות מימון אצל חלק מהיבואנים מסוג בלון ללא ריבית וללא הצמדה.

אני גם עד לכך שחברות קטנות או עצמאיים\שכירים של חברה בבעלותם שלא נוהגים ק"מ חריג בשנה עוברים לשיטות מימון כאלו של בלון.

אתה צריך לבדוק על שם מי הרכב צריך להיות רשום כדי שיכירו לך בהוצאות המימון שלו. אם הרכב צריך להיות ע"ש החברה אז קח בחשבון את ירידת הערך שלו במכירה בסוף התקופה. עוסק מורשה למשל נהנה מכל העולמות ויכול לרשום את הרכב על שמו בעוד שבחברה בע"מ צריך לבדוק טוב טוב על שם מי צריך להיות הרכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני עצמאי (עוסק מורשה,לא בעל חברה) והתייעצתי עם רואה החשבון שלי שאמר לי שליסינג מימוני לא יקנה לי שום יתרונות מיסוי, כמו לכל שכיר. אין החזר מע"מ או הוצאה מוכרת כלשהי. אני ממש אשמח אם מישהו כאן יגלה לי כאן משהו אחר

פורסם

תלוי כמה ק"מ אתה נוסע. בעיקרון, מה שמוכר לפי מיטב ידיעתי זה הוצאות אחרות: מימון, מע"מ על דלק, ביטוח, טיפולים וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דלק, טיפולים וכו' זה ההוצאות הרגילות. השאלה היא האם אני יכול להפיק תועלת מעניין המימון, או שהיחס אלי הוא כמו כל שכיר שבא לרכוש רכב בעסקת מימון- כלומר, מקבל כלום...

פורסם
דלק, טיפולים וכו' זה ההוצאות הרגילות. השאלה היא האם אני יכול להפיק תועלת מעניין המימון, או שהיחס אלי הוא כמו כל שכיר שבא לרכוש רכב בעסקת מימון- כלומר, מקבל כלום...

בחלק מעסקאות הליסינג המימוני אתה מקבל חשבונית שכירות חודשית על התשלום החודשי, כלומר כאיו שכרת רכב ב-X ש"ח ואת זה רו"ח שלך אמור לדעת להשיג הכרה מרשויות המס.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...