Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרמתי היום את מכסה המנוע כדי לוודא שהוא עדיין מבריק אחרי 5,000 ק"מ.

במיכל הפלסטיק הלבן שמשמאלי (או צד ימין של המכונית) יש נוזל ורוד שהגיע בדיוק עד נקודת ה MIN, אז כדאי שאוסיף קצת.

האם להוסיף מי ברז, או משהו אחר?

בנוסף, בדקתי שמן (במנוע קר). למדיד השמן יש לקראת סופו חלק שטוח ולא עגול כמו יתר המדיד. השמן הגיע בערך עד אמצע החלק השטוח.

האם להוסיף שמן?

פורסם

בחלק השטוח של מדיד השמן יש איזור מחוספס- שהוא הטווח בו השמן צריך להיות. צריך להגיע עד לקצה העליון של האיזור (ולא נורא אם קצת פחות). נוזל הקירור שצריך למלא הוא g12++ של קונצרן פולקסוואגן מהול במידה הנכונה. הייתי ממליץ לך ללכת למוסך מורשה שם ברוב המקרים ימלאו לך את הנוזלים ללא חיוב, רק שים לב ששמים לך הנוזלים הנכונים- אם אינני טועה ברכבך דרוש שמן לפי המפרט החדש בתקן vw 504.00. שמן זה הוא בצמיגות 5w30 אז תשים לב שזה מה שממלאים לך ולא שמן "תואם" או "טוב מספיק" לפי החכם התורן שבמוסך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על התשובה, אכן השמן מכסה בדיוק את השטח המחוספס, אז אני רגוע.

לגבי נוזל הקירור, רכשתי בצ'מפיון את ה G12++ במחיר שווה לכל נפש של 64 ש"ח לליטר וחצי.

יש יינות לא רעים בכלל שעולים פחות.

באוטו עיינתי בציורים על ה G12 והבנתי שיכולתי להסתפק במיים מזוקקים, כי כמו שכתבת צריך למהול (אם הבנתי נכון את הציורים) ביחסים שונים עם מיים, לפי טמפרטורות שונות שנעות בין מינוס 24 למינוס 52.

פורסם

אתה צודק -

בד"כ הרכבים החדשים מגיעים ברמת מהילה של חצי נוזל , חצי מים רכים ( פחות אבנית )

בישראל אפשר לרדת ל 40% - כך שאפשר להוסיף מים רגילים, עד רמת כ 0.5 ליטר .

( רצוי אחרי הרתחה , קרור של כ 10 דקות ושימוש בחלק העליון של קומקום המים )

במיכל העודפים של נוזל הקרור , צריך להשאיר מקום , להתרחבות הנוזל בחום .

כך שרמת נוזל מתחת לחצי כאשר הרכב קר , אפשר כי בחום עבודה רגיל תעמוד על מעל לחצי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה על התשובה, אכן השמן מכסה בדיוק את השטח המחוספס, אז אני רגוע.

לגבי נוזל הקירור, רכשתי בצ'מפיון את ה G12++ במחיר שווה לכל נפש של 64 ש"ח לליטר וחצי.

יש יינות לא רעים בכלל שעולים פחות.

באוטו עיינתי בציורים על ה G12 והבנתי שיכולתי להסתפק במיים מזוקקים, כי כמו שכתבת צריך למהול (אם הבנתי נכון את הציורים) ביחסים שונים עם מיים, לפי טמפרטורות שונות שנעות בין מינוס 24 למינוס 52.

אין שום בעיה למהול את הנוזל G12++ במי-ברז המיועדים לשתייה ביחס של 50/50.

אני מציע לך לערבב את הנוזל עם מי-ברז בכלי קיבול נפרד ולאחר מכן למלא את מיכל העיבוי עד הסימן MAX.

אל דאגה ברכב הזה למיכל העיבוי יש נפח גדול המסוגל לקלוט את התפשטות הנוזל כאשר הנוזל חם.

איזה כייף לי :)

פורסם

איתמר מפורום אודיו, אני מקווה שקראת את האשכול ועכשיו אולי תפנים את העובדה שגם ברכב חדש שיצא לא מזמן מפס הייצור ייתכן מצב של חוסר נוזל קירור בהמשך לדיון מהאשכול בקישור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=367690&highlight=%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C+%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...