Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושבוע טוב,

אני עתיד לעבור דירה בחודשים הקרובים, וחלק מיישור הקו שאני מעוניין לבצע לדירה יכלול גם טיפול בנושא המיזוג.

המזגן הנוכחי בסלון הינו מזגן שאינו עילי ונמצא במקום אסטרטגי אשר "נוגס" במקום של פינת הטלוויזיה וחולק פתח אוורור עם חדר ממ"ד (בעצם משרת 2 חדרים, הסלון + פתח שיוצא לממ"ד).

שתי שאלות:

1. האם קיימת אפשרות להשאר עם המדחס/מנוע הקיים ולהחליף רק את היחידה שבסלון?

2. האם יש אפשרות לשמור על פתח האוורור בצידו השני של הקיר גם אם אעביר את המזגן למעלה?

תודה מראש,

יוסי

פורסם

בוקר טוב

מדבריך ניתן להסיק שמדובר במזגן רצפתי מפוצל עם פתח (בקיר משותף) לחדר שמאחוריו. בעיקרון אין בעיה להעתיק את המזגן למעלה אבל גם הפתח עצמו יצטרך להיות מועתק - ומאחר ולא ברור מהודעתך האם מדובר בקיר בטון מזויין של ממ"ד או רק קיר שנמצא קרוב אליו, קשה לתת תמונה מדוייקת האם זה אפשרי וכדאי - ומה האופציות הנוספות.

ניתן להחליף רק את היחידה הפנימית של המזגן, אך לדעתי האישית אם כבר החלפת את היחידה הפנימית כדאי גם להחליף את היחידה החיצונית. היחידות המודרניות שקטות יותר, יעילות יותר ומיועדות לעבודה עם יחידה פנימית תואמת מודרנית. היחידות הישנות לא תמיד בנויות בצורה כזו שניתן להתאים אותן בקלות ליחידה פנימית מודרנית (עניין של מיקום רכיבים בתוך היחידות).

עצתי לך, אם אתה כבר מתכנן יישור קו בדירה, היא לקנות מזגן עילי חדש ולהתקין אותו במקום הקיים.

שבוע טוב

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על ההסבר!

הבנת נכון, מדובר במזגן ריצפתי, ומדובר לצערי בקיר בטון מזויין (צרפתי שרטוט, קיר הבטון מסומן בX).

בהתחשב במצב המתואר בשרטוט, אשמח להמלצה אוביקטיבית לפני התייעצות עם איש מיזוג.

שרטוט.jpg

פורסם
תודה על ההסבר!

הבנת נכון, מדובר במזגן ריצפתי, ומדובר לצערי בקיר בטון מזויין (צרפתי שרטוט, קיר הבטון מסומן בX).

בהתחשב במצב המתואר בשרטוט, אשמח להמלצה אוביקטיבית לפני התייעצות עם איש מיזוג.

גילוי נאות: אני איש מיזוג אויר.

למיטב ידיעתי, אינני יודע אם מדובר בעניין תיקני לחצוב בקיר בטון של ממ"ד. למרות שכבר נעשתה חציבה, אני באופן אישי לא הייתי ממליץ על כך.

אם תוכל לפרט יותר על הדרישות שלך, אשמח לסייע. אנא פרט מה רמת השהייה והאיכלוס בכל אחד מהחדרים, מה רמת השימוש במזגנים בקיץ ובחורף והאם יש לך דרישות מיוחדות (כלשהן) שקשורות בעניין זה. בהתאם לכך, פרט את רמת התקציב והאם מדובר בבית שלך שאתה מעוניין להשקיע בו לטווח רחוק או שמה עניין פרוביזורי כי אתה בשכירות. אם אתה נמצא באיזור בעייתי מבחינת אקלים, ציין זאת (כמו גם את רמת הבידוד ו\או גיל הבית לשם אינדיקציה בסיסית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסלון הוא החדר המרכזי בבית, והמזגן שימצא בו צריך לשרת חלל די גדול הכולל את הסלון והמטבח. הממ"ד נכון לשנתיים שלוש הקרובות הולך לשמש כמשרד (ובעתיד בשאיפה לאכלס דייר/ת קטן/ה :-)). במשך הקיץ המזגן פעיל כמעט ללא הפסקה ובמשך החורף בתדירות נמוכה בהרבה.

אני רוכש את הדירה, היא לא בשכירות, בניין מודרני בן כ7 שנים, אין בעיות אקלים מיוחדות והבידוד בדירה טוב. אני מעוניין להשקיע בפתרון שיראה טוב ולא משהו פרוביזורי. אינני בקיא במחירים אך הייתי אומר שהתקציב עומד על כ4000-5000 ש"ח לטובת העבודה העבודה הספציפית הזאת.

שוב תודה.

יוסי

• תוכן חדש...