Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש ליצור קשר עם שאריו של יחיאל קימלמן ז"ל שהיה עורך הירחון "ברכב". למי שיש קצה חוט של מידע, אשמח לדעת.

תודה!

סברה ברכב.jpg

brechev.jpg

barechev.jpg

leyland.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לי יצא לפגוש את יחיאל קימלמן ז"ל.

הייתי תלמיד בכתה ה', שנת 80', ונדרשנו להכין עבודת גמר שנה שנקראה "נושא אישי".

הנושא שלי התמקד, איך לא, במכוניות, ועיתון "ברכב" היה בעצם כתב העת היחידי בעברית.

אני עדיין זוכר את משרדי המערכת ששכנו ליד התחנה המרכזית הישנה, משרד עתיק יומין עם ריהוט עץ "פולני" טיפוסי, ובקצה השולחן ישב יחיאל קימלמן וכובע קסקט ענק לראשו.

הוא ענה באדיבות ובאריכות על כל שאלותי ועזר לי מאד.

שנה אחר כך הוקם מגזין טורבו שבעצם ייסד את עיתונות הרכב המודרנית והפך את "ברכב" ללא רלוונטי בעליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

"מבחני הדרכים" של 'ברכב' היו לשם דבר בעולם כולו.

"עלינו את העליות לירושלים במהלך רביעי"

"הרכב יושב טוב בסיבובים"

וכן הלאה. 'טורבו' הוציא אותנו מתקופת האבן ישר לעת המודרנית ו'ברכב' הפך להיות לקריקטורה עצובה.

מחד, מי שרצה יכל לקנות בסטימצקי את המגזינים הזרים גם לפני 50 שנה ולא מעט חובבי רכב עשו זאת. מאידך, במקום בו הבורות המוטורית שלטה, קרוב לודאי ש 'ברכב' היה הרע במיעוטו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אל תשכחו דבר אחד

"ברכב" היה טוב בתקופתו. האג'נדה של קימלמן היתה בטיחות והכרת הארץ.

לא היו עיתונים אחרים ומי שרצה לדעת על דגמים חדשים או על מה שקורה, זה היה המקור היחיד.

גם שערים צבעוניים היו נדירים בסוף שנות החמישים.

לכן צריך לתת הרבה כבוד לאותו "מפעל של איש אחד" שתקופה ארוכה ומידי חודש הוציא ירחון אינפורמטיבי ודי משקף את הווית הרכב אז.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כמי שגדל על "ברכב", אכן, קימלמן היה חלוץ עם אג'נדה... תמים, גם.

בתקופת "טורבו", ניסיתי לרכוש ממנו אוגדנים משנים קודמות. היו לו הרבה, אבל אי אפשר היה בשום פנים ואופן "לסגור עסקה".

כל פעם צצה בעיה אחרת, עד שהתייאשתי לגמרי.

אנא בני, ספר מה העלתה חכתך!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
יפה דב קרדו שהתעוררת משנת החורף

איפה אתה תתחיל לאתר משאיות לשרשור ימי חמישי שלנו

דרך אגב נדמה לי שהיו מחירוני רכב במגזין ברכב

מתניה

מחירוני הרכב היו מופיעים ב-"ברכב"באופן לא קבוע. בשנות החמישים היה מחסור במכוניות משומשות והמחיר היה פרי מו"מ בין המוכר לקונה לפעמים היו נעזרים בשמאי רכב כדי לקבל הערכת מחיר, והרבה פעמים במתווכים שקיבלו שכר של 2%.

אני מכרתי רכב בתחילת שנות השבעים באמצעות מגרש שגבה 2% דמי תיווך. באתי למגרש וובעל המגרש צלצל לקונה שבא ושילם לי את המחיר שהוסכם עליו וכל אחד נתן 2% למגרש דמי תיווך.

דרך אגב, היתה בשעתו פקודה אנגלית משנת 1925 (אם אני לא טועה) שקראו לה "פקודת הסרסורים" (סרסור= מתווך) על פיה השכר המקסימלי של מתווך הוא 2% מכל צד. המונח "סרסור" שינה את משמעותו אבל סרסור הוא המתווך בין היצאנית לבין הלקוח...

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...