Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אני צריך את עזרתכם בבקשה...

היום בבוקר הרכב לא הניע לי, היה אורות בלוח שעונים וסטארטר טוב אבל פשוט לא הניע. פימפומי דוושת הגז לא עזרו וגם נסיון להניע בדחיפה לא צלח. היה מאוד קר בבוקר.

בצהריים חזרתי לאוטו והניע מיד (עם קצת גז, אני תמיד מניע עם טיפה גז).

בשבועות האחרונים (קרררר) אני מפמפם את הגז כדי שלא יכבה כשאני מניע אבל זאת פעם ראשונה בתקופה הקרירה שבאה עלינו לטובה שאני מנסה להניע מוקדם בבוקר.

לפני שאני מטייל אל המוסך, יש משהו שאני יכול לעשות לבד?

יש לי קרבורטור נוסף מפירוק, כדי לנסות להחליף בין הצ'וקים האוטומטים של שניהם?

סקודה פיבוריט, ידנית, שנת 93, טיפול שמנים ופילטרים לפני חודש וקצת.

תודה מראש!

פורסם

שלום רב !

הצוק האוטומטי ברכב זה ידוע לשימצה, בשל חולשתו לשימוש במי ברז, ולכן הוא עדין ושביר.

אם הוא עדיין לא נוזל, לא שביר ולא מבוטל, ניתן להשמיש אותו, ולכוונו, לשם התנעה קלה בבוקר, בפעם הראשונה, בכל תנאי מזג אוויר, גם במינוס 20 מעלות מתחת לאפס.

פנה לשם כך למכון קרבורטורים, מוחה בתחומו בעל שם בתחומו.

ערוך חיפוש לשם כך באוף טופיק, בקטוגרייה המלצות חמות על בעלי מקצוע.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה.

כרגע אין באפשרותי להגיע אליך ואני מעוניין להגדיל את הסיכוי להתנעה בבוקר מבלי לטפל בקרבורטור.

מדובר על כמה ימים קרים מאוד שלאחר שיעברו הרכב ישוב להניע כמו קודם. (לא מושלם אבל בכל זאת מתניע)

דרך אגב, אני הייתי אצלך לפני כמה זמן לאוברול מלא לקרבורטור בסמוראי, אתה בטח זוכר אותי, אחרי הכל כמה לקוחות כבר יש לך שישר אחרי שיצאו ממך עשו תאונה:shock:

שאלה בנושא המקורי ברשותך, האם סגירה ידנית של פתח כניסת האויר תיצור אפקט דומה לאפקט שהצ'וק יוצר (העשרת התערובת הכוונה)?

דרך אגב קניתי "ספריי התנעה" שאני מתכוון לבדוק אותו בפעם הבאה שאני יצטרך להתניע בבוקר קר...

פורסם

דבר נוסף.

ירדתי עכשיו לרכב כדי לבדוק במצב קר (הרכב לא עבד בשעות האחרונות ויש עכשיו בערך 10-12 מעלות בחוץ)

את מצב פתיחת הצ'וק, הצ'וק היה ברובו סגור אבל נשאר פתח קטן, זאת אומרת לא סגור לגמרי.

לאחר התנעה שעברה חלק (אפילו בלי קצת גז הפעם) ונסיעה על מנת לחמם את המנוע, בדקתי שוב ולשונית הצ'וק הייתה פתוחה לגמרי הפעם.

על פניו נראה שהצ'וק עובד.

השאלה שלי היא האם אמור להיות גם מצב של סגירה מלאה של הצ'וק, היום בבוקר בעצם היה קר יותר מעכשו בערב, האם בבוקר הצ'וק היה אמור להיות סגור אפילו יותר. או במילים אחרות, האם יש לצ'וק יותר משני המצבים הנ"ל?

מצורפות שתי תמונות של שני המצבים (הודגמו על הקרבורטור המפורק כי התנאים לא איפשרו צילום של זה שעל הרכב)

תמונה000.jpg

תמונה001.jpg

פורסם

אדם שלום רב !

המצב בתמונה הימנית אידיאלי!

המצב בתמונה הימנית אופטימלי !

כלומר בשני המצבים, במנוע קר ובמנוע חם, הצוק מתפקד היטב, ומכאן אתה בוודאי יכול להבין, שבעיית התנעת קשה של המנוע, במזג אוויר קר , אינה קשורה כלל לצוק, שמתפקד היטב !

אין לצוק, יותר משני מצבים הנראים בתמונה.

חפש את הבעייה במקום אחר.

האם הרכב פולט עשן שחור בעת ההתנעה?

מתי הוחלפו מצתים לרכב, מכסה מפלג ורוטור, אם בכלל?

אבקשך להבהיר, לקוראי השרשור, שאין לי קשר ישיר או עקיף, לתאונה שנגרמה לסמוראי, שהיה ברשותך, שיצא בזמנו מטיפול קרבורטור אצלי !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הפלאגים הוחלפו לפני פחות משנה, אני מחליף אותם טיפול כן טיפול לא. כנראה בכל זאת הגיע הזמן להחליף.

מכסה מפלג ורוטור לא הוחלפו. אני יתחיל מהפלאגים.

הגורם לתאונה: צעיר טיפש שנוהג בסמוראי שלא בולם שנכנס בנהגת מטומטמת שבלמה בירוק מלא!

הגורם לעבודת הקרבורטור התקינה כנגד כל הסיכויים: ידיו המקצועיות של צביקה הקרבורטוריסט!

:-D

תודה צביקה.

• תוכן חדש...