Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במספר מגזיני רכב באירופה מוכתרת מדי שנה המכונית הירוקה.

אני מעלה כאן שני אתרים, בהם המנצחות הן מכונייות דיזל. כן ד י ז ל !

הראשון

What Car?

בו הזוכה היא GOLF TDI 1.6

והאתר השני

MSN Autos

בו הזוכה היא AUDI A3 TDI

ומה קורה כאן בארץ, ביחס למכוניות עם מנועי דיזל? פשוט להתחרפן!:screwy::onfire:

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

לא פספסתי שום דבר, אל תהיה פזיז בקביעותך.

אם לא הייתי מספיק ברור, וזה קורה, אז אכתוב מספר מילים ואפשר יהיה לראות למה התכוונתי.

מנועים מונעים סולר --- סביבה --- חיסכון בדלק --- המס הירוק בארץ.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

מנועי דיזל חסכוניים בדלק - בהחלט. ידידותיים לסביבה - אולי. ידידותיים לבני אדם - כלל לא בטוח.

תוצר הפליטה של מנועי דיזל נחשב למזיק לבני אדם ולגורם משמעותי בתחלואה, עם כמה סוגי מזהמים שלא נפלטים ממנוע בנזין.

כך שגם אם מנוע דיזל X פולט 100 גרם CO2, זה לא בהכרח הופך אותו לידידותי לסביבה כמו מנוע בנזין Y שפולט אותה כמות.

התחשיב של משרד האוצר שמשקלל לא רק CO2 אלא גם מזהמים שונים, יוצר תמונה אחרת מזו שקיימת באירופה. האם זה

בהכרח אומר שהשיטה אצלנו שגויה? ממש לא בטוח, למרות שגם לי יש חיבה למנועי דיזל מודרניים שמשלבים חסכון בדלק עם

שפע מומנט זמין.

פורסם

מנועי דיזל מודרניים מזהמים היום ברמה נמוכה ביותר, תודות למנועים יעילים ובעיקר יותר מנגנוני סינון ומיחזור גזים.

הסטיגמה של "מנועי דיזל מסרטנים" שייכת לשנות ה 60, בדיוק כמו הסטיגמה שאם זה לא 1,600 זה לא עולה את הקסטל.

במשרד התחבורה יושבת חבורת בבונים נפוחי אגו שלא מבינים דבר וחצי דבר והחליטו שמנועי דיזל זה המפגע הכי נוראי שהאנושות בראה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואם תרשה לי להוסיף ,

שכול אירופה נוסעת על דיזל ! והם עוד יגידו , מה הם מבינים האירופאים ?!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

איתמר - הבעיה במקרה הזה היא לא במשרד התחבורה אלא במשרד האוצר, שלאורך שנים סולד ממנועי דיזל.

בכל מקרה גם כיום עם מסנני חלקיקים, מנועי דיזל עדיין פולטים זיהום רעיל לבני אדם שלא נפלט ממנועי בנזין, אך בכמויות

נמוכות יותר. האם התועלת עולה על המחיר הבריאותי, מהו בכלל המחיר הבריאותי כיום והאם השיטה של משרד האוצר יוצרת

אפליה מוגזמת - זה כבר נושא לבדיקה מעמיקה (אבל לדעתי הלא מלומדת, התשובה לשאלה האחרונה היא כן גדול וזוהר).

מה שבטוח הוא שאם מנועי הדיזל לא היו פולטים את אותם חלקיקים רעילים, הם לא היו ממוסים לפי שיטת המיסוי הירוק. מכאן

כאמור נשארת השאלה האם שקלול של כל המזהמים הוא הדרך הנכונה, או שהמיסוי צריך להיות בשיטה האירופית שמתייחסת

כמעט ורק ל-CO2 שדווקא לא מזיק לבני אדם (אבל כנראה כן לסביבה).

פורסם
מנועי דיזל חסכוניים בדלק - בהחלט. ידידותיים לסביבה - אולי. ידידותיים לבני אדם - כלל לא בטוח.

תוצר הפליטה של מנועי דיזל נחשב למזיק לבני אדם ולגורם משמעותי בתחלואה, עם כמה סוגי מזהמים שלא נפלטים ממנוע בנזין.

כך שגם אם מנוע דיזל X פולט 100 גרם CO2, זה לא בהכרח הופך אותו לידידותי לסביבה כמו מנוע בנזין Y שפולט אותה כמות.

התחשיב של משרד האוצר שמשקלל לא רק CO2 אלא גם מזהמים שונים, יוצר תמונה אחרת מזו שקיימת באירופה. האם זה

בהכרח אומר שהשיטה אצלנו שגויה? ממש לא בטוח, למרות שגם לי יש חיבה למנועי דיזל מודרניים שמשלבים חסכון בדלק עם

שפע מומנט זמין.

ואני אשאל אותך... מה לעזאזל חשבו עורכי האתרים האלו כשקבעו את מה שקבעו.

אולי אתה יודע משהו שהם לא?

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

אני יודע הרבה פחות ממה שהם יודעים, ויתרה מכך - לא קראתי את הכתבות שקישרת אליהן במלואן.

אבל מהמעט שקראתי, השיקולים בבחירה שם הם יותר מאשר איזו מכונית הכי פחות מזהמת, וכוללים שיקולים

סובייקטיביים כמו הנאה מנהיגה, עיצוב ואובייקטיביים (אבל לא בטוח שרלוונטיים) כמו ביצועים.

ולמען הסר ספק - אני לא מפקפק בבחירות שלהם וכלל לא נכנסתי לכך, אלא רק לסוגיה העקרונית שהעלית

לגבי האפליה (כן או לא) של מנועי דיזל בישראל וממה היא נובעת.

פורסם

שיטת המיסוי הירוק (המגוחכת והמטופשת להחריד יש להוסיף) לא קשורה באופן ישיר לבריאות האדם כי אם על ההתחממות הגלובלית. הפחתת פליטות גז החממה העיקרי התורם להתחממות הוא משימה "בין לאומית" אפשר להגדיר את זה ככה (ע"ע ועידת קופנהגן 2009 או קנקון 2010), וכל היצרנים מנסים להקטין את פליטת ה CO2 למינימום.

רמות הזיהום של מנועי דיזל מודרניים נמוכה משמעותית ביחס למנועים הישנים, נטולי הבקרות ומערכות המיחזור. יש לנו בפורום לא מעט מומחי מנועי דיזל, אשמח אם יוכלו לגבות את דברי במספרים (ולא חשוב אם זה מנוע ליטר או 16 ליטר, העקרון זהה).

ותרשה לי להתעלק על מה שנזרק כאן לאוויר (אה אה, כפל לשון משעשע שכזה), לאירופאיים יש מודעות עצומה לאיכות הסביבה. אם האירופאיים כבר שנים נוסעים על מנועי דיזל קטנים, ירוקים וחסכוניים, למה שהבריאות בארץ הקודש לא יעשו כן? האם אנחנו חכמים והם טיפשים? לפחות בכל הנוגע לאיכות הסביבה התשובה לדעתי ברורה.

איתמר.

עריכה: אגב מיסוי ירוק, מנוע הדיזל של הראב4 לדוגמה היה מקבל ציון "ירוק" גבוה יותר מאשר אחיו הבנזיני (156 ג'\ק"מ דיזל, 174 ג'\ק"מ בנזין) וזאת כאשר מדובר בנפח מנוע גדול יותר, בעל מומנט גבוה יותר וצריכת דלק נמוכה יותר בכ 20%.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...