Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב גולף מודש 1995, אוטומט, 1800 סמ"ק; לאחרונה החליפו לי משאבת מיים למשאבת מיים סינית (כנראה שיותר טובה מהמקורית); את נוזל הקירור לא החליפו לי ושמו לי נוזל קירור ירוק שהתערבב עם נוזל הקירור ה-g12 של צמפיון.

ברצוני ללעשות שטיפה לכל המערכת ולהחליף את נוזל הקירור ל-g12 ושאלותיי הם אלו:

האם כדאי להחליף את נוזל הקירור המעורבב שיש לי במערכת בנוזל קירור g12 ?

איך מחליפים את נוזל הקירור - היכן פתח הניקוז להוצאת כל המים ???? איך ממלאים את המערכת ? כשהמנוע פועל ?

פורסם

משאבה סינית לעולם לא תהיה יותר טובה מגרמנית. עזוב איכות, אורך החיים משחק פה הרבה יותר ולסינית אין סיכוי.

כן שווה להחליף ל-G12 ועוד איך שווה.

לצערי אין לי מושג איפה הברז ברכב שלך.

Bimmer

פורסם

בגדול בכל רדיאטור יש פתח ריקון למים - הוא נמצא בחלק התחתון שלו)

צריך להיזהר מכיוון שהרכב ישן ובמידה והרדדיאטור לא הוחלף וגם הוא ישן עלול להיות בעיה בפתיחת הברז או שהוא לא יסגר טוב ויהיו נזילות (במקרים כאלו אם אין ברירה אתה יכול לרוקן אותו מאחד הצינורות שמתחברים בחלק התחתון שלו (זה יותר טוב מכלום).

לגבי ההחלפה - ממלאים את המערכת או ישירות לרדיאטור או למיכל מילוי (אני לא יודע לגבי גולף)

הכי חשוב - אסור להחליף שהרכב מונע הוא יתחמם ואתה עלול להזיק למנוע.

פורסם

אפשר לנקז מצינור התחתון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שאלותיי הן: איך מנקים את כל המערכת מכל הלכלוך ? יש איזה נוזל מומלץ שאפשר לנקות איתו את המערכת מבלי שייפגע במערכת ?

איזה צינור בידייוק לפתוח כדי לנקז ? יש למישהו תמונה ?

פורסם

אתה צריך לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאטור- אם אתה לא יודע מה זה אז אל תיגע כי הנזק יכול לעלות לך המון.

בעיקרון אין צורך בפעולת ניקוז כולשהי ברכב, אתה רק פותח את הצינור התחתון, נותן לכל המים לצאת, מכניס דרך הצינור העליון מים למערכת ומנקה אותה.

אני לא מציע לך להכניס שום חומר לניקוי במיוחד ברכב ישן משום שהחומר יאכל לך את הרדיאטור ויהרוס את המערכת.

כל עוד אין בעיה אל תחפש אותה.

תפתח, תתין למם שיצאו, תשטוף, תמלא נוזל קירור איכותי, הדלק את הרכב(עם פקק פתוח של מיכל העיבוי) המתן עד שהרכב יכנס לטמפרטורת עבודה- תמתין עוד מספר דקות, כמה את הרכב והוסף נוזל קירור כנדרש.

קובי

פורסם
אתה צריך לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאטור- אם אתה לא יודע מה זה אז אל תיגע כי הנזק יכול לעלות לך המון.

בעיקרון אין צורך בפעולת ניקוז כולשהי ברכב, אתה רק פותח את הצינור התחתון, נותן לכל המים לצאת, מכניס דרך הצינור העליון מים למערכת ומנקה אותה.

אני לא מציע לך להכניס שום חומר לניקוי במיוחד ברכב ישן משום שהחומר יאכל לך את הרדיאטור ויהרוס את המערכת.

כל עוד אין בעיה אל תחפש אותה.

תפתח, תתין למם שיצאו, תשטוף, תמלא נוזל קירור איכותי, הדלק את הרכב(עם פקק פתוח של מיכל העיבוי) המתן עד שהרכב יכנס לטמפרטורת עבודה- תמתין עוד מספר דקות, כמה את הרכב והוסף נוזל קירור כנדרש.

עשו לי בדיוק את התהליך שאתה מתאר במוסך רון אתמול - ובדיוק כמו שאתה אומר התניעו עם פקק מיכל העיבוי פתוח. למה עושים את זה? להוציא אוויר מהצינורות? :?

Bimmer

פורסם

ובכל זאת יש למישהו תמונה של מקום הניקוז ?

אפשר לשטוף את המערכת עם צינור מיים ?

למהול g12 במיי ברז ? או במים מזוקקים ?

פורסם

החלפתי את כח נוזל הקירור - היה סיוט !!!! פתחתי את הצינור למטה - פתחתי את הצינור למעלה שמתחבר למיכל העיבוי - הכנסתי צינור מיר ופתחתי חזק וכך שטפתי את הכל:

נותרו לי 2 שאלות נוספות:

1. אחרי שוצאתי את נוזל הקירור הייתי מוכרח להזיז את הרכב פעמיים (חסמתי מישהו) והתנעתי את הרכב פעמיים (כשהמנוע קר) לדקה בכל פעם ונזעתי כ-10 מטר בעל פעם; האם יש חשש לפגיעה במנוע ??? בראש המנוע ???

2. כשהשארתי את פתח מיכל העיבוי פתוח, יצאו בועות האוויר החוצה אבל הנוזל המהול גם רתח והוא נשפח כל פעם החוצה; הוספתי נוזל ואז שוב פעם היו בועות אוייר ואז שוב נזל נוזל הקירור החוצה - איך אני יודע שאין לי יותר בועות אוויר במערכת ????

האם זו דרך המילוי הנכונה ? כל פעם שהוספתי נוזל, הופיעו עוד בועות אוויר והנוזל נשפח החוצה ??? מה עושים ???!!!

תוודה לעוזרים - תבוא עליכם ברכה.

• תוכן חדש...