Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה וערב טוב

אני מחפש מדריך או משהו בסגנון שמפורטים בו כל הפעולות של החלפת טיימינג ב306 2001 אוטומט דגם xt

אם צריך מספר מנוע אז ארשום.

כמו כן באיזה כלים צריך להשתמש בשביל הפירוק

עשיתי חיפוש בפורום ובגוגל ולא מצאתי משהו רלוונטי

תודה רבה לעוזרים

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

נפח מנוע בהחלט יעזור.

השאלה אם עשית דבר כזה בעבר.

החסכון של עבודה עצמית עלול להגמר בנזק יקר מאוד במידה והעבודה לא נעשית כראוי.

פורסם

החלפת טיימינג זאת עבודה מאוד עדינה ומקצועים, הדורשת כלים שאני בספק שיש לך.

אמליץ לך, לקחת את הרכב למוסך לצורך ביצוע הטיימינג, ולצפות במכונאי בעת עבודתו. כך תוכל ללמוד בדרך הקלה ביותר.

פורסם
החלפת טיימינג זאת עבודה מאוד עדינה ומקצועים, הדורשת כלים שאני בספק שיש לך.

אמליץ לך, לקחת את הרכב למוסך לצורך ביצוע הטיימינג, ולצפות במכונאי בעת עבודתו. כך תוכל ללמוד בדרך הקלה ביותר.

איזה כלים כל כך מיוחדים צריך כדי להחליף טיימינג ב-306?

פורסם

אין שום צורך בכלים מיוחדים. מה שכן צריך הבנה במבנה המערכת וידע מקדים מה אתה עושה.

אני לא הייתי מבצע את ההחלפה לבד. חבל על הנזק שיכול להגרם לרכב כתוצאה מחוסר ידע והבנה...

פורסם

אוקיי.

הרכב המדובר הוא בעל מנוע 1600 , הוא אחרי הורדה מהכביש, לא היה ביטוח מקיף לרכב, לכן ביינתים הוא נשאר אצלי ואני משתמש בחלפים ל306 זהה אחד לאחד שברשותי. קניתי אותו קומפלט מבן אדם שעשה את התאונה.

אני לא משועמם שיעשה ניסוים על הרכב שלי.

אז מישהו יכול לעזור לי עם הבקשה.

תודה מראש.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אם אני זוכר נכון,אז ככה:

אחרי שאתה מוריד מכסי טיימינג.

תקבע את הפולי העליון עם בורג (נדמה לי 8 מ"מ) לבלוק. אין צורך להבריג, פשוט להכניס פנימה כדי שהגל זיזים לא יסתובב.

כמו כן, רבע את הפולי התחתון או עם בורג לבלוק אם אפשרי,

או בהילוך ולקבע עם בורג בגלגל תנופה (6 מ"מ אם אני זוכר נכון).

אחרי זה, תפרק את המותחן טיימינג, תוריד את הרצועה.

מומלץ להחליף משאבת מים, מותחן טיימינג (מקורי עדיף, או SKF), רצועה.

בשלב הזה תבחן את מצב מחזירי השמן של גל הזיזים וגל הארכובה.

תרכיב את הרצועה (שים לב לכיוון), תרכיב את המותחן, ותמתח כך שבסיבוב של הרצועה בחלק מול המותחן היא תסתובב

לא יותר מ-90 מעלות.

תוציא את ברגי האבטחה ששמת, תסובב את המנוע מהקראנק כדי לוודא שהכל מסתובב כראוי ותבדוק מתח רצועה שוב.

תרכיב חזרה את המכסים וסע לשלום.

אני מציין שוב,

זה למיטב זכרוני, מאז הפעם הקודמת שעשיתי זאת עברו כשלוש שנים.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

מאוד חשוב דגם מנוע. וזה לא מועיל המידע אם הרכב אוטומטי. יש דגמים עם נעילות פשוטות, ויש דגמים עם ברגים בכל פולי שנותנים משחק מסוים וצריך נועלים יעודיים ומדוייקים כדי לעשות את זה כמו שצריך.

דגם מנוע מצויין באותיות, שלוש אותיות ליד מספר המנוע, או ברישיון.

גם חשוב אם יש שני קמשפטים (DOHC) או אחד (SOHC).

פורסם
איזה כלים כל כך מיוחדים צריך כדי להחליף טיימינג ב-306?

אני חולק עליך לחלוטין, כפי שבהודעה מעליי ציין גבי, צריך נועלים מיוחדים לצורך ביצוע הטיימינג בצורה מקצועית.

עוד, צריך גם לדעת כמה למתוח את הרצועה, דבר שלעתי, ולא משנה כמה תתאר את זה, אי אפשר לעשות כל עוד לא רואים אחד אחר עושה את זה ולומדים ממנו.

פורסם
מאוד חשוב דגם מנוע. וזה לא מועיל המידע אם הרכב אוטומטי. יש דגמים עם נעילות פשוטות, ויש דגמים עם ברגים בכל פולי שנותנים משחק מסוים וצריך נועלים יעודיים ומדוייקים כדי לעשות את זה כמו שצריך.

דגם מנוע מצויין באותיות, שלוש אותיות ליד מספר המנוע, או ברישיון.

גם חשוב אם יש שני קמשפטים (DOHC) או אחד (SOHC).

לדעתי לא נמכרו 306 1600 עם שני גלי זיזים.

פורסם
אני חולק עליך לחלוטין, כפי שבהודעה מעליי ציין גבי, צריך נועלים מיוחדים לצורך ביצוע הטיימינג בצורה מקצועית.

עוד, צריך גם לדעת כמה למתוח את הרצועה, דבר שלעתי, ולא משנה כמה תתאר את זה, אי אפשר לעשות כל עוד לא רואים אחד אחר עושה את זה ולומדים ממנו.

לא צריך שום נועלים מיוחדים, במיוחד כל עוד לא מורידים את הפולים לצורך החלפת מחז"שים.

מתח רצועה זה דיי ברור, סובב אותה ל-90 מעלות, אין הרבה אפשרויות בכיוון סיבוב, ואם יש לו שאלות....

בשביל זה אנחנו פה.

אני בהחלט מסכים שמי שלא עשה דבר כזה מעולם, אולי כדאי שלא יעשה אלא יעמוד ליד מכונאי קודם,

מאחר והנזק שיגרם עם ביצוע כושל יהיה יקר.

• תוכן חדש...