Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מכתב לבית שמסביר שעברתי את הסינון הראשוני לקראת מיונים ללמודים בחברה שציינתי למרות שלא שמעתי עליה בחיים לא שלחתי בקשות ולא כלום, הופתעתי לשמוע.

אחרי כמה בירורים הבנתי שיש הרבה מאוד אנשים שקיבלו את המכתב הזה.

כשהתקשרתי אליהם הם טענו שיש להם מקורות משלהם לאנשים כמונו (כאלו שקיבלו את המכתב לבית).

החברה נותנת מספר קורסים אפשריים לבחירה שכוללים מה שציינתי (המקצוע שאני רוצה) ובנוסף פיתוח תוכנה ועוד כמה.

עלות הקורס סה"כ היא 25 אלף ש"ח, אורכו 14 חודשים, פעמיים בשבוע ומעניקה תעודה בינלאומית מטעם Microsoft.

אני בחיי למדתי י"ג י"ד כהנדסאי מכונות עם הסמכה לרכב והיום עם פז"ם של שנה אני משרת כמכונאי רכב ומדריך מכונאים מתחילים חמשושים עם אפטר אחד באמצע.

בהתחלה ישר זרקתי את המכתב בצד של החדר ואחרי כמה רגעים ושיחות עם ההורים החלטתי לקחת את הנושא הזה רציני, המפקדים שלי עובדים על זה שאני אקבל את האישור הזה ללכת ללמוד ואוכל לצאת מהבסיס פעמיים בשבוע בשעה 3 ללימודים ובנוסף לזה לנסות ולהוציא את הפקדון שלי לפני הזמן ששוויו 25 אלף ש"ח.

במידה וזה מסתדר לי צבאית אני הולך לראיון האישי של הלימודים שכמו שהבנתי הוא לא כזה בעייתי ואני חושב שאצליח לעבור אותו.

קיבלתי אישור מ3 מפקדים שלי והמפקד הרביעי שהוא המ"פ שלי ללא ממש בעד שאני אלך ללמוד בזמן שירות צבאי אבל בגלל שאני "חייל טוב" הוא מוכן להתייעץ עם אחד המפקדים שלי שהוא המנהל עבודה.

אני מאוד מאוד מתעניין במקצוע ובנושא והלימודים שלו בזמן השירות הצבאי הם יתרון בחיסכון כסף (נסיעה עם מדים ללימודים וחזור) וחיסכון זמן (אני יוצא מהצבא כבר עם התעודה ולא צריך לבזבז עוד שנה וחצי על לימודים אחרי סיום שירות חובה (רב הסיכויים נשאר גם קבע).

השאלה שלי אליכם, אחרי שהבנתם את כל הסיפור שלי, האם מישהו מכיר את החברה? האם מישהו למד אצלהם? מישהו חושב ששווה\לא שווה את כל המאמץ שאני משקיע על זה? מישהו שלמד שם קיבל עבודה טובה כמו שהם מבטיחים ומתחייבים עם שכר נורמלי? יש מה לעשות עם שכר טוב בארץ עם תעודה כזאת?

תודה רבה מראש!

פורסם

זה עוד מכללה פקקט,

יש הרבה כאלו בארץ.

במידה ואתה רוצה לקחת משהו כזה ברצינות, תבדוק אפשרויות לימוד במכללת ההיי-טק או בג'ון ברייס. מכללות מוכרות וידועות.

מה גם שב-25אש"ח, אין למכללת שקר הזו שום יתרון על המכללות הגדולות.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

בארץ יש את המכונים שנקנו ע"י מטריקס (ג'ון ברייס, היי-טק ועוד כמה),

יש את "נס טכנולוגיות" עם כמה סניפים, ואח"כ כל השאר.

יש לא מעט יתרונות בבחירת חברה עם גב גדול, מבחינת התנהלות יותר מסודרת וכו',

מה עוד שהמחיר שציינת בכלל, אבל בכלל לא זול.

הכי חשוב:

אם אתה רציני, קח את הזמן ותשתתף בשיעור ניסיון בכל אחד מהמקומות הרלוונטיים לך.

(שיעור ניסיון = השיעור הראשון, הממשי, בקורס שבו אתה מתלבט אם להירשם)

לא הספיק לך שיעור אחד? קח אפילו שניים. הם יאפשרו לך, יש תחרות עזה מאוד על תלמידים בתחום הזה.

תמיד אפשר להירשם אחרי השיעורים הראשונים בקורס, שום דבר בעולם לא מחייב אותך להירשם

לפני שהקורס מתחיל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק לפי השם של החברה אפשר להבין איזה חרטוט רציני היא וכמה היא שווה.

כולם מקבלים את המכתבים האלו (לפחות ביחידה שלי) ואותי אגב ממש מעניין מאיפה יש להם את הכתובות שלנו.

יש לי הרגשה שמדובר במאגר לא חוקי (או שאיזה ממר"מניק שלף לחברה את כל הכתובות).

פורסם

גם אני קיבלתי את המכתב לפני כחודש.

נגנבתי שבחור בלי בגרות שלא הצליח לסיים 3 יח' מתמטיקה עבר את הסינון הראשוני שלהם. :D

ישר הבנתי שזה חרטוט.

פורסם

ביום השחרור שלי הם חילקו קורסים חינם מחוץ לקריה, ברגע שראיתי את השם העלון עף ישר לפח.

לא מאמין שאנשים הולכים לשטות הזאת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אני הלכתי ללמוד שם,(הפסקתי מסיבות אישיות) ולא סיימתי (MCITP)

כמו כל מכללה שרוצה כמה שיותר תלמידים,הם מעבירים,אבל לא את כולם,(לפחות אחד אני יודע אצלי בקורס הראשון) כי באמת הוא שאל באחת המשימות שקיבלנו ,איך לחפש בגוגל? :shock:

כמו כל מכללה יש מדריכים ויש מדריכים,שאתה מתלונן על מדריך,או לא נראה לך,"מורידים" אותך קורס למדריך אחר(חיובי? תחליטו..)

המחיר לא כולל תשלום חיצוני על בחינות למיקרוסופט.(6 או 7 בחינות מיקרוסופט של 200-250 ש"ח תלוי בערך היורו)

בחינה של CCNA עולה 700-800 ש"ח

איך אני עברתי? קורס המיון כולל בעצם את המבחן הראשון בסדרת המבחנים,שהוא מבחן על מערכת הפעלה ויסטה

איך עוברים את המבחן,מקבלים קובצי שאלונים לומדים כמו תוכים מה התשובות וככה עוברים.

המסלול שלהם הוא מותנה בחתימה על חוזה עבודה של שנה אצלם(הם גם חברת השמה למיטב זכרוני) בד"כ תומך טכני בחברות אינטרנט וכדומה,זו ההתחייבות לעבודה שלהם.

לא ניתן לקבל את הכסף בחזרה אחרי הקורס מיון(משהו כמו 17K ש"ח אני בזבזתי)

זה פחות או יותר על המכללה.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

לקרא לזה מכללה כשזה לא אפילו תואר - זה קצת מעליב במקרה הטוב.

זה מקום להשתלמויות.

תבינו חברה - מהמקומות האלו אפשר לקבל הכשרות ספציפיות, שזה יפתח לכם דלת בעולם ה"הייטק" כי "יש שם כסף" - אתם לא בכיוון הנכון.

ולא , תומך טכני - זה לא הייטק.

יש לאחרונה נטיה לזילות במושג הזה וכל חברה שמשתמשת במחשב בערך קוראת לזה ככה וכל מני מכללות שקר כלשהו מציעים "קורסי הכשרה" שלא ממש יעזרו לכם במאומה.

שוק התוכנה בארץ הוא שוק קשה מאוד שאנשים שנכנסים אליו מאוד אוהבים את הנושא והשקיעו לרוב הרבה מאוד בלימוד (ואני לא מדבר על אנשים שעובדים שנה שנתיים בQA - אלא אנשים שגם ממשיכים לעבוד בתחום ומתקדמים בו).

אם אתם לא אוהבים את התחום באמת , ולא מוכנים ללמוד באמת - אל תיכנסו לזה.

זו עצתי הכנה.

במיוחד בימינו שהרבה חברות מבטיחות המון - אם רק תתחייב ל ... ותעבוד בתנאי עבדות שנה שנתיים שלוש בשביל ה"הכשרה".

תשאלו כל מראיין בחברת הייטק כמה משנות ה"תעודות" וההכשרות האלו בפני עצמן ללא ניסיון.

אם אתם באמת אוהבים את זה - תלמדו לתואר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

"תארים" כאלה טובים בשביל למלא קירות ולהרשים אורחים, לא מעבר לזה.

היום בלי ניסיון מוכח קשה מאוד למצוא עבודה בתחום הIT.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
אני לא מבין למה ללכת לשם ולא ללכת ללמוד תואר כלשהו?

כי ללמוד תואר זה קשה וארוך ולא פשוט להתקבל.

ולאנשים תמיד מנצנצות העיניים כש"מגלים להם סוד / קומבינה / קיצור דרך" ל"עולם האושר , עושר והבטלה" של ההייטק.

הרי מה יותר קל מלשבת מול מחשב 9 - 10 שעות ביום ולהרוויח עשרות אלפים לא?

(עד שמתחברים למציאות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תוותר על זה. לא תתחיל לעבוד בתור מתכנת ככה, וגם לא בתור איש QA.

לצערי אין קיצורי דרך בעולם הזה, ובלי תואר ראשון או נסיון אמיתי של שנים, לא יסתכלו עליך בכלל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...