Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר אני מסובב סויץ' למצב ON (מצב לפני סטרטר), משהו מתחיל לזמזם מאחורי מנוע ומפסיק תוך כמה שניות ויש חלק שמזמזם כל הזמן, כניראה מנוע חשמלי כלשהו, יש ויברצייה קלה על צינור יניקה (מוקף בעיגול). לאחר כיבוי רכב דבר הזה ממשיך לעבוד. שומעים אפילו בתוך סאלון מאין מנוע חשמלי. זה גומר לי את המצבר ואחרי כמה ימים אין לו כוח להניע ואפילו לא מספיק זרם לאור בסאלון.

לאחר ניתוק המצבר הרעש מפסיק ולא חוזר אחרי חיבור מחדש. הרעש חוזר אחרי שמסובבים סויץ' למצב ON ונישאר עד שמנתקים מצבר.

כאשר הייתי בטיפול, חשמלאי במוסך משארקה היתעסק לי בסויץ ומסביב (ניתוק אזעקה ישנה וקודנית). לפני טיפול לא היה רעש הזה ומצבר לא היה נגמר.

מבקש עזרה בזיהוי של רכיב שיכול לעשות את הרעש. אני חושב שזה משהו מתחת לצינור פלסטיק של סעפת יניקה (מוקף בעיגול בתמונה השנייה).

DSCF1156.jpg

DSCF1155.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדוק אפשרות שזהו רמקול האזעקה הישנה ,

צמוד לקיר האש שלך ישנו רמקול אזעקה שבור ויש אפשרות שהוא הגורם לציפצוף ..

DSCF1156.jpg

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

תודה, אבל כניראה זה לא זה. יש ויברצייה בצינור פלסטיק. זה נישמע כמו משהו מתחתיו. פירקו את המוח של אזעקה. וזה לא מרעיש גם עם מצבר מחובר לפני שמסובבים סויץ', פשוט ממשיך אחרי כיבוי מנוע. ניתוק מצבר עושה מאין ריסט.

אני יילך מחר למוסך, אבל בכל מקרה הייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ב-VR6 ישנה אאל"ט (ואשמח אם מישהו יחזק או יתקן את דבריי) משאבת מים חשמלית, שתפקידה להמשיך לסרקלץ את המים גם לאחר כיבוי המנוע (בגלל התצורה של ה"V" ישנו סיכון להתחממות המנוע עד כדי נזק, גם לאחר כיבוי המנוע). אולי האלמנט הזה עבר מה-VR6 ל-V5.

כמובן שלא תקין שהמצבר נגמר בכל מקרה.

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי, תודה על התגובה. הדבר הזה באמת נישמע כמו מנוע חשמלי.

מצבר ישן היה עייף - אולי נגמר מסיבה הזאת (הוא היה שנת 2007)? קניתי היום אחד חדש. בכל מקרה, קודם אחרי כיבוי מנוע מאוררים לא היו עובדים בשום מצב, ועכשיו עובדים ומפסיקים כו באוקטביה של אבא שלי.

אולי נלחצתי לחינם? מישהו יכול לאשר שיש משאבת מים חשמלית גם ב-V5?

סה"כ מה שביקשתי מחשמלאי במוסך מורשה, שהוא ישחזר לי חיבורי חשמל מקוריים, שיהיה לי כמו ממפעל. אם אכן משאבה חשמלית אמורה לעבוד, אז עשו לי במוסך מורשה עבודה נהדרת (סה"כ התרשמתי מאוד לטובה מהם).

פורסם
ב-VR6 ישנה אאל"ט (ואשמח אם מישהו יחזק או יתקן את דבריי) משאבת מים חשמלית, שתפקידה להמשיך לסרקלץ את המים גם לאחר כיבוי המנוע (בגלל התצורה של ה"V" ישנו סיכון להתחממות המנוע עד כדי נזק, גם לאחר כיבוי המנוע). אולי האלמנט הזה עבר מה-VR6 ל-V5.

כמובן שלא תקין שהמצבר נגמר בכל מקרה.

אז בוא ואני אחזק את דבריך -

ראשית - אכן מדובר במשאבת מים חשמלית.

לפותח התרד' ישנם 2 גומיות ( תושבות גומי ) שמחזיקות את המשאבה במקומה - תבדוק שהם במקומם ( יש להם נטייה להתפורר ).

תפקיד המשאבה הוא "לקרר" את ראש המנוע לאחר כיבוי הרכב.

מאותו הרגע שדוממת מנוע ( אפילו בפתיחת סוויץ וסגירה ) המשאבה נכנסת לפעולה ל 10 דקות בידיוק ! ( אתה מוזמן לבדוק אותי ).

בכל אופן ישנה תקלה אחרת שגומרת לך את המצבר ( במידה שהמצבר תקין ואלטרנטור תקין ), ערוך חיפוש תחת הערך - זליגת זרם.

בהצלחה ותעדכן !

נ.ב -

זו המשאבה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137759

פורסם

חברים יקרים, מודה לכם מאוד. הרגעתם אותי. חשבתי שיש לי תקלה חשמלית. במוסך משארקה אכן עשו עבודה נהדרת ושיכזרו את החיבורים החשמליים למצב שהם צריכים להיות - זאת היזדמנות בפעם נוספת לשבח את רמת המיקצועיות שלהם.

אני פשוט לא רגיל שמשהו עובד אחרי כיבוי מנוע (אצלי ב-BMW היה מאורר מכני שעובד מרצועה שמחוברת למנוע, בגולף הכל משוכלל). כבר התחלתי לחשוש שנפלתי על אוטו לימון עם מערכת חשמל גמורה.

פורסם
חברים יקרים, מודה לכם מאוד. הרגעתם אותי. חשבתי שיש לי תקלה חשמלית. במוסך משארקה אכן עשו עבודה נהדרת ושיכזרו את החיבורים החשמליים למצב שהם צריכים להיות - זאת היזדמנות בפעם נוספת לשבח את רמת המיקצועיות שלהם.

אני פשוט לא רגיל שמשהו עובד אחרי כיבוי מנוע (אצלי ב-BMW היה מאורר מכני דעובד מרצועה שמחוברת למנוע, בגולף הכל משוכלל). כבר התחלתי לחשוש שנפלתי על אוטו לימון עם מערכת חשמל גמורה.

תהנה מהרכב ותפסיק לחשוש, אף פעם לא התאכזבתי מהרכב \ מהמנוע.

פורסם

אצלי מצערת מכאנית עם כבל. בדגם 170 סוסים כמה שאני יודע המצערת היא חשמלית.

פורסם
יכול להיות שזה גם בא מכיוון המצערת, שפותחים סוויץ היא עושה מעין כיול לעצמה אבל זה לכמה שניות.

אגב זה ממוקם ממש בקצה הצינור שסימנת בסעפת היניקה.

אביתר הבחור מדבר על ויברציה שמורגשת בתוך התא מנוע.

אתה מרגיש ויברציה בתוך התא מנוע כשאתה פותח סוויץ \ מכבה את הרכב ? לדעתי לא .

מעבר לכך, אל תתווכח עם מישהו שבנה מנוע כזה בידיוק, והרכיב את הרכב שלו מ 0 :twisted:.

האמן לי שאני מכיר את רוב המחלות שיכולות להיות בתא מנוע הזה.

נ.ב - אם המצערת לא הייתה תקינה, הרכב היה סובל מחיתוכים בכל פעם שהוא היה מגיע ל 1400 סל"ד. והמצערת ב V5 לא עושה כיול לעצמה, הזימזום הראשון כאשר פותחים סוויץ הוא המשאבת דלק.

הבחור אבחן ויברציה קלה בצינור היניקה מכיוון שהחיווט שמגיע למשאבה מחובר גם לחיישן של הנשם.

פורסם
אצלי מצערת מכאנית עם כבל. בדגם 170 סוסים כמה שאני יודע המצערת היא חשמלית.

הרשה לי לתקן אותך, ישנו כיול חשמלי למצערת אבל הוא נעשה רק בעזרת ואג קום \ סקנר יעודי.

• תוכן חדש...