Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם

הבעיה במנועים של הסמארט היא השמן,בתור אחד ששיפץ מספר מנועים בסמארט(600 ו-700) יש כמה בעיות במנועים הללו,רובן בגלל התחמצנות של השמן ואי יכולת שימון מספקת,המנוע הנ"ל קטן ובאגן השמן כ-3 ליטר שמן,בשילוב עם מגדש טורבו ותא מנוע דחוס מאוד ולא מאוורר כלל השמן מתחמצן מהר מאוד ויש להחליפו במרווחים קצרים יותר,וכמובן לשמן איכותי.

עוד בעיה היא שאין בורג לריקון שמן,והשמן נשאב דרך המדיד,מה שמשאיר הרבה שבבים,לכלוך ובוצה בקרטר וגורם לסתימה חלקית של משפך השמן,ולירדה בלחץ השמן.

לרוב הבעיה היא בראשי המנוע ולא במנוע עצמו,שריפת שסתומים והשחקות של הפיקות בגל הפיקות הם התקלות הנפוצות במנועים האלו.

אורן

פורסם

3 ליטר לא כזה קריטי למנוע קטן ופגשתי מנועים בעלי נפח יותר גדול עם עוקה זהה ואך יותר קטנה.

מה מרווח הטיפולים המוצהר של הרכבים האלו?

פורסם
כן אתה טועה

ABS היא מערכת למניעת נעילת גלגלים בבלימה

סתם לידיעתך כשאני מניע את הרנו מגאן II שלי בבוקר ויוצא מהחניה [ישרה 40 מטר ].

ה ABS השמאלי עובד קבוע.

מדובר כנראה במערכת ה ESP .

ולמי ששואל הרכב נוסע על 3 קמ"ש בתוך החניה בקו ישר ללא סיבובים או עיקולים.

מה שכן אחרי מספר שניות התופעה מפסיקה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

talroze, אכן מדובר במערכת ה-ABS כפי שציינת, אך היא אינה נכנסת לפעולה, אלא היא נדרכת.

לאחר התנעת המנוע, ברגע שהרכב מגיע למהירות 15 קמ"ש, מבוצעת דריכת מערכת, המלווה מן טון "המהום" שכזה, שנמשך שניות בודדות.

תופעה תקינה לחלוטין.

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

• ספונסר פורום
פורסם

דניאל,אתה צודק,גם אני נתקלתי במנועים גדולים יותר ואף עם עוקה קטנה יותר,הבעיה במנועים האלו היא שהם צרכני שמן גדולים,ואיבוד של ליטר ל500 ק"מ זהו לא מחזה נדיר, הרבה פעמים נתקלתי ברכבים שנסעו עם חוסר של ליטר וחצי בעוקה,זה בשילוב עם טורבו קטנטן שיוצר חסימה ובאגזוז,והופך להיות אדום בנסיעה מעט מאומצת זה מתכון ברור להתחמצנות שמן ויצרת בוצה.

אורן

פורסם
talroze, אכן מדובר במערכת ה-ABS כפי שציינת, אך היא אינה נכנסת לפעולה, אלא היא נדרכת.

לאחר התנעת המנוע, ברגע שהרכב מגיע למהירות 15 קמ"ש, מבוצעת דריכת מערכת, המלווה מן טון "המהום" שכזה, שנמשך שניות בודדות.

תופעה תקינה לחלוטין.

אפרים

היי אפרים הבעיה שזה לא "המהום" אלא ממש הברקסים מפמפמים לכמה שניות [כאילו אני מחליק בסיבוב וה ESP נכנס].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
דניאל,אתה צודק,גם אני נתקלתי במנועים גדולים יותר ואף עם עוקה קטנה יותר,הבעיה במנועים האלו היא שהם צרכני שמן גדולים,ואיבוד של ליטר ל500 ק"מ זהו לא מחזה נדיר, הרבה פעמים נתקלתי ברכבים שנסעו עם חוסר של ליטר וחצי בעוקה,זה בשילוב עם טורבו קטנטן שיוצר חסימה ובאגזוז,והופך להיות אדום בנסיעה מעט מאומצת זה מתכון ברור להתחמצנות שמן ויצרת בוצה.

אורן

השאלה מהי תצרוכת השמן כאשר המנוע חדש, האם גבוהה היא מהתחלה? באיזה תנאים אם כן היא קיימת?

קשה לי לקבל תקלה כזו מהותית שגורמת לנזק כבד שאינה מטופלת ע"י יצרן רכב מאוד רציני כמו מרצדס, שמשווק את מוצריו ברמה גלובלית. בדרך כלל אם יש טעות בכמות השמן או בתכנון מערכת השמן של מנוע, נתקלים בשינויים במבנה המערכות עם השנים שהמודל רץ. האם שמת לב לשינוי כלשהו במנוע?

אני עדיין בדעתי שאופי השימוש של רכבים אלו הוא מרכיב מהותי לכשל מנועים בנסועה מוקדמת ותופעות של שחיקה, תצרוכת שמן וכו' שאתה מתאר, הם התוצאה ולא הגורם.

הערת אגב, יש לנו נטייה כמכונאים שמתקנים רכבים ופותרים תקלות, לפסוק גורם כשל כאשר יש בידינו מעט מאוד מידע, אני יודע זאת ובכל זאת קורה לי הרבה שאני נכשל בזאת, כי לעיתים כשלי יצרן נחשפים בפני ובמגוון מיקרים הפתרון רחוק עשרות מונים מההשערות הראשוניות שלי.

• תוכן חדש...