Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל צהריים טובים ושבת שלום.

אתחיל ואבקש מאלעד (מנהל) את התנצלותי, בתחילת דרכי בפורום היה לי את הויכוח מדוע הוא מעלה תלונות על צרכנות אם פשוט יכול להדיר רגליו מהמקום. היום אני מגלה כמה חשוב להתרעם ולהתלונן ואף לפרסם כי מי יודע אולי ישנם עוד כמוני.

ולעניינינו אנו - מתנצל מראש על הסיפור הארוך אך לא ארצה להחסיר פרטים:

מי מאיתנו אינו צורך משקפיים בין אם זה ראייה ובין אם זה שמש. או אפילו לקריאה בשעות הפנאי. כולנו גם יודעים את מחירי משקפי הראיה ולעיתים הנושא איננו זול.

לגיבור הסיפור אין משקפי ראיה כבר כשלושה חודשים (לא מספר קריטי שמסכן אותי להעלות על הכביש, לא להיבהל למי שנסע איתי או על ידי) ולכן החלטתי לפנק את עצמי במשקפיים חדשים.

התנהלתי כשורה, הלכתי לבצע בדיקה בחנות אופטיקנה הקרובה בה נמסר לי מספרי הראיה אותם אני צריך, ואף הוציאו לפניי את כל דגמי המשקפיים העדכניים על מנת שאבחר. דיילת המכירות הייתה מאוד נחמדה בלמכור ואף הציעה לזרז את הנושא ושתוך 3 - 4 ימים יגיעו המשקפיים. בחרתי צבע מאוד נחמד ונסעתי מהמקום לתומי בתחושת שובע ורצון.

וזוהי הייתה התחושה החיובית האחרונה אותה קיבלתי מאופטיקנה.

כאשר התקשרו אליי מספר ימים לאחר מכן לבוא לאסוף את המשקפיים הגעתי אל החנות הנחמדה במטרה לאסוף את רכושי ובעת המדידה אני שם לב שהצבע אותו הזמנתי הוא לא אותו צבע, כלומר היה פה שינוי מסויים, דיילת המכירות שהייתה נוכחת (שונה מהמוכרת שהייתה בפעם שעברה) הסבירה לי שזה מה שבחרתי וזה לא מתחלף במעבדת ההתקנה. אנוכי לא מתווכח בנושא, אך מבקש לראות את כל הצבעים האפשריים לקניה יחד עם הדגם אותו בחרתי, על מנת שיחליפו לי את המסגרת ובזה הסתיים הסיפור, ואז החלו תשובות מוזרות "אני לא יודעת איזה דגם זה" (ענתה דיילת המכירות) הצעתי שתסתכל בטופס ההזמנה שבידה, ואז עוד תשובה "אני לא מוצאת אותו" (לדעתי צריך לחפש כדי למצוא אך היא כלל לא ביצעה זאת) ומוסיפה "בוא תחזור עוד יומיים כשמי שמכרה לך את המשקפיים תיהיה במקום" (כאילו אינני אדם עובד). חזרתי למקום לאחר מכן כאשר אותה דיילת החליטה לעזור ולחפש לי צבעים נוספים לדגם, אך כל הצבעים שהציגה לי אינם הצבעים אותם בחרתי. הבנתי שככל הנראה אותה דיילת הציגה לי דגם מסויים ובסופו של דבר הזינה במחשב דגם אחר. לבסוף לאחר ויכוחים שבהם הצטרפה גם מנהלת החנות ואני מתריע שזה איננו הצבע אותו בחרתי ואף מעלה שאולי זה כלל אינו אותו דגם! ביקשתי לבטל את העסקה כולה ולפתע נמסר ממנה "תני לו להחליף דגם לדגם אחר אבל באותו סכום" (כאמור בזלזול ובחוסר רצון כאילו אני פוגע לה בפרנסה) לאחר שחיפשתי בחנות לא מצאתי שום דבר והחלטתי בסך הכל להישאר עם אותו דגם אך עם צבע אחר כאשר בפירוש אני מבקש שיירשם הצבע. נאמר לי שאין בעיה וזה יישלח שוב להתקנה ותוך יום יהיה מוכן. אציין שכל התהליך ארך כשבוע וחצי ולא 3-4 ימים כפי שנאמר בהתחלה.

היום אני מגיע לתומי למקום לאחר שבחרתי את המשקפיים ביום שלישי ואבוי המשקפיים אינן מוכנות. לא רק זה גם הציעו שאלך ואאסוף אותם מהסניף הראשי וכך לא אמתין עוד יום (פה כבר התחלתי לאבד את הסבלנות אך החלטתי שאני מעדיף את המשקפיים ואלך לאסוף אותם בעצמי) הגעתי אל הסניף הראשי בראשון לציון ושם נשאלתי מדוע אני בכלל מגיע אליהם ואף אחד לא מסר להם שום דבר, ושהמשקפיים אינן מוכנות (לאחר שלושה ימים מרגע הבקשה שלי). לאחר ויכוחים וחוסר רצון להמתין שוב החלטתי לקחת את עצמי מהמקום והודעתי שאטפל בנושא בדרכי שלי. אותה דיילת מכירות אשר מכרה לי את המשקפיים מתקשרת אליי לאחר שעה ואומרת שהמשקפיים מוכנות ושאוכל לאסוף אותם, אז ציינתי בפניה שאינני מעוניין לאסוף אותם ושתחזיר אותם לסניף הראשי. היא כמובן החלה להתווכח איתי בטלפון תוך כדי אמירת משפט מפוצץ כמו "מדוע אתה עושה עניין מ800 שקל" הרגשתי צורך להתנצל בפניה על איך ייתכן הדבר ואני עובד כל כך קשה ואז עוד עושה על כך פרצופים כאשר אני מבקש את רכושי הנכון. לבסוף חברים יקרים וכל מי שנשאר איתנו עד סוף הסיפור הארוך (שוב מתנצל) החלטתי לפנות הלאה, והנושא ייתבצע ביום ראשון כי מסתבר שבאופטיקנה שירות הלקוחות/פניות הציבור לא עובדים בימי שישי.

אשמח לשמוע דעתכם בנושא

Confidence In Motion

פורסם

להלן דעתי על כל הסיפור שלך:

קודם כל, אני לא זוכר שהיה ביננו ויכוח. כנראה שזה לא היה משהו מהותי, לפחות מבחינתי, לכן ההתנצלות יותר ממתקבלת.

מעבר לכך, צחוק הגורל הוא שאתה מפרסם את השרשור הזה דווקא היום. כולכם בטוחים שזה יום רגיל, וזה אכן יום כזה - אולם לא בשבילי. אחרי 28 שנים, היום, לראשונה בחיי, אני... מרכיב משקפי ראיה! :oops:

אומנם אני חסר ניסיון לחלוטין בחנויות משקפיים, אבל ברוך השם, אחד הדברים שירשתי מהמשפחה של אבא שלי זה העיניים הדפוקות, ככה שיש לי היכרות מהמשפחה עם התחום. ממה שיצא לי ללמוד, דווקא החנויות הפרטיות הקטנות, אלה שאינן שייכות לרשתות, הן העדיפות ובהן מקבלים את היחס, השירות והתמורה הטובים ביותר.

אם אתה מאיזור נתניה ורוצה המלצה על חנות כזאת עם ותק של עשרות שנים, צור עמי קשר בפרטי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מניסיון עם אופטיקנה זה מאוד תלוי בסניף.

עם הסניף שהיה בדיזינגוף סנטר היה לי ניסיון רע מאוד (מספר לא נכון בשני מספרים ונסיון התכחשות לאחריות) אבל בסניף אשקלון הסיפור לגמרי אחר (הם אלה שתיקנו את המשקפיים שנקנו בת"א במסגרת האחריות, השלימו לבת שלי ידיות שנשברו ללא תשלום והיחס מצויין).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ואלעד - מצחיק שאתה אומר את זה - כי עם חנות בנתניה עם ניסיון של "עשרות שנים" חבר שלי מגיע בקרוב לדיון בבית משפט לתביעות קטנות , כשהם נתפסו כבר בשקר בשלב הצגת הטיעון שלהם , ולא הסכימו לגישור.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לאיזון התמונה, גם אני נמנה על מועדון העווארים ואצלי גם לייזר לא יעזור (קרנית בעובי גבולי).

הזמנתי זוג משקפיים מאופטיקנה, קיבלתי אותם בזמן, אבל התקשתי להסתגל אליהם (עד אז השתמשתי אך ורק בעדשות מגע).

בבדיקה חוזרת התגלה שמספר העדשות שנקבע לי גבוה מידי, העדשות הוחלפו לחדשות ללא שום ציוץ מצידם.

לדעתי הכל תלוי בסניף ובאדם שמולך ובהרבה פחות ברשת עצמה.

פורסם

יש סיבה לקחת משקפיים על פני עדשות?

יש היום עדשות שמחליפים פעם בחודש (אפשר לישון עם זה ובעצם לא להוציא את העדשה חודש שלם).

אם אני לא טועה גם יש היום השתלת עדשות מולטיפוקל.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
כמו אלעד, מי קונה משקפיים באופטיקנה?

היום הייתי עם קרוב משפחה בחנות אופטקינה, ע"מ לרכוש משקפיים והוא יצא מאוד מרוצה.

אני חייב לציין שהסניף עצמו הוא סה"כ סניף ממש קטן עם ארבעה עובדים, שאחד מהם הוא המנהל.

השירות שקיבלנו מדיילת המכירות והמנהל היה מעל ומעבר - אני לא נוטה לפרגן רבות, אבל במקרה הזה, כל הכבוד.

לסיכום,

העובדים "הקטנים" הם אלו שיגרמו לך לחזור לאותה רשת או לסלוד ממנה לנצח.

פורסם

כבר בערך 10 שנים אני לקוח של אופטיקנה ומעולם לא חוויתי בעיות כאלה (מדובר על קניות מרובות של משקפיים - גם אופטיות, גם שמש וגם עדשות מגע).

יש לציין שתמיד רכשתי דברים מהסניף שבקניון רננים.

כנראה נפלת על דיילת \ מוכרת מטומטמת

פורסם

יכול להיות שהדיילת/מוכרת מטומטמת, אבל יותר גרוע זה שאף אחד בסניף לא יוצא מגידרו לפתור בעיית לקוח שנוצרה באשמת הסניף. בגלל שזה סניף, כנראה לא איכפת לעובדים, כי זה ממילא לא שלהם.

לעומת זאת בחנות פרטית, לבעל העסק יש אינטרס אישי פרטי שלקוח יצא מרוצה ויחזור פעם נוספת, לכן הוא גם ישתדל לפתור בעיות במהרה וגם אין לו על מי לגלגל אחריות במקרה של פשלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לקוח של אופטיקה הלפרין

לאחרונה היה להם מבצע של 59% הנחה על זוג ועוד 10% הנחה נוספת של מועדון צרכנות הוט.

בקיצור מניסיון עבר בקנית משקפים (תמיד יצא מאוד יקר) עשינו "מכה" בקניה האחרונה.

ב1000 ש"ח קניתי מסגרת + עדשות ועוד זוג עדשות (כמובן כולל ציפויים למיניהם) למשקפיים הישנות.

הפואנטה שרק זוג עדשות (זכוכית 1.67 - לכן ניתן לייצר עדשות דקות) במקור עלו 780 ש"ח ללא הנחה וללא הציפויים.

מנסיון שלי עם משקפיים (לא גדול - רק 27 שנים) בשנים האחרונות מאוד מומלץ להמתין למבצעים.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

בתור ממושקף וותיק, עברתי הרבה חברות במהלך השנים.

סיפור זוועה יש לי דווקא מזיגי בקניון חיפה.

אחרי 4 חודשים (!!!) בלבד, העדשות נשרטו מעבר לכל פרופורצייה. דבר שמעולם לא קרה לי, באף משקף.

הלכתי לסניף מצוייד בספח האחריות, ש-כמובן, לא מכסה שריטות. למכור הם הזדרזו, והבטיחו כל מיני דברים, אבל אחריות, לך חפש.

עשיתי חקר שוק זריז, וב-2 מקומות שהייתי בהם, אמרו לי שיש איזה שהוא כשל ייצור כפי הנראה בעדשות, כי זה לא סביר המצב שבו הן היו.

נחתתי בהלפרין, החליפו לי עדשות במחיר מעולה, יצאתי מבסוט.

אבל הסיפור הארור לא נגמר.

ביום שלישי (האחרון) המסגרת נשברה... מעצמה. עייפות החומר. :shock:

שוב, אני הולך עם משקפיים כבר מעל עשור, וקרה שישבתי על זוג, דרכתי על זוג, ועוד כל מיני דברים הזויים, אף פעם לא נשברה לי המסגרת.

והזוג הזה אפילו לא נפל לרצפה או עבר משהו חריג בשנה ומשהו שהוא עליי...

הקיצר, נחתתי בהלפרין, הזמנתי משקפיים, נחתתי על 1+2 במתנה, עשיתי 1 של שמש (שיהיה חלופי לשמש שלי למקרה שמשהו כזה יקרה לו גם) ו-2 זוגות שאוכל להחליף בינהם במידה ויקרה משהו כזה שוב, והמוכרנית הנהדרת שהייתה שם, שעתה לבקשתי לארגן לי משהו זמני (שאוכל לעבוד- אני כל היום מול מחשב), ועשתה לי משקף זמני מהעדשות המקוריות שלי במקום, בזמן שבו הייתי בבדיקת המספר!

באותו הרגע הם קנו אותי סופית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יש סיבה לקחת משקפיים על פני עדשות?

אין סיבה, הראיה עם עדשות היא טיבעית ובגודל מלא בעוד שדרך משקפים העולם ניראה קטן יותר.

א-ב-ל, הקרנית צריכה לנשום והעדשה מהווה מעיין חוצץ שמונע ממנה גישה לחמצן חופשי, כדי לפצות על כך העין מתחילה לייצר כלי דם מפותחים לכיוון הקרנית. כשכלי הדם האלה מגיעים לאיזור הראיה אז מתחילים לראות משטח כגלי.

כדי למנוע את התופעה יש לתת לעיניים מנוחה, לפחות יום בשבוע ללא עדשות ושעתיים לפני השינה, לכך יש צורך במשקפיים ובאופטומטריסט מספיק איכפתי ומיומן שמסוגל לשכנע את הפציינט שהוא משחק בבריאות שלו. :roll:

פורסם

מנסיוני לאורך שנים ארוכות עם משקפיים, לא אופטיקנה ולא אופטיקה הלפרין נותנות את המקצועיות והיחס של אופטומטריסט ותיק שמכיר אותך ואת הנתונים שלך.

פורסם

המלצה שלי,

קנה מסגרת בeBay. לאחר מכן תוסיף רק עדשות בארץ,התהליך יחסוך לך הרבה כסף.

עכשיו מי שקורא את ההודעה חושב איך לעזאזל אפשר לקנות משקפיים שזה דבר הכי סובייקטיבי בעולם באיביי,

יש 2 דרכים:

1) למצוא את המשקפיים שאתה אוהב בארץ ולהזמין מחו"ל.

2) לקחת מידות של המשקפיים שיש היום (אצלי לדוגמא זה: 18 - מרווח בין שתי העדשות, 52 - אורך העדשות ו137 - אורך הידיות) ואז למצוא משקפיים בגודל הזה בצורה המבוקשת.

אני הזמנתי משקפי אוקלי שעולים בארץ 1400 ש"ח (ללא עדשות) ב-470 כולל משלוח. העדשות עלו לי עוד בערך 500 ויצאתי ברווח של 1000 שקל.

היום לא שווה לקנות בארץ משקפיים, לא של מותגים לפחות. 

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תוכן חדש...