Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם סאב ביתי בעל התנגדות של 6 אום יכול להתאים לרכב עם מגבר 4 ערוצים כך שלכל ערוץ יש התנגדות של 4 אום

האם המגבר עלול להשרף או שרק אשמע פחות טוב

אשמח לתגובות

אליקים

פורסם

מבחינת נזק לא אמור ליקרות נזק רק שהמגבר יתן פחות הספק אבל בד"רכ סאבים של בית הם מאוד נצילים

לגבי איך ישמע תחבר ותגיד לנו מה התוצאה למרות שסאבים של בית ורכב נועדו והונדסו לעבוד בסביבה שמותאמת להם

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אוסיף על ישראל (ישראל מוסיף על ישראל :) )

למגבר אין בעיה להגביר סאב עם התנגדות גבוהה יותר ממה שהמגבר מוצהר, ההיפך, זה מקל עליו, אבל זה בא על חשבון הספק.

בנוסף, אלמנטים ביתיים בד"כ מוצהרים בהספק נמוך מאלמנטים לרכב, אז תהיה עדין עם הגיין שלא תגרום נזק לסאב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תסלחו לי אבל אני עדיין מבולבל הסאב הרי מתחבר לשני ערוצים על ידי הגשר ולכן אני מבין שהמגבר מוציא לו 8 אום ואז זה 8 מול 6 ?

פורסם

שלום

מבחינה חשמלית - בהחלט לא צריכה להיות בעיה, ואולי רק ישתפר הסאונד. ככל שמגדילים התנגדות של עומס(רמקול במקרה זה), כך תירד רמת ההרמוניות (כלומר עיוותים).

אבל, מבנה של רמקול ביתי ככלל וסאב ביתי בפרט לא מתאים לסביבה של רכב.

זה מתחיל ממתלה של CONE רך יותר ממתלה של רמקול לרכב וכתוצאה מכך, רמקול ביתי (ליתר דיוק ה-SURROUND שלו) יכול להנזק כתוצאה של רעידות הרכב (רעידות מנוע, נסיעה וכד'). מזה יכול להיגרם נזק נוסף של פגיעה בSPIDER ואולי גם פגיעה בליפופי הרמקול

אבל לא זאת הבעיה הגדולה.

בדרך כלל הציפוי של CONE וגם CONE עצמו עשויים מחומרים שלא כ"כ אוהבים חום. אבל בקיצ שלנו, חום ברכב סגור בחנייה יכול להגיע לתמפרטורה אסורה לרמקול ביתי (אם אינני טועה - 55 מעלות). כלומר חום יכול לגרום לחומר שממנו עשוי ה-CONE להתייבש ולהינזק וכמובן שצליל טוב לא ייצא מרמקול כזה. קראתי על חובב מוזיקה גרמני שהתקין ברכב מערכת עם רמקולים ביתיים וכתוצאה של התייבשות, הבחור מחליף את הרמקולים כל חצי שנה.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

לא חסרים כאן אנשים שהתקינו רמקולים "ביתיים" ברכב והפלא ופלא לא קרה להם שום דבר. סראונד יכול להינזק מויברציות? פגיעה בספיידר? :shock:

הדבר היחיד והקריטי הוא חומר הממברנה ועמידותה בתנאים הקיצוניים השוררים ברכב. לדוגמה, ממברנה מ pressed paper לא תחזיק מעמד כמו ממברנה מאלומיניום או פלסטיק לסוגיו, ולכן רמקול כזה יהיה פחות מומלץ לשימוש ברכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה לכולם כאן ב"ה המערכת כבר מותקנת

שומעים בסאב סבבה לגמרי

יש לי עוד התלבטות לשתף אתכם:

על סמך כל הנתונים הקודמים:

סאב ביתי בעל התנגדות של 6 אום י עם מגבר 4 ערוצים כך שלכל ערוץ יש התנגדות של 4

כמה גייג' חוט מומלץ לחבר לסאב אני שמתי את ה-8 גייג' ממה שנשאר לי מקבל הפלוס

אשמח לשמוע תגובות

פורסם

מחברים מגבר על פי ההספק הזרם המקסימלי שהוא יכול למשוך,

ועל פי זה מחשבים את העובי הכבל הדרוש ביחס לאורך הכבל הדרוש.

לא על פי ההתנגדויות של החיבורים,

ואם יש לך סאב בגישור וזוג רמקולים, ההתנגדויות הם : 2 ערוצים בהתנגדות 3 אום, ועוד 2 ערוצים בהתנגדות 4 אום.

תמיר

פורסם

לא הבנתי אם הסאב מחובר בגישור אז ההתנגדות שיוצאת מהמגבר לסאב היא לא 8 אום כי הרי אם כל ערוץ נותן 4 אום (זה כתוב בחוברת של המגבר) אז שני ערוצים בגישור צריכים לתת 8 אום לא?

פורסם

ערוצי הגברה לא "נותנים" התנגדות, הם עובדים מול התנגדות מסויימת.

לכל מגבר מוצהרים ההספקים שהוא נותן בכל מצב ובכל התנגדות אפשרית (בד"כ מול 4 ו-2 אוהם, וגם בגישור)

מעטים המגברים שלא עומדים בהתנגדות של 4 אוהם בגישור, לכן ב 6 אוהם לא תהיה בעיה.

מתחדשת*

פורסם

חיברתי פעם סאב ביתי 8" של מורל , הסאב בבית נשמע מליון דולר , ברכב קצת פחות (אני מניח בגלל זה לא הסביבת עבודה של הסאב) אבל חצי מיליון דולר מינימום הוא כן היה נשמע ... SQ טהור.

הבעיה היא שאני צריך אותו לחדר :(

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

• תוכן חדש...