Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

התלבטות בין דגמי סיאט 35-40K


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיי ננעלתי על סיאט, זאת לאחר שירדתי מהאיטלקיות ומהצרפתיות 206+306.

מקריאה בפורום רוב בעלי הסיאטים לא מאוכזבים, לכן התחלתי לחפש ואני דיי נעול על שלושה דגמים:

איביזה 1.6

טולדו 1.8/1.6

לאון 1.6 עדיפות ל-1.8, לא טורבו.

 

שנתונים 2001-2004 ברמות גימור סיגנו, ידניות.

ייעוד הרכב הוא לשרת אותי בנאמנות שנתיים לרגל לימודים, חשוב לי שהרכב לא יצרוך מתחת ל-10:1 ויהיה מהנה לנהיגה.

 

את האיביזות כבר חקרתי מכל הכיוונים וגם צריכות דלק, הטולדו קצת כבדה ויותר מיועדת למשפחה - אך עדיין לא פוסל אותה, לגבי הלאון לא מצאתי יותר מידי פרטים. רוב המידע בפורום מדבר על דגמי הטורבו וגם על כך שעדיף 1.8 מאשר 1.6, לא מצאתי מידע על אמינות הרכב, על תצרוכות דלק ועל מחלות ידועות.

 

אשמח למידע על הרכבים בפשטות ובקצרה, בעיקר על הלאון.. איזה מהם עדיף לסטודנט?

פורסם

1.6 בסדר גמור, במיוחד בקו ישר. בעליות ממושכות רכב מלא מרגיש כבד. בנוסף אחזקה של 1.6 יותר זולה מ 1.8.

אבל 1.8 (לא טורבו) מנוע מצויין ומבחינת ביצועים עדיף. צריכת דלק תהיה די דומה.

רמת איבזור של 1.8 גבוה יותר.

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ, התמקדות על איביזה 1400 ידנית 03-04, החיפוש לא ממוקד וקשה לעקוב אחרי נושאים שנפתחו בעניין.

דיי ננעלתי על הרכב אחרי שפסלתי כמה רכבים (לא רלוונטי לעכשיו), שוב.. הרכב מיועד לתקופת לימודים.

אשמח לדעת יותר על הרכב, ממה שמצאתי וקראתי הרבה נהנו, פחות מה75 כ"ס (סיגנו?), יותר מה100 כ"ס "ספורט".

אם יש המלצות על הרכב בעיקר מבעלי רכב בהווה ובדימוס, אשמח להרחבה..

  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

בתור בעלים בעבר של איביזה 1.6 75 כ"ס ידנית אני יכול להמליץ בכל פה.

אצלי היא גמעה כ 50K ק"מ, לאחר שקניתי אותה עם כ- 100 ק"מ ובת 5 שנים.

אמינה (רק טיפולים שוטפים - אבל באיכות הכי גבוהה - שמן סינטטי, נוזל קירור ייעודי, רצועות מקוריות, חוטי הצתה מקוריים וכדו') ומהנה לנהיגה ברמת המחיר שהיא נמצאת בה.

צריכת דלק ממוצעת (60/40 עירוני / בינעירוני) יצאה כ 12 ק"מ לליטר, בעוד שנסיעה בינעירונית "טהורה" הגיעה ללא בעיה גם ל 15 ק"מ לליטר.

חשוב למצוא אחת שמורה שלא נטחנה בידי בן תשחורת.

שלי נקנתה ב 1000 ש"ח מעל המחירון ונמכרה בכ - 1500 מעל (מצב תצוגה פנימי וחיצוני)

עד היום מתגעגע (מצ"ב תמונה להתרשמות)

 

ברשותי כיום סיאט טולדו 1.8 אוטומטית 2003(משפחתית כמתחייב מאבא לתינוקת) שמרגישה נהדר ונוסעת נפלא.

אחזקה שוטפת מעט יקרה במיוחד אם אתה מקפיד על תחזוקה מונעת כגון התקנת מצנן לשמן גיר להארכת חייו (בעיה סדרתית כפי שהבנתי בקרב פולקסווגןאאודיסקודהסיאט ובקיצור - מועדון VAG) החלפת מותחן רצועת טיימינג גם אם לא ממש חייבים (תוספת של כ 800 ש"ח לעלות הטיפול) וכן החלפת צלחות ורפידות בכל ארבעת הגלגלים (באיביזה יש צלחות רק מקדימה בדגם שהוזכר) וזהו. חוץ מזה אין הבדל באחזקה (עדיין 4 פלאגים, רצועת כח, טיימינג וכדו')

 

פינוקים בטולדו: מחשב דרך, בקרת אקלים, משענת יד בכיסא האחורי + תא פנימי במשענת, תאורת מראת איפור, מנורה לקריאת מפות (נוריות קטנות לנהג ולשותפו)

 

בקיצור - כדאי (ולא לשכוח - אני משוחד)

 

נקודה אחת לרעת סיאט בישראל - אין רכב משפחתי גדול יותר מ 5 מקומות (בניגוד לחו"ל)

אחרת - בטוח הייתי קונה גם אותו אחרי התרחבות המשפחה ולא פוזל לכיוון ה 307 או רחמנא ליצלן - המזדה 5.

 

בהצלחה

יוסי

 

נ.ב.

אם תצליח לשים את ידך על לאון 1.6 ידנית או אפילו 1.8 ידנית שלא נטחנה עד דק - תקנה מהר - רכב נפלא (שיכפול של גולף רק מאובזר וגדול יותר)

IBI_2.jpg

IBI_1.jpg

פורסם

יוספוס - שכחת להזכיר עוד משהו חשוב באיבזור. היתה לי לאון 1800 אוטומטית מודל 2002 עד לפני שנה, מערכת הסטריאו המקורית עם 8 הרמקולים היא אחת המשובחות ביותר שנתקלתי בהן ברכבים שאינם רכבי יוקרה.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

×
×
  • תוכן חדש...