Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רגע, מה חלוקת המשקל ב 911? משהו כמו 70-30 לטובת האחוריים, לא?

מישקל גבוה יותר על האחוריים אמור להקשות עלייה להוציא את הזנב מהמסלול.

זו טעות מקובלת.

כאשר מוסיפים משקל על אחד הסרנים, האחיזה שלו לא משתפרת אלא מורעת.

בלי להכנס להסברים מסובכים, ניתן להסביר את זה כך: המשקל שמצמיד את הגלגל לכביש הוא גם אותו משקל שמנסה לזרוק אותו מהסיבוב.

תוסיף עוד 50 ק"ג על הגלגל, תגלה שיש לך עוד 50 ק"ג שרוצים להמשיך ישר בפנייה, אבל תוספת האחיזה שלך עקב הוספת המשקל הזה מסתכמת בפחות מ- 50 ק"ג (עקב מגבלת מקדם האחיזה של הצמיג).

בפעם הבאה שמישהו יגיד האוטו כבד ולכן "יושב טוב על הכביש" אתם יכולים לומר לו שזו שטות.

ככל שהמשקל יותר גדול, האחיזה תיהיה גבוהה יותר,

עד לגבול מסוים, שבו היא תאבד בפתאומיות ואיבוד השליטה יהיה פתאומי.

אני צודק?

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רגע, מה חלוקת המשקל ב 911? משהו כמו 70-30 לטובת האחוריים, לא?

מישקל גבוה יותר על האחוריים אמור להקשות עלייה להוציא את הזנב מהמסלול.

זו טעות מקובלת.

כאשר מוסיפים משקל על אחד הסרנים, האחיזה שלו לא משתפרת אלא מורעת.

בלי להכנס להסברים מסובכים, ניתן להסביר את זה כך: המשקל שמצמיד את הגלגל לכביש הוא גם אותו משקל שמנסה לזרוק אותו מהסיבוב.

תוסיף עוד 50 ק"ג על הגלגל, תגלה שיש לך עוד 50 ק"ג שרוצים להמשיך ישר בפנייה, אבל תוספת האחיזה שלך עקב הוספת המשקל הזה מסתכמת בפחות מ- 50 ק"ג (עקב מגבלת מקדם האחיזה של הצמיג).

בפעם הבאה שמישהו יגיד האוטו כבד ולכן "יושב טוב על הכביש" אתם יכולים לומר לו שזו שטות.

ככל שהמשקל יותר גדול, האחיזה תיהיה גבוהה יותר,

עד לגבול מסוים, שבו היא תאבד בפתאומיות ואיבוד השליטה יהיה פתאומי.

אני צודק?

אתה טועה.

משקל נוסף משפר את האחיזה אך ורק במצב שבו הכביש משובשב מאד ואז הקפיצות של הרכב הן אלא שגורמות לאיבוד האחיזה ולא אחיזת הגומי עצמו. במצב כזה משקל הרכב נסייע בריסון התנודות (זו גם הסיבה בגלל רכב כבד יותר יהיה בד"כ גם נוח יותר).

במצב של כביש תקין (פחות יותר, בארצנו, כמובן), ככל שהרכב קל יותר הוא אוחז טוב יותר.

פורסם
מזדה 5-MX

50-50 עם מנוע קידמי.

בשביל זה אוהבים את הרכב הזה.

משקל מקסימלי לרכב ספורט 1000 -1200 ק"ג

אז מה עם M3 ?

קצת יותר מ1500 ק"ג.

פורסם

אין כזה דבר משקל מקסימלי למכונית ספורט, יש כזה דבר פחות מדי כוח... :roll:

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

שכחתם רק שה-911 (או אם תרצו , החיפושית הורתה הרוחנית) תוכננה לראשונה ב-1936.

היא גם נולדה עם מנוע 1600 אנמי יחסית (אני מקווה שאני לא מבלבל עם ה-356) , כך שכל הפרפרזות על כח ברוטלי וכו' לא היו קיימות.

פורסם
שכחתם רק שה-911 (או אם תרצו , החיפושית הורתה הרוחנית) תוכננה לראשונה ב-1936.

היא גם נולדה עם מנוע 1600 אנמי יחסית (אני מקווה שאני לא מבלבל עם ה-356) , כך שכל הפרפרזות על כח ברוטלי וכו' לא היו קיימות.

זה הקטע, ה911 היא לא טהורה, אבל היא מכונית ספורט שהתפתחה הרבה עם השנים והפכה למשהו מדהים. היום החסרונות (מנוע אחורי, למשל, מבנה לא מספיק אווירודינמי) כבר עובדו היטב והגיעו כמעט לשלמות.

פורשה רצתה להחליף אותה במכונית עם מנוע מקדימה שתהיה מודרנית וכל זה אבל הציבור לא רצה! אז ה911 נשארה וטוב שכך.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

פורסם

מה אתה כמו האמריקאים שחושבים שהטנדר שלהם זה מכונית ספורט?

רק נתחיל מזה שמרחק הבלימה שלך עולה כמה שהמכונית יותר כבדה.

מכונית צריכה להיות קלה בשביל ביצועים.

הלוטוס אליז קלה מדי(650 ק"ג)

אם תוציא מהמנוע שלה 300 כ"ס תצתריך להוסיף משקל או ספויילרים בשביל להחזיק אותה על הקרקע.

אבל לזה אין שום בעיה עם 1000 ק"ג ו 450 כ"ס

tuscR_3.jpg

אייל

פורסם

מה אתה כמו האמריקאים שחושבים שהטנדר שלהם זה מכונית ספורט?

רק נתחיל מזה שמרחק הבלימה שלך עולה כמה שהמכונית יותר כבדה.

מכונית צריכה להיות קלה בשביל ביצועים.

הלוטוס אליז קלה מדי(650 ק"ג)

אם תוציא מהמנוע שלה 300 כ"ס תצתריך להוסיף משקל או ספויילרים בשביל להחזיק אותה על הקרקע.

אבל לזה אין שום בעיה עם 1000 ק"ג ו 450 כ"ס

נו, אז איך אתה מסביר את ה911 ששוקלת *החל* מ1370 קילו ועד 1900? היא לא ספורטיבית?

בוקסטרS שוקלת 1300+, פרארי 575 שוקלת 1730 קילו, אפילו פרארי 360 שוקלת יותר מ1300!!

אז מה, הן לא מכוניות ספורטיביות :?:

בקיצור, אתה סתם מקשקש :!:

פג'ו 206 1.4 שנת 99

פורסם

זה הכל עניין של הגדרות. במכוניות מסלול המטרה היא כמה שיותר חסכון במשקל. ראו קייטרהם למיניהן. לוטוס אליז בנויה על קונספט דומה, רק עם חבילה שאמורה להתאים גם ליום יום.

פרארי 360, פורשה 911 וכולי אינן אמורות להיות מכוניות מסלול, אלא מכוניות ספורט/על. רוב הסיכויים שהן בהחלט יסבלו מהתנהגות טובה פחות על מסלול מאשר קייטרהם, נניח. הרבה בזכות המשקל העודף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש הבדל בין מכונית ספורט למסלול.

כל אחת מתפשרת במשהו אחר. אבל זה לא משנה את העובדה שלוטוסאליז טועה ושלמכונית ספורט אין הגבלת משקל שמעלה היא לא טובה זה שטויות.

זה שמכונית מסלול צריכה להיות עד משקל מסוים (בגלל תקנות או בגלל ההיגיון הפיזיקלי) זה כבר משהו אחר. אבל צריך להבדיל בין ספורט למסלול...

פג'ו 206 1.4 שנת 99

פורסם

אני לא נהגתי עליה אף פעם... :cry:

(זה אוטו החלומות שלי :lol: )

אבל מכל המבחנים שקראתי היה כתוב שההתנהגות דווקא מאוד טובה

וה"השתוללות" באה בפרובוקציה ותורמת להנאה מנהיגה (לנהגים מיומנים)

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !

• תוכן חדש...