Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם ידוע לכם על חברות שמחפשות סטודנטים? הרי סטודנטים יותר זולים!

(אני סטודנט למדעי המחשב באונ' ת"א)

גש למרכז להכוון תעסוקתי באוניברסיטה, בזמן התואר עבדתי ב3 משרות סטודנט אחת אחרי השניה שאת כולן מצאתי דרך שם.

אפילו אני בעצמי גייסתי דרך שם סטודנטים לתוכנה / QA בתקופות טובות יותר.

עכשיו זה זמן מצויין לסטודנטים.

בדוק בחברות גדולות כמו אמדוקס ואינטל ובאתרי הדרושים השונים.

מסכים איתך בהחלט.

אני כסמנכ"ל בסטראפ רפואי צברתי את כל ידע הייצור, ייבוא, בדיקות אייכות, אריזות וכו. מעבר לכך - אני אחראי להמצאה של המוצר השני של החברה שלנו (מתוך שניים) ולמציאת רוב הפתרונות הטכנולוגיים. קיצור החזקתי אותן בביצים. בגלל זה שקראו לכל החברה שלנו לשיחה לפני שלושה חודשים הייתי רגוע ורק ניסיתי שהעובדות שלי לא יילחצו.

שעה וחצי אחרי השיחה הזאת - גיליתי שגם אני בין המפוטרים - כמו כל הסגל הניהולי של החברה (נשארו רק מנכ"ל ועוד עובד בכיר - קרה בין הייתר כייון שביטלו לנו את ההשקעה שהובטחה).

לקח בדיוק חודש של התרעה מראש כדי שייסחטו ממני את כל היידע הנדרש, את כל הקשרים עם הספקים וחלק גדול מאוד מכבודי העצמי :-)

בקיצור - אף אחד לא חסין :!:

בינתיים יצאתי לשוק - הייתי בטוח שעם שני תארים (אחד בהצטיינות), ניסיון ענק ותואר סמנכ"ל בסטרטאפ אני אמצא עבודה מייד.

היום אני מובטל חודשיים. בדרך כלל לא חוזרים בכלל אחרי שאני שולח קורות חיים (לא שיש הרבה היצע לשלוח). יש לי כבר שני קורות חיים כדי להנמיך את עצמי שאני פונה לעבודות "זוטרות" יותר והעצה העיקרית שאני יכול לתת:

להחזיק עבודה כמה שיותר חזק :!:

מה לעשות - זה משבר, מאות אנשים מתמודדים על כל עבודה. צריך פשוט להחזיק חזק בשניים ועוד מעט זה יעבור.

ובקשר לקירבה המשפחתית של ה 106:

אם הציעו לך הצעה כזאת, אין לי ספק שזה בידיעת הקרוב משפחה - דבר איתו בעדינות, תראה אם זה סופי או שניתן להתמקח. בכל מקרה - עדיף עבודה ב 30% פחות מאשר לחפש - גם אם תמצא עבודה אחרת - כל החברות מנצלות את המצב ומגייסות אנשים בזול...

גם אני VP R&D / CTO בסטרטאפ - שנינו יודעים שהמשמעות של התארים האלה כשמדובר בסטרטאפ היא לא גבוהה,

כי בסטרטאפ כל אחד קורא לעצמו VP , CEO , COO ,CTO וכו' גם אם זה חברה של 3 אנשים :D

בכרטיס ביקור שלי השמטתי את ה VP ואני מחשיב את עצמי כראש צוות.

ואני לא רוצה לזלזל, אבל כשאתה מחפש עבודה, כל עוד לא תוריד את המלה סמנכ"ל מקורות החיים ,אף אחד לא יתקשר אליך.

מנסיון.

על עניין הסמנכ"ליות תספר להם כבר בראיון עצמו.

ברור שאף אחד לא חסין ושומדבר הוא לא 100 אחוז, אבל שים לב שכן נשאר מישהו ביחד עם המנכ"ל.

אני גם בעד להעביר את כל הידע מהרגע שכן הוחלט לפטר , צריך תמיד לסיים בצורה יפה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אכן - מסכים עם אייל - המלצה טובה בהמשך הדרך ושם טוב הם חשובים מאוד , מניסיון.

לגבי משרות סטודנט , גם שי וגם אייל צודקים.

סטודנט בחברות רציניות לוקחים רק בתור השקעה לעתיד , בתפקידי חרטה יחסית אולי תמצא דרך המרכז של אוניברסטת ת"א.

(הסיבה היא שלתפקיד רציני יש זמן הכשרה ארוך , בעיקר בעניין של רכישת ידע , ובעיקר אם אין לך ממש ניסיון תעסוקתי , ונשים צבא בצד. הזמן הכשרה הזה כפול אצל סטודנט , אצלינו לדוגמא עד שעובד מגיע לפרודוקטיביות באמת יעילה ורוכש את כל הידע והניסיון הנחוץ עוברים לפחות 3 חודשים , עכשיו תחשוב על מצב מקביל של סטודנט + תקופות מבחנים.

לכן אצלינו משאירים רק עובדים שעוברים ללמוד , וגם מביניהם מסננים את הטובים יותר).

בכ"א - בהצלחה , אם תצתרך עזרה ולא תמצא עד אמצע מרץ - דבר איתי , אני אתעניין עם אנשים אצלי בבינתחומי שעובדים בכל מני כאלו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שאלה כללית:

האים גם בצבא יש פיטורים ביגלל המצב?משחררים יותר אנשי קבע,וביכלל משאירים פחות לקבע?מקצצים בשכר וכו?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לא יודע מה עם הצבא, אבל בשב"ס השמש זורחת כרגיל. הקיצוץ היחיד שעשיתי הוא להדפיס על שני צידי הנייר וגם זה לא תמיד.

אני חושב שאת הקיצוץ אצלנו עושים במקומות אחרים כמו פיתוח ובניית תשתית ולא בכוח אדם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ליביו אתה לא צודק.

גם חברות כמו אינטל , HP , IBM וכו' כו' מגייסות דרך המרכז של האוניברסיטה.

זה לא חשוב אם זה לטווח הרחוק או לא, גם אם הוא יתחיל משנה - שנתיים במשרת QA זה חשוב.

צריך את הכסף בתור התחלה וחשוב לצבור ניסיון כלשהו תוך כדי התואר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא משחררים בצבא. נהפוכו. אפילו לי הציעו קבע, ואני משוחרר 5 שנים.

הייטק - מי שמפסיד הם תוכנה בעיקר ואלו שמוכרים אותה. אנשים לא משדרגים.

תקשורת לא מאבדים יותר מידיי. יש בהם תמיד צורך, אפילו יותר ממקודם.

מוסכים - ליסינג מעולם לא הרוויחו. הם היו צפים מעל לאף. עם רווח נקי של אולי 3 אחוז.

המרוויחים הם המוסכים הקטנים, שעושים פרטי ועכשיו גם ככה אנשים לא רוצים להחליף אוטו ככה שיש להם תקלות עם מכוניות ישנות והם רוצים לחסוך

אני אישית לא מרגיש את המיתון שכולם מדברים עליו. רק מרוויח מזה.

את המכוניות אתה קונה בזול

לסופי שבוע אתה משלם פחות

טיסות לחול יותר זולות

אפילו על הדלק אני משלם 5 וחצי שקל.

אישית אני מעדיף את המצב הנוכחי, מכל מצב תמיד יש מישהו שמרוויח

עד עכשיו תמיד דפקו אותי. אני רוצה להרגיש מיוחד.

8)

פורסם

אם נראה לך שבמידה והמצב ימשך בצורה כזו לתקופה ארוכה ענף התקשורת (לפי מה שהבנתי, זה הענף שאתה עובד בו?) לא יפגע - אתה טועה.

במידה והמצב ימשיך ככה כולם יפגעו.

מי שירוויח אלו האנשים שיהמרו על שורטים, כמו הבחור הזה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

צודק אייל , השאלה לאילו תפקידים (וגם פה יש יוצאי דופן , לדוגמא חבר שעבד בפיתוח בצוות מאוד מעניין באינטל במהלך הלימודים וממשיך שם עכשיו).

אבל בינתיים במיוחד עכשיו - זה מיעוט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם אני VP R&D / CTO בסטרטאפ - שנינו יודעים שהמשמעות של התארים האלה כשמדובר בסטרטאפ היא לא גבוהה,

כי בסטרטאפ כל אחד קורא לעצמו VP , CEO , COO ,CTO וכו' גם אם זה חברה של 3 אנשים :D

בכרטיס ביקור שלי השמטתי את ה VP ואני מחשיב את עצמי כראש צוות.

ואני לא רוצה לזלזל, אבל כשאתה מחפש עבודה, כל עוד לא תוריד את המלה סמנכ"ל מקורות החיים ,אף אחד לא יתקשר אליך.

מנסיון.

על עניין הסמנכ"ליות תספר להם כבר בראיון עצמו.

ברור שאף אחד לא חסין ושומדבר הוא לא 100 אחוז, אבל שים לב שכן נשאר מישהו ביחד עם המנכ"ל.

אני גם בעד להעביר את כל הידע מהרגע שכן הוחלט לפטר , צריך תמיד לסיים בצורה יפה.

האמת - בשנה הראשונה של העסק לא הצגתי את עצמי כ VP COO וכו כי באמת לא הרגשתי מתאים לומר את זה על עצמי.

אחרי כמעט שנתיים, מכירות בחו"ל (שאני אחראי על המוצר מייבוא חומרי גלם, תיכנון אריזה וייצור) הוצאת מוצר שני (שאני אחראי לרוב הפיתוח שלו) כבר הרגשתי נוח לקרוא לעצמי VP :-)

עדיין כמו שאמרתי - יש לי קורות חיים עם התואר הצנוע מנהל ייצור ותפעול כדי לא להבהיל אנשים 8)

פורסם

אוקי עדכונים

שום ארבעה ימים בשבוע ושום נעליים,מה שכן כמות העבודה עצמה יורדת פלאים,כי פיטרו 80% מהפיתוח ומספיקים לפתח בשנה הקרובה,מתמקדים רק במכירות של המוצר, אז כנראה ש"נזכה" לצאת מוקדם יותר מידי פעם.

בינתיים אני עם 30% הורדה במשכורת,ברגע שהמצב ישתפר המשכורת תעלה מעבר למשכורת שהייתה לי בעבר.

בכל זאת,קשה לקבל 1800 שקל פחות זה לא נעים....אבל אין ברירה...קשה למצוא עבודה ובמיוחד בגיל שלי עם המצב הנוכחי בארץ שלנו...

יהיה טוב:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

טוב - כנראה שזה מגיע גם אלינו. עצרו אצלינו את הגיוסים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
המשטרה מחפשת אנשים עכשיו, כולל היחידה הכלכלית החדשה.

נראה מי יישבר ראישון:lol:,עדיף להיות מובטל.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...