Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה בחרת את הנפח של התיבה, הפורט ולמה בנית מסנדוויץ' ולא מMDF ?

תיבות הכי טוב מMDF, ונפח ופורט של תיבה אם היא פתוחה או אטומה משפיעים מאוד על אופי הצליל שיופק מהסאבים... חבל שלא באת לפה לפני בניית התיבה... לדעתי הטיפה הכי טוב שאתה יכול לקבל זה למכור הכל ולהביא סאב אחד טוב או למכור אחד מהשניים (מה שפחות טוב) ולהביא עוד אחד כמו זה שאתה משאיר... לי יצא לראות תיבה כפולה עם פיוניר היהלום (אם אני לא טועה) ולידו P1, הבנאדם חיי בסרט שהP2 זה זבל והP1 יותר טוב... הפיוניר עוד עושה משהו אבל הP1 בוכה מרוב עיוותים...

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לך,

נתחיל מכך שתיבה אטומה ותיבה פתוחה, אלו שני דברים שונים לחלוטין, המבטאים בדרך כלל אפליקציות סאונד שונות.

האטומה לדיוק יתר על חשבון עוצמה, והפתוחה לעוצמתיות על חשבון דיוק, פחות או יותר.

השאלה מהי העדפתך, ולאיזה סגנון אתה שואף.

שנית, תכנון תיבה, הן אטומה והן פתוחה, נעשים על פי נתוני יצרן ולא לפי המקום, או חוסר המקום, בתא המטען.

לגבי זוג סאבים שונים ברכב אחד, :nono:!

אגב,

אחי אחי אחי.. תגיד לאבא שאני לא בא לשבת בסוף..:lol:

פורסם

אם כבר אז סנדוויץ' יותר טוב מאמדיאף לתיבות. הסנדוויץ' יותר יקר ופחות זמין, זה הכל.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

הסיבות העיקריות שבגללן בונים תיבות וגם רהיטים מMDF היא בגלל שהחומר גם זול יותר והוא ישר פלס.

עץ סנדוויץ לא תמיד ישר ולא תמיד נוח לעבוד איתו.

MDF רגיש לרטיבות (כי בתכלס זה סיבי קרטון דחוסים) אבל בתוך סביבת רכב כשהוא גם מרופד - זה זניח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מפחינת תכונות אכוסטיות הMDF עדיף מסנדביץ' . אתם יכולים לבדוק מאיזו חומר עושים רמקולים ביתים היקרים , פשות לMDF יש כל מיני רמות דחיסה .

פורסם

נראה לי שזה לא חד משמעי.

יש תכונות מסויימות בMDF שאין בסנדוויץ' וכן להיפך. זה נכון שמקובל MDF יותר, אבל לא תמיד זה מהסיבות הנכונות. לפעמים יש שיקולי קלות ביצירת התיבות, כי הMDF אחיד, שלא כמו הסנדוויץ. הוא חלק ושומר על צורתו, שלא כמו סנדוויץ. אך יש גם חסרונות, כמו לחות שגורמת לו להתנפח, כי הסיבים שבתוכו סופחים מים.

אגב, רמקולים ביתיים יקרים לא תמיד עשויים מMDF. יש עץ ליבנה ועוד כמה דברים..

דבר נוסף, לא כל MDF, או יותר נכון, לא כל רמת דחיסות של MDF עדיפה מבחינה אקוסטית על סנדוויץ. יש MDFים פחות דחוסים מאשר סנדוויץ איכותיים.

אבל דחיסות החומר בלבד, אינה הפונקציה היחידה.

לחומר נוסף בנושא:

פורסם

shorlak , רשמתה הרבה דברים , נתתה קישורים , אבל תתן דוגמה של איזושהוא חברה HI-END שעושה תיבות לסאבוופר מסנדויץ' ?

תודה .

פורסם
shorlak , רשמתה הרבה דברים , נתתה קישורים , אבל תתן דוגמה של איזושהוא חברה HI-END שעושה תיבות לסאבוופר מסנדויץ' ?

תודה .

לא אמרתי מסנדוויץ. אמרתי מעץ ליבנה למשל. אני לא חושב, הגם שאינני יודע, שיש תיבות לרמקולים מהרמה הגבוהה, או בכלל, עשויים סנדוויץ.

כנס לכאן: לא ראיתי שם כל כך MDF..

http://www.aviyaffe.com/store/main/category.aspx?id_cat=28

פורסם

יש עוד כמה חומרים שאפשר לעשות תיבות לסאבוופרים :

1 . יציקת בתון .

2 . שיש .

אני נראה תיבה הבאה אולך לעשות לא מMDF :-) .

פורסם

טוב לדעת... אני חשבתי שבכל מצב MDF יותר אקוסטי מסנדוויץ'... ככה גם הבנתי מהפורום הזה.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

עץ אשוח יותר אקוסטי מעץ מייפל? ומעץ דובדבן?

אני יודע בוודאות, כי אחי מנהל חנות רהיטים, שיש סנדוויץ איכותי ביותר, עשוי, דחוס ומיוצר ברמה גבוהה.

אני גם יודע בוודאות, ושוב, כי אחי מנהל חנות רהיטים, כי יש MDF בשוק שמסתובבים, זולים, מאד לא איכותיים. ולא - אני לא מדבר על העובי. אני מדבר על סוג הMDF, על איכות הייצור שלו.

אם הדחיסות ואיכות המוצר הם הפקטור היחיד לאקוסטיקה, אז זה ברור מה עדיף, אך הדגשתי ש"אבל דחיסות החומר בלבד, אינה הפונקציה היחידה."

אני משתדל מאד, שלא לאמר דברים שאני לא יודע ולא מבין בהם.

אני לא מבין מה זה הציניות הזו, והילדותיות הזאת. לאחרונה, כל ת'רד שני כאן נהפך להתכתשות על בסיס אישי, וכל כך חבל.

אני רוצה, ברשותך, לצטט משפט שאתה כותב רומה/רומן :

"shorlak , רשמתה הרבה דברים , נתתה קישורים , אבל תתן דוגמה של איזושהוא חברה HI-END שעושה תיבות לסאבוופר מסנדויץ' ?"

מעבר לכך שלא אמרתי, ולו בחצי מילה, שיש רמקולים של חברות יוקרה עשויים תיבות סנדוויץ, מה זה הזילזול הזה על זה שאני רשמתי "הרבה דברים" ו"נתתי קישורים". אני הקדשתי מזמני, כדי לכתוב תגובה, לחפש את הלינק וכו', מידיעותיי ומהבנתי. זה לא נאה לך? עושים כאן תחרות מי הכי פחות נחמד וסובלני?

יכולת להגיב בזו הצורה:

"שורלק, יש לך דוגמה של חברת היי-אנד שעושה תיבות סנדוויץ?"

מדוע הציניות והזילזול הזה? רשמת.. נתת.. למה לרדת לרמה הנמוכה והילדותית הזו? מה קרה?

לפחות בקבוצת אנשים - חברים - שמתגבשת לה סביב תחביב מסויים, זהו מפלט מכל הישראליות המטורפת הזו שאנשים חותכים אותך בכביש, וכשאתה שואל אותו ברמזור למה, הוא מקלל את אמא שלך? למשל.

תהיו חיוביים, לפחות מעל דפי הפורום.

ואני כתבתי את כל זה, לא בגלל העלבון האישי, אלא כדי לנסות להעמיד אותך ואת שכמותך על טעותם בגישתם השלילית.

ותיבה לסאב תעשה מMDF וזהו. הכי פשוט..

• תוכן חדש...