Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו רכב הונדה סיוויק בת כמה שנים והמזגן התחיל לאחרונה ממש לעצבן. :evil: כל כמה ימים, באמצע נסיעה, בלי שום התראה או סיבה עקבית, הוא מפסיק לקרר ועובר להיות אוורור חם ומעיק.

במוסך אמרו שצריך להשאיר את האוטו ליום שלם, כדי שיוכלו להמתין עם האוטו מונע עד שהתקלה תצוץ והם יוכלו לבדוק מהיכן היא נובעת.:?:

אגב, לאחרונה המזגן התחיל להשמיע קולות "רעים" של מאוורר...

חשבתי שאולי למישהו כאן יש ניסיון במזגן סורר והוא יכול לשער ממה זה נובע?:shock:

פורסם

יש הרבה אפשרויות לתקלה.

דבר ראשון יש לבדוק גז במערכת. יתכן והלחץ אצלך גבולי ובמצב מסויים המדחס מזהה את זה כאילו אין גז ומפסיק את הפעולה. (למדחס יש הגנה).

בזמן שזה קורה צריך לבדוק האים מגיע מתח למדחס ואם לא מגיע אז מה מקור הבעיה לכך, מתג הפעלה, ממסר, מגעים באחד החוטים

פורסם

ודבר שני לבדוק אם הרצועה של המדחס תקינה ולא מחליקה, אני מעריך שיש לך מנגנון שמזהה החלקה של רצועה וגורם למדחס להפסיק את פעולתו.

ומה זה קולות רעים של מאוורר ?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה על ההסברים! :-) הם יעברו ל"ממונים" כמו שהם כדי לבדוק את כל האפשרויות, לפני שניגש למוסך. לגבי גז שחסר, הבנתי שאם לא חסר גז ומוסיפים זה עושה נזק. בגלל זה אני חוששת ללכת למוסך בלי לדעת את התקלה (הזהירו אותי שהם עלולים לשים גז בלי לבדוק)

דבר שני, 'קולות רעים של מאוורר' הכוונה כמו שקורה לפעמים במחשבים, שאתה שומע רעש חזק ונדמה שיש מאוורר שמתאמץ מאוד. :oops: (אני אפילו לא בטוחה באוטו שזה נובע ממאוורר, פשוט ככה זה נשמע וברור שזה מהמזגן כי זה בהתאם לעוצמה שלו)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
יש לנו רכב הונדה סיוויק בת כמה שנים והמזגן התחיל לאחרונה ממש לעצבן. :evil: כל כמה ימים, באמצע נסיעה, בלי שום התראה או סיבה עקבית, הוא מפסיק לקרר ועובר להיות אוורור חם ומעיק.

במוסך אמרו שצריך להשאיר את האוטו ליום שלם, כדי שיוכלו להמתין עם האוטו מונע עד שהתקלה תצוץ והם יוכלו לבדוק מהיכן היא נובעת.:?:

אגב, לאחרונה המזגן התחיל להשמיע קולות "רעים" של מאוורר...

חשבתי שאולי למישהו כאן יש ניסיון במזגן סורר והוא יכול לשער ממה זה נובע?:shock:

הייתי אצל מוסכניק (מוסך רון בת"א) והוא עשה ניקיון למזגן :?: (קשה לי לפרט כי אני לא מבינה במזגנים), הבנתי שמה שהוא עשה צריך לעשות אחרי כמה שנים. הטיפול עלה בערך 1,000 כולל חלקים.

הבעיה היא שכבר בדרך הביתה מהמוסך (נסיעה של 30 דק') המזגן חזר לקדמותו כאילו לא היה כלום! :roll: הוא מתחיל לעשות רעשים (של מאוורר קלוקל) ובהדרגה להפסיק לקרר עד שהוא נהיה הדבר המעיק ביותר עלי אדמות (איזה 30 מעלות של רוח באוטו כשבחוץ בת"א 35!:evil:).

התקשרתי כבר לרון מהמוסך והודעתי, והוא אמר שאחזור אליו השבוע.

השאלה שלי: מה הולך להיות לדעתכם? האם זה הוגן ששילמתי 1,000 שקל והמזגן כאילו לא היה כלום? כמו מכונת שתייה מקולקלת, בלע את הכסף ולא נתן משהו קר בתמורה?

מה המוסכניק אמור לעשות לדעתכם? לתת לי טיפול נוסף בהנחה או בלי תשלום או שאפשר לפרק את החלקים ולהחזיר את הישנים?

אני רוצה לבוא אליו מוכנה, כשאני יודעת מה הדבר ההגיוני שצריך להיעשות. סליחה על החפירה.:?

תודה!

אגב, הוא נראה אדם הגון

• ספונסר פורום
פורסם

כאשר הגיע הרכב למוסך המזגן עבד ולא התנתק

לכל משך הזמן שבדקנו אותו ,חיברנו שעונים ונמצא שלחץ

הדחיסה עומד על כ 290 PSI כאשר המאווררים עובדים במהירות הגבוהה ,

הסברתי ללקוח שהמצב אינו תקין (לחץ נורמלי כ 200 PSI)ויתכן שיש סתימה

במערכת והמלצתי על החלפת מיבש גז (שנמצא אכן סתום)שטיפה של המערכת ומילוי גז מחדש

כאשר אני מדגיש ללקוח(אבא)שלא בטוח לחלוטין שזהו מקור התקלה אך דבר זה יש לתקן

וזוהי התחלה טובה בכל מקרה .

לאחר הטיפול הלחצים ירדו לערכים נורמלים ,הנחתי את הלקוח לעקוב ולראות מה מתפתח

ולעדכן אותנו ,הבת כבר אמרה לי שהדבר נמשך ולכן אמרתי לחזור למוסך להמשך טיפול .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...