Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי אתה תבעתה את הפוליסה שלך החברת ביטוח מפנה שמאי והיא זאת שמשלמת לו רק כשאר אתה מזמין שמאי באופן פרטי אתה זה שמשלם

פורסם

מבחינה חוקית, אין כל בעיה שתזמין שמאי פרטי וחוו"ד המקצועית היא חוו"ד לכל דבר וענין.

הבעיה היא מאיזה צד מסתכלים על זה.

כשחברת הביטוח שולחת שמאי, היא זאת שמשלמת לו. אם לך יש מחלוקת על הקביעות שלו, זכותך להזמין שמאי שלך שיסתתור את חוו"ד של שמאי חברת הביטוח. כמובן שבמקרה שכזה, אתה תשלם לשמאי הפרטי.

זה סביר שחברת הביטוח לא תקבל את חוו"ד של השמאי הפרטי במיוחד אם יש תיקונים נוספים ששמאי הביטוח לא הבחין בהם, או חשב שאינם צריכים תיקון.

במקרה שבו חברת הביטוח מתעקשת ומסרבת לתקן כפי שקבע השמאי הפרטי, זכותך לתקן מכספך ולתבוע בבית-משפט את ההפרשים. בסופו של דבר השופט יקבע איזו חוו"ד עדיפה. אם בסופו של דבר השופט יקבל את קביעת השמאי הפרטי, חברת הביטוח תכסה גם את הוצאות התיקון הנוספות וגם את שכ"ט השמאי הפרטי.

מי שלא רוצה מלחמות וכאבי ראש, פשוט נכנע לתכתיבי חברת הביטוח

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
ובקשר לפגיעות גוף, הכוונה שלי היא שמאז התאונה יש לי סחרחורות וכאבי צאוור, לא משהו שגורם לי להוצאות אבל לפגיעה בתיפקוד השוטף. האם אפשר לתבוע על זה ואם כן אז למי לפנות?

תודה מראש

לך לרופא מומחה, באופן קבוע ומתועד, ודאג לידע את הביטוח בנדון.

פעמים רבות לאחר זמן מסויים, גם אם יש ספק לגבי פגיעה המצריכה פיצויי כספי (ופיצויי כספי הוא לא רק עקב אבדן כושר עבודה), חברות הביטוח מעדיפות לשלם פיצויים בהסדר עם הנפגע ולסגור תיקים פתוחים (במיוחד אלו שהנפגע מתלונן על כאבים באופן תקופתי).

זו לא המלצה/הדרכה להונאה!. פשוט, אם אכן יש לך סחרחורות וכאבים, הבדק על ידי רופא מומחה גם כאשר חוזרות הסחרחורות או הכאבים אחרי תקופה ודווח על מצבך לחברת הביטוח.

אתה יכול להתייעץ לגבי הדבר גם עם חברת הביטוח.

פורסם

בא נניח שאתה שמאי של חברת הביטוח שלי וחוו"ד דעתך לא מקובלת עלי. אני אזמין שמאי פרטי, אשלם את שכרו ואת תיקוני הרכב הנוספים ואגיע עם חברת הביטוח להכרעת בית-משפט.

היו מספיק מקרים ששופטים פסלו חוו"ד של שמאי הביטוח וקיבלו חוו"ד של שמאי פרטי או שמאי שמינה בית-משפט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ב. חברת ביטוח לא שולחת שמאי אף פעם תבין את זה לך תבדוק את הפרטים.

[ההודעה, בצירוך מספר הודעות נוספות בשרשור, נערכה. אריק, קרא בבקשה את כללי הפורום.]

פורסם

אריק,

א. לפי כמות השגיאות שיש לך, העברית שלך טעונה שיפור.

ב. אתה לא האדם הראשון שמגדיר עצמן שמאי וכותב כאן בפורום. לי נראה שהדברים שאתה כותב כאן הם על תקן "סיסמאות" ולא על תקן הסברים לציבור המתענינים בפורום. את מה שאתה באמת צריך להסביר - אתה כותב שאתה לא יכול כאן בפורום.

המעניין הוא שהסברים יותר מסובכים אפילו בתחום מכונאות - אנשים מעבירים זה לזה באותיות כתובות כאן בפורום.

ג. משתתף אחר בפורום המגדיר עצמו שמאי דווקא כותב מאוד מפורט ועניני. במקרים רבים הוא מצרף קישורים להסברים מפורטים ומידע נרחב על פני עמודים שלמים.

ד. ברמת העיקרון, כל מה שכתבתי הוא נכון, ההבדלים הם "סמנטיים" אם אפשר לומר כך. לאחר שאני קורא את הקישור שצירף חברינו SSC, אפשר לומר שמה שהגדרתי כשמאי הביטוח = למעשה שמאי חוץ, מה שהגדרתי שמאי פרטי = שמאי אחר.

שמאי החוץ נקבעו ע"י חברת הביטוח והשומה שתתקבל תחייב את חברת הביטוח, ואילו בבחירת שמאי אחר האומדן והשומה שיתקבלו, לא בהכרח יהיו סוף פסוק ורק אז יתחיל תהליך עירעורים, סחבות ודיונים. בכל מקרה את שכר השמאי הנבחר תשלם חברת הביטוח.

ה. כתוב שמי שבוחר שמאי אחר צפוי לעינו הפקוחה של שמאי הביטוח. מה יותר ברור לגבי ההבדל עד כמה סומכת חברת הביטוח על שמאי חוץ ולא בהכרח באותה מידה סומכת על שמאי אחר.

ו. תודה לחברינו SSC אשר הביא מקור המבאר היטב את הסוגיה, לפחות הוא מבאר אותה הרבה יותר טוב מהקושי שיש לך. למדנו שיש שמאי חוץ, שמאי אחר ושמאי הביטוח.

יום טוב.

.

פורסם

אריק ידידי!

אין צורך לפרסם שתי הודעות במרווח של דקה אחת בערך. בשביל זה יש את מנגנון העריכה, התקף לכחצי שעה מרגע פרסום ההודעה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

אמיר שליט

מה בדיוק חידשת פה אני לא מצליח להבין? זה שאני לא רוצה לסבך פה את הסיפור אם לינקים למניהם

בסופו של דבר זה ידוע לכולם יש שמאי חברת ביטוח שהוא מופיע ברישמת שמאי חוץ ויש שמאי פרטי מה חדשת פה?

פורסם

אריק,

אחרי שנערכה הודעתך, חלק מתגובתי ב-22 יצא מהקשרו. מתגובתך ניתן היה להבין שכל מה שכתבתי קודם לכן אינו נכון.

בכל אופן, אם אתה טוען שלא חידשתי כלום, סימן שאתה מסכים שהדברים שנאמרו בתגובותי הקודמות בעיקרם הם נכונים.

אתה כותב שחברת הביטוח לא שולחת אף פעם שמאי - לא כך כתוב בקישור שצירף SSC.

וכך כתוב שם: "חברת הביטוח רשאית להתנות את בחירת השמאי האחר בכך שתאפשר לשמאי מטעמה לבדוק את הרכב טרם תיקונו" .

לצרף לינקים זה לא לסבך את הענין, זה לפשט ולתת לכולם להנות מהמידע וללמוד ממנו ולא רק לאחד והיחיד שירים טלפון אליך.

המידע הקיים כאן ישרת את כולם גם בעתיד, ככל שיהיה רלוונטי לתקופתו. בכל מקרה, בוודאי זה יתן למתעניין כלי חיפוש והכוונה למקורות מידע אופציונליים.

.

פורסם

זה נכון שלאחר בדיקת השמאי חוץ (שמאי שמופיע ברשימה) חברת ביטוח יכולה לשלוח "שמאי" מטעמה רק שזה לא סתם שמאי הוא לא עוסק בשמאות בפועל הוא "הבקר" הוא אומנם שמאי (מה שהיה פעם שמאי בית) היום הבקר ,

בכל חברת ביטוח ישנם בקרים שתפקידם לבקר את השמאי חוץ הוא רשאי להנחות את השמאי חוץ.

וזה בעצם הבעיה הגדולה..

פורסם

לפי המידע בקישור הנ"ל - חברת הביטוח לא שולחת "בקר" אחרי שמאי חוץ, אלא רק אחרי שמאי אחר. אם כפי שאתה כותב ה"בקר" מנחה את שמאי החוץ, לא רק שזה בעיה, זה בעצם אומר ששמאי החוץ הם לכאורה שמאי הביטוח רק בחליפה אחרת.

נכון ש"הבקר" יהווה בעיה, ולזה התכוונתי כאשר כתבתי שסופה של בעיה זאת להפתר בדרכי העירעור או בדרכים משפטיות מקובלות. הרוב יכנעו לתכתיבי חברת הביטוח, כי הסיפור יכול לקחת זמן רב מאוד ובד"כ אנשים לחוצים לקבל כסף רגע קודם.

.

פורסם

בקשר לבקר חברת ביטוח לא תמיד שולחת בקר לשטח אבל כל אומדן הנזק משודר לחברת הביטוח עוד באתו היום במערכת ממוחשבת כך שכל תיק מבוקר ע"י הבקר בצירוף תמונות הנזק כמובן.

ויש ימים מסויימים שהבקרים יוצאים לסיבוב במוסכים ובודקים את הרכבים שוב, לא בדיקה מעמיקה אם טפסים וכו' אלא בעין לצורך גילוי נזקים שלא קשורים או לא מאושרים.

• תוכן חדש...