Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בלי שום קשר לבעיית ההתחממות שלי

אחרי סקירה רחבה של חלקי המנוע , תושבות , צירים זיזים וכיוב'

גיליתי בעיית חלודה שהיה ואם אחד מחלקים אלו ישבר במהלך נסיעה אני מניח שטוב לא יצא מזה .

ולכן החלטתי לפרק אותם ולשייף עכשיו השאלה שלי היא אחרי ניקוי , לצפות בכרום או באבץ או שניהם

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחד הרכבים האירופאים האהובים עלי

בכל אופן בקשר להתחממות אני לא הכי מתמצה במיני אבל

אל תשכחו שבאירופה הרבה יותר קר מאצלנו אז זה מרכיב דיי עיקרי בלמה היא מתחממת

בכל אופן אני במקומך הייתי מחליף את הרדיאטור לאחד גדול יותר ככל שאפשר עם רשת צפופה כמה שאפשר

שם וונטה חשמלית חזקה מאוד , תרמוסטת זה ניסוי וטעיה לדעתי

יש שתי תאוריות בנוגע אם לשים או לא (אישית אני לא מאמין בזה וגם אם זה עובד , אז יש לך שינויים כל הזמן בטמפ ואתה לא עובד על טמפ קבועה , כי ברגע הטרמוסטת נפתח הטמפ יורדת, אני מעדיף טמפ נמוכה באופן קבוע - כמובן שלא תמיד אפשר ולפעמים חייבים את זה ) בכל אופן שווה שתעשה ניסוי בשני ימים שמזג האוויר דיי דומה (אבל חם ) ולראות אם זה מועיל או הורס .

אני יודע שלנו היה מיני התקנו בה קולר לשמן שפתר את הבעיה אם זה טוב או לא טוב אני לא יודע , בכל אופן אם אתה הולך על הדרך הזו , תשים שעון חום שמן ותראה שהשמן שלך בטמפ עבודת מנוע ולא קר מדי .

אתה יכול לחפש שיפורי אפטרמקט אם קימים למשאבות מים חזקות יותר וכו , במידה ויש לך גיר אוטו ( נראה לי שמודלים גבוהים יש ) והוא מחובר לרדיאטור הרגיל אז תעשה לו קולר בנפרד

בהצלחה

,

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אוקיי אחרי שדיברתי עם בעל המיני הקודם הסתבר לי שבעיית ההתחממות נובעת ממכסה לא תקין שדרכו המים בורחים החוצה

בנוסף יש לי שני מאוורי עזר =)

איפה אני יכול למצוא מכסה חדש לרדיאטור ?

ומה בנוגע לחלודה

אחרי ניקוי חלקים ציפוי אבץ או ציפוי כרום מה עדיף?

פורסם

ציפוי אבץ

כרום לא יתן לך כלום

תבדוק כמה לחץ המכסה שלך צריך להחזיק לפני שאתה קונה

בקשר לשני מאוררי עזר

לא תמיד הם עוזרים ולפעמים הם יכולים ליצור התנגדויות ואף להפריע

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

מה הבעיה בכרום ? הוא לא עוצר חלודה ?

לפי מה שהבנתי החלקים נטבלים במספר תערובות כימיות שמנקות את המתכת מכל המחלות שנמצאות עליה כגון אבנית חלודה קורוזיה וכיוב ורק אז הם עוברים ציפוי באמבט כרום

אני שואל לא בהתחכמות פשוט כרום ניראה לי טוב יותר מבחינת מראה ולכן אני מברר על טיב כי עם מראה טוב אני לא יכול לנהוג .

פורסם
אחרי ניקוי חלקים ציפוי אבץ או ציפוי כרום מה עדיף?
לא זה ולא זה. לפחות מנסיון שלי. באילו חלקים מדובר?

הבנתי שבעיית ההתחממות נובעת ממכסה פגום, אבל בכל זאת אעיר כמה הערות בנוגע למה שנכתב פה כדי שאנשים לא יעשו דברים בטעות.

קולר שמן גומר את המנוע בקצב כפול משום שהוא מונע מהשמן להגיע לטמפרטורת עבודה. בעיית החום נובעת בד"כ משימוש ברדיאטור המקורי, זה שקיים במיני עם מנוע 998, שהוא זבל. הוא עובד יפה כשהכל חדש ותקין אבל לא שווה כלום אחרי שנתיים עבודה או אם הוחלף המנוע לגדול יותר. הפתרון הוא להחליף לרדיאטור 2 core של minispares שהוא הטוב ביותר שניסיתי, ולהקפיד לנסוע עם תרמוסטט 88 מעלות (ואחד שלם, תקין, בלי קידוחים וחורים ואילתורים).

פורסם
קולר שמן גומר את המנוע בקצב כפול משום שהוא מונע מהשמן להגיע לטמפרטורת עבודה. .

למען הסר ספק, אני לא מומחה למיני, למרות שאני מכיר לא רע את מנוע ה1275 סידרה +A מהמטרו.

לפיכך, אני בכלל לא בטוח שקולר שמן הוא הפתרון לבעיה הספציפית.

באופן כללי, קולר שמן ללא טרמוסטט אכן יכול למנוע מהשמן להגיע לטמפרטורת העבודה.

אפשר לרכוש טרמוסטט מתאים של MOCAL באופן קל ופשוט (רכשתי בעצמי קולר + טרמוסטט לא מזמן).

http://www.thinkauto.com/oilstats.htm

106GTI - Deus ex machina

פורסם
לפיכך, אני בכלל לא בטוח שקולר שמן הוא הפתרון לבעיה הספציפית.
זה בערך מה שאמרתי. קולר שמן יקרר את השמן, לא יקרר את מקור החום - הראש (די להתבונן במעברי השמן בראש כדי להבין על מה אני מדבר).

באופן כללי, קולר שמן ללא טרמוסטט אכן יכול למנוע מהשמן להגיע לטמפרטורת העבודה.
כן אבל הכוונה שלך היא לתרמוסטט למערכת שמן לא למערכת הקירור (שלא יהיו אי הבנות).

לנסות לקרר את המנוע דרך מערכת השמן זאת טעות משום שהבעיה לא תיפתר. זה אותו הגיון כמו להוציא את התרמוסטט מהראש ולהתפעל איזה יופי המנוע רץ בשעה שצילינדר 4 מתבשל. מיני צריכה קולר לשמן רק אם היא מוגדשת או חזקה במיוחד, כלומר, רק אם השמן באמת מתחמם...

פורסם

• צודק - אכן התכוונתי לטרמוסטט למערכת השמן. מצטער אם לא הייתי ברור.
  • צודק שוב - אם המיני לא משופרת, רוב הסיכוי שהפתרון הנכון טמון ב "יישור קו" למערכת קירור המים ולא בתוספת קולר שמן.
  • אני עדיין טוען שסילוק חום מהמנוע באמצעות קירור השמן הוא צעד לגיטימי. במקרה כזה קולר שמן / אויר ללא טרמוסטט עלול למנוע מהשמן להגיע לטמפרטורת עבודה.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

ממש יפות !

היו למכירה אם אני לא טועה...הצהובה היתה של מישהו שאני מכיר

חושב שהיא משופרת ונוסעת מצויין יחסית למיני

8) ערן

חלומות נועדו בשביל להגשים אותם . . . 8)

אסקורט דור1 רפליקת RS (היעד - 150כ"ס אטמוספרי חזק)

סיוויק Eg6 סדאן/האצ'בק (מנוע B18c5 + מגדש על 320כ"ס)

ER-edition. . .ויש כאלה שאומרים שיש לי הרבה חלומות :lol:

• תוכן חדש...