Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומדת לפני בדיקת רכב שמצאתי יד שנייה. בעל הרכב אומר שהוא יד 2 ושהרכב נקנה ע"י אביו והוא לא יודע אם זה ליסינג. לאחר שהוא בדק עם אביו - נודע לו שהרכב היה פרטי ביד הראשונה. אציין שאני לא מעוניינת לקנות רכב מליסינג!

איך אני אמורה לדעת את זה? הבנתי מחיפושים שעשיתי באינטרנט שלא רשום ברשיון הרכב אם הרכב היה בליסינג אלא רק מהשכרה. או אם אני אשאל במשרד הרישוי.

מה אני אמורה לעשות כדי לדעת בוודאות שלא עובדים עלי?

האם רק במעמד העברת הבעלות אני אדע, אם בכלל?

ומה אם הרכב היה בליסינג ואני אצטרך לשלם גם עם הבדיקה?

האם אוכל לעשות תנאי לפני הבדיקה - שאם יתברר שהרכב היה בליסינג - המוכר יצטרך לשלם את הבדיקה.

אבקש את עזרתכם הדחופה!

בתודה מראש

פורסם

בבדיקה לא יגלו אם הוא ליסינג או לא.

שני דברים:

הראשון אם היה לנו את דגם הרכב היינו יכולים לעזור יותר,יש דגמי מכוניות מסויימות שהסיכוי שהרכב הוא ליסינג לשעבר הוא גבוה יותר,דגמים אחרים סיכוי נמוך יותר למשל דגמי VW לסוגיהם.

שבר שני הדרך היחידה היא ללכת עם מוכר הרכב למשרד הרישוי ולבקש היסטוריית בעלויות ותקבלי מהם את הפירוט.

זאת הדרך היחידה והבטוחה,אלא אם כן יש לבעלים הנוכחי של הרכב את רשיון הרכב המקורי מזמן הרכישה,אני אוסיף ואומר שאין טעם להאמין לבעל הרכב ולקחת את הרכב לבדיקה ולאחר מכן להילחם על הנושא במידה ויתברר שהרכב הוא ליסינג לשעבר.

הנושא הזה של רישום רכב בתור ליסינג לשעבר כבר טופל וכל רכב מ2008 שהוא ליסינג ירשם ברשיון ככזה בדומה לרכב השכרה אבל התקנה לא רלוונטית לרכבים שעלו לכביש לפני 2008.

פורסם

אכן הדרך היחידה לגלות מי הייתה היד הראשונה היא ללכת עם בעל הרכב למשרד הרישוי.

אותי דווקא מטריד זה שמי שמנסה למכור לך את הרכב הוא "הבן של בעל הרכב".

ממליץ בחום לבקש ממנו להיפגש עם בעל הרכב ולאמת את זה. לרוב תמציאי שמדובר בסוחר רכבים.

אם הרכב חדש יחסית, כדאי לבדוק את היסטורית הטיפולים שלו בכלל ובמוסך מורשה בפרט.

לפעמים גם דרך המוסך אפשר לגלות מי הייתה היד הראשונה, מה התקלות (אם היו) שתוקנו במסגרת האחריות ובאיזה קילומטראז' זה עבר יד.

פורסם

ולקח לי הרבה זמן למצוא פרטית. ברור לי שבבדיקה לא מגלים זאת. האם רק במשרד הרישוי?

האם במעמד העברת הבעלות רואה הפקידה בבנק הדואר למשל, מי היה הבעלים של הרכב?

זה ממש מלחיץ. בעל הרכב אומר שחד משמעית אביו אמר שהרכב לא מליסינג אבל אי אפשר להאמין לאף אחד בימנו.

ממש נורא שרק השנה טיפלו בבעיה זו ורק רכבי 2008 ירשמו כרכבי ליסינג.

נראה לי ממש מתסכל ומעייף ללכת קודם למשרד הרישוי ואח"כ לבדיקה.

אולי אני אוסיף סעיף בזכרון הדברים שאם יתברר שהרכב היה ליסינג ביד הראשונה -העיסקה מבוטלת.

מה דעתכם. תודה לעוזרים!!!!

פורסם

הפיתרון לבעיה שלך בשתי מילים: משרד הרישוי(לא דואר, לא בנק ולא שום גוף אחר).

אם את רוצה להשקיט את חששותייך, זאת הדרך היחידה.

תפעלי בסבלנות וללא שום לחץ, אחרת זה יפגע בך.

בהצלחה!

נ.ב: דבר חשוב ביותר ,אל תשכחי לבדוק שעיבוד על הרכב ברשם המשכונות .

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

זה אומנם מבאס אבל אם אתה רוצה לקבל רכב בתנאים שלך בסופו של דבר אין ממש ברירה אלא אם כן אתה רוכש אכב יד ראשונה ותאה רואה מי הבעלים.

סעיף בזכרון דברים יכול לעזור לך במידה ותלך לבית משפט וזה כידוע לך לוקח הרבה זמן.

שווה לבזבז עוד 30 דקות במשרד הרישוי ולא להצטער על זה איר כך.

ולא בדואר לא רואים מי היו הבעלים הקודמים של הרכב אלא רק את הבעלים הנוכחי

פורסם
ולקח לי הרבה זמן למצוא פרטית. ברור לי שבבדיקה לא מגלים זאת. האם רק במשרד הרישוי?

האם במעמד העברת הבעלות רואה הפקידה בבנק הדואר למשל, מי היה הבעלים של הרכב?

זה ממש מלחיץ. בעל הרכב אומר שחד משמעית אביו אמר שהרכב לא מליסינג אבל אי אפשר להאמין לאף אחד בימנו.

ממש נורא שרק השנה טיפלו בבעיה זו ורק רכבי 2008 ירשמו כרכבי ליסינג.

נראה לי ממש מתסכל ומעייף ללכת קודם למשרד הרישוי ואח"כ לבדיקה.

אולי אני אוסיף סעיף בזכרון הדברים שאם יתברר שהרכב היה ליסינג ביד הראשונה -העיסקה מבוטלת.

מה דעתכם. תודה לעוזרים!!!!

מה ההבדל בין חכם ופיקח? פיקח ייכנס לבעייה ויידע לצאת ממנה. חכם מראש לא ייכנס לאותה בעייה.

הפתרון שאת מציעה מתיאים לאדם פיקח.

כפי שכבר אמרו לך כאן, הפתרון של אדם חכם הוא קודם כל לגשת למשרד הרישוי.

פורסם

להביא ממשרד הרישוי רישום של הבעלים הקודמים.

מקווה שאני בתור הקונה לא צריכה להיות במעמד. האם בעל רכב יכול להוציא אישור כזה לעצמו?

היו לי מס' סימני שאלה לגבי הרכב הזה, הרכב רשום על שם הבחור, אך אביו קנה לו את זה במתנה והוא לא שאל יותר מידי שאלות לגבי הבעלים הקודמים. כמו כן אין לו את ספר הטיפולים אלא רק את הטיפולים שהוא עצמו עשה במוסך מורשה (מחשיד, הייתי אומרת!)

אם בעל הרכב אכן דובר אמת ויוציא לי הוכחה שהבעלים היה פרטי, אז אמשיך בתהליך הבדיקה.

עדיף ככה מאשר להיתחרט אח"כ.

תודה רבה לכל העונים!!!!!

פורסם

אין גבול לסיפורים שאנשים מספרים. תבדקו טוב לפני קנייה אם האוטו הוא באמת פרטי או אולי מליסינג ואודות למשרד התחבורה לא רשום ככזה ברישיון הרכב.

• תוכן חדש...