Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

NOTES בראלי

דובי מילר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלון שלום לך ולכולם, אתיחס למנהל הקבוצה כי נראה לי שהשרשור על הנווטס זורם.

תלוי באיזה קבוצה מדובר, אם זו קבוצה כמו פיגו לדוגמא שאנו נהגנו שנתיים, מנהל הקבוצה הוא דמות מאוד חזקה, ופעמיים רבות הוא זה שמחליט על הטקטיקה שבונים לפני התחרות, או בזמן התחרות. כמובן שהוא משוחח עם הנהג והנווט שלו אבל בסופו של יום למנהל הקבוצה המילה האחרונה.חלק נוסף יש למנהל הקבוצה והוא בכל הקשור לספונסרים,דבר נוסף כל המערכת של הקבוצה עוברת דרכו, אם זה בלוגיסטיקה של המירוץ, אם זה ביחסי ציבור ופה יש לו אישה או גבר שעוסקים בדבר ושוב יש למנהל את הכוח להחליט לפה או לפה.ובנוסף ונראה לי שהחשוב ביותר מנהל הקבוצה הוא חלק מבחירת הנהגים של הקבוצות, ויש עוד כך שאתם מבינים שבקבוצות הWRC מנהלי הקבוצה הן דמויות מאוד דומיננטיות.

ואלון בקש מדובי אולי הוא יוכל להוסיף, או כל מי שיש לו אינפורמציה שיכולה לעזור.

המשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם

מנסיוני בתחום

מנהל הקבוצה, תפקידו העיקרי זה שצמד הנהג נווט שלו יהיה פנוי אך ורק לנהיגה, נקודה.

מוני פנאן ממכבי ת"א היא דמות לחיקוי (בכל תחום הספורט.)

תפקידו השני או סמכותו השניה( במידה ואין מנהל מקצועי) זה לתת הוראות של :"עזוב גז", "תן גז", "רק תסיים","אתה חייב ללחוץ,"

בקיצור טקטיקת הנהיגה בסטייג'ים.

בארץ ישנם (בראלי מכוניות) אולי 3 נווטים מקצועיים, ואין מנהלי קבוצות כפי שציינתי, אז מאלתרים, הנווט הופך להיות המנהל,

והמלווה של הקבוצה נחשב כמנהל אדמיניסטרצייה.

בקרוב אנו עורכים סמינר גדול ומקצועי (סוף שבוע) לכל הנושא, אנו ממתינים לסגירות סופיות וזה יעשה ע"י המכללה הטכנולוגית של איגוד המוסכים.

מקווה שעזרתי

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
.....בקרוב אנו עורכים סמינר גדול ומקצועי (סוף שבוע) לכל הנושא, אנו ממתינים לסגירות סופיות וזה יעשה ע"י המכללה הטכנולוגית של איגוד המוסכים.

מקווה שעזרתי

דני לוי

אתה יכול לפרט? לעדכן מתי? עבור מי הסמינר?

אלון

פורסם
מנסיוני בתחום

מנהל הקבוצה, תפקידו העיקרי זה שצמד הנהג נווט שלו יהיה פנוי אך ורק לנהיגה, נקודה.

מוני פנאן ממכבי ת"א היא דמות לחיקוי (בכל תחום הספורט.)

תפקידו השני או סמכותו השניה( במידה ואין מנהל מקצועי) זה לתת הוראות של :"עזוב גז", "תן גז", "רק תסיים","אתה חייב ללחוץ,"

בקיצור טקטיקת הנהיגה בסטייג'ים.

בארץ ישנם (בראלי מכוניות) אולי 3 נווטים מקצועיים, ואין מנהלי קבוצות כפי שציינתי, אז מאלתרים, הנווט הופך להיות המנהל,

והמלווה של הקבוצה נחשב כמנהל אדמיניסטרצייה.

בקרוב אנו עורכים סמינר גדול ומקצועי (סוף שבוע) לכל הנושא, אנו ממתינים לסגירות סופיות וזה יעשה ע"י המכללה הטכנולוגית של איגוד המוסכים.

מקווה שעזרתי

דני לוי

אני מסכים עם דני, נכון, בארץ אין תפקיד מנהל קבוצה במשרה מלאה,

בטח לא כמו שהוא מוגדר בעולם הראלי או הראלי רייד בעולם.

בארץ, טופסים מרבית הנהגים את החלל שנקראה לו בשביל הנוחות, מנהל קבוצה.

הנהג הוא הספונס והוא גם זה שמחליט לאיזה ארוע יוצאים. אם זה לחו"ל הוא גם דואג

לאדמינסטרציה ולבירוקרטיה.

בארץ יש מספר מועט של נווטים שלוקחים עליהם את התפקיד ,אבל הם בעצם עוזרים

לנהג ומתחלקים איתו בעבודה (רישום,הזמנת חדרי מלון ועוד).

אצלנו בקבוצה המצב שונה. יש מנהל קבוצה במשרה מלאה (אומנם הוא גם הנווט), אבל עדיין

לא כמו שהתפקיד מוגדר בחו"ל אך דומה בהרבה מובנים (אגב לנווט קל יותר מעצם העשיה הכללית שלו

לתפקד בתפקיד זה).

היות שחברת קרוס קאונטרי(שבבעלותי) עוסקת בתחום המוטורי לאורך שנים ונותנת מענה בתחום ההפקה,

המדיה והיחצנות, תוספת של רקע עשיר כמתחרה, מאפשר לי לטפל במערך הכולל של הקבוצה.

1. גיוס נותני החסות והבטחה למענה פרסומי.

2. טיפול בנושא היחצנות והנראות של הרכבים והצוות

3. טיפול בתקציב כעסק עם דוח שוטף וניהול.

4. שרותי משרד

5. בנית מערך שנתי - איזה ארועים בארץ איזה בחו"ל (כמובן נלקח בחשבון יכולת החשיפה של הארוע)

6. טיפול בהזמנת ציוד, אישורי תקציב, הרשמות, חדרים בחו"ל טיפול מול מארגנים וכו.

בתוך המערך הכללי של הנהול, יש עוד המון פרטים, אני לא אלאה אותכם, אבל צריך להבין, מנהל קבוצה זה תפקיד במשרה מלאה, בדיוק כמו כל הפקה אחרת . חשוב שהקבוצה (נהג ,נווט,צוות סרויס) יכבדו את מנהל הקבוצה ויתנו לו את ה"ספייס"

להחליט ולנהל, בדיוק כמו בכל עסק אחר שבו יש מנכ"ל .

מנהל קבוצה נדרש ליכולת ארגונית יחד עם הבנה מקצועית בתחום הספצפי וכמובן רקע בנושאים הקשורים לרכב,לנהלי הארוע ,

לנווט וכו . בקיצור, אולי לא מומחה בכל נושא אבל כן בעל ידע עמוק ,ולא ,לא יעורך ע"י הצוות. מנהל ללא הערכת

הצוות( בטח בארץ) לא יכול לתפקד.

מיקי יוחאי מנהל קבוצת סובארו/איתורן/פז שמנים/צמיגי BF

פורסם

טוב, חזרתי רק עכשיו מכנס משעמם באוניברסיטה אז אני מצטרף קצת באיחור לחגיגה ובהחלט יש פה חגיגה מעניינת.

אז אצלנו זה עובד ככה - יוצאים ל-NOTES ואילן הוא זה שמקריא את מה שהוא רואה ואני זה שכותב, לגבי הגדרת פניות מבחינת מיספור אין כלל בעיה ואנחנו רואים אותו הדבר . הדבר היחיד שאני מביע עליו דעה הוא במרחקים שבין הפניות שלעיתים יש לי הרגשה שבגלל קצב הנסיעה פשוט לא אספיק להקריא .

לגבי הקראת הפניות בדרך כלל אחת או שתיים קדימה במידה והן קרובות ולו רק בכדי שאילן יוכל להכין את האימפרזה טוב יותר להמשך.

במידה ויש ישורת אני מקריא לו את המרחק שלה ואיזו פנייה יש בסופה, שוב בכדי שידע עם צריך לבלום חזק - פנייה1 , או פחות .

לעיתים אנחנו מציינים גם בדיוק את נקודת הבלימה ע"פ נקודת ציון בצד השביל .

בנוסף לכול זה ישנן פניות שאני חוזר על ההקראה פעמיים

דגשים ב-NOTES - כמו בור גדול או איזו אבן, קפיצה מיוחדת - מצויינות ב-NOTES באופן מיוחד ובולט בכדי שלא יהיו הפתעות.

לגבי רישום NOTES טיוטה והעתקתו לנקי לאחר מכן - בתחילת הדרך הייתי עושה את זה אבל גיליתי שזה סתם מבזבז זמן יקר וחוץ מזה - מה יהיה כאשר נעשה ראלי ארוכים עם 4 סטייג'ים ויותר ? לא יהיה זמן אז בשביל מה להתרגל...?

לגבי ניהול הארוע - מכיוון שאנחנו צוות מצומצם אני אחראי על לוח הזמנים כמובן ואת ההתעסקות עם הרכב אני משאיר לאילן ומסייע במה שהוא מבקש - מים או קרח לאיטנרקולר , לחץ אויר בצמיגים וכו' .

מיקי - הייתי שמח שתעלה לפה צילום של ה-NOTES גם בכדי לראות הבדלים בין כולם וגם למטרה לימודית שאחרים יראו ויביעו דעה והכי חשוב...שנוכל להעתיק...:wink:

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

סרטון עם קולו של הנווט מופיע בדף קרוס קאונטרי,

כנסו הסרט מתאים ולדעתי אף עונה על מספר שאלות

שנשאלו כאן.

בכתבה לא ניתן קרדית לצלמים (אני מתנצל)

יתוקן בהמשך היום.

צלם סטילס : אביתר מילר

צלם וידאו : דן יוחאי

http://www.jeepolog.com/534.html

מיקי.

פורסם
מיקי - אתה מוכר את שירותיך לקבוצות אחרות???

(אני צוחק - כן? שלא יפתח פה ריב מיותר...)

ועוד קצת הומור:

אם הנווט אצלכם לא מסכים עם מנהל הקבוצה - מי קובע?

:lol:

אלון

א. כן תמורת סכום מתאים הכל פתוח. 8)

ב. כמובן שהנהג דואג לפשר בנינו.

דובי

תודה על התמונות וכמובן תודה לאביתר.

אני מעלה תמונות של מחברת הנוטס שלי

מיקי

IMG_0995.JPG

IMG_0996.JPG

IMG_0997.JPG

פורסם

ניהול קבוצה

1. התלות של ממון וקבוצה חד הוא כלומר קבוצות שיש להן חסות של חברה יכולות לאפשר לעצמן רמות שונות של ניהול.
  2. בגדול ניהול הקבוצה מתחלק כמו כול דבר ל-3
    • מנהל אדמיניסטרטיבי
    • מנהל מקצועי
    • יחצנות ופרסום

[*]כאשר קיימת אפשרות תמצא כול הכבודה במסגרת הקבוצה, בהעדר יכולת גיוס משאבים כלכליים יהיה צורך להעמיד את הדברים בסדר עדיפות

• אישית בכדי להוריד לחץ מהנהג והנווט לא הייתי מוותר על מנהלן שיטפל ויוריד את העומס מהצוות כלומר יטפל בכול נושאי הרישום, חדרים מזון ואם הוא מספיק טוב גם להעמיס עליו את נושא היחצנות ואפילו גיוס החסויות ועד לרמת ההקמה בשטח כאשר הצוות מגיע הכול מסודר והצוות מתפנה לדברים האמיתיים במרוץ.
  • למה "לוותר" על מנהל מקצועי, השיקול הוא כמה הצוות אובייקטיבי עם עצמו לגבי רמתו, כלומר הייתי בונה קודם כול צוות שיש ביניהם תקשורת "ללא מילים" הצוות חייב לאמן את עצמו בתקשורת נכונה ולהיות מחובר תחושתית לקצב הנסיעה, ולסימנים המוסכמים שקבעו לעצמם ברישום "הערות הקצב", הנהג צריך להיות מחובר ולחוש את הרכב, אחרי שהצוות מחובר הדברים יראו כבר אחרת השיפור יבוא עם האימונים והמרוצים המיקום ישתנה הצוות יבלוט ביכולתו ויוכל להציג שיפורים והתקדמות מול נותן חסות שיפנה אליו, הדבר יכול לפתוח דלתות ולהביא את התמיכה הרצויה.

[*]בכול הנושא לא נגענו בצוות הטכני, לי ברור שהוא חלק מהמערכת, גם כאן הנהג/נווט לא יכולים לעשות את העבודה חייב להיות על פי דעתי צוות טכני לפחות מכונאי בכדי לתת שרות בסיסי באימון או במרוץ ואני רואה בו חלק מהצוות ולא מהמנהלות בטח בשלב הראשון, בשלב הבא שיש מנהל מקצועי הדברים יכולים להשתנות מקצה לקצה.

[*]מנהל מקצועי משפיע בכמה תחומים

• מנהל מקצועי של קבוצה מסחרית משפיע מי הנהג, הנווט, הצוות הטכני, מעבר לזה הוא המאמן הוא יכתיב את הכושר הגופני, מזון ומים, ימי אימון שעות וילמד את הבעיות הקיימות בקבוצה בכדי להפיג מתחים חששות ודברים שהם פועל יוצא של לחץ לקראת המרוץ (ישנם עוד נושאים נוספים אלו רק נקודות)
  • מנהל מקצועי של קבוצה שאינה מסחרית בעצם הוא מאמן ואחראי על אימון הצוות , כושר, מזון ומים ועוד נושאים נוספים ומעט מאד ישפיע על מי אנשי הצוות למרות שכבר נתקלתי במאמנים שפרקו צוותים בגלל חוסר התאמה מקצועי.

[*]ברור דבר אחד ככול שיהיו יותר ידיים שיורידו את הנושאים ההקפיים מהצוות המתחרה גם התוצאות יראו אחרת.

אני מקווה שעזרתי ולו במעט לסדר את הדברים למי שרוצה בראש.

מי שמעוניין יוכל לפנות אלי במייל שמופיע מטה ואשמח לעזור לו בהכוונה

ברוך שליט

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

בוקר טוב

נחזור לעניין ה-NOTES.

ממליץ לקרוא את המאמר המצורף (למי שלא התעמק בלינק לשרשור בפורום האוסטרלי) .

http://www.bmsc.com.au/forums/attachments/australian-rallying-discussion/1221-pace-notes-pace-note-article.pdf?d=1143439214

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...