Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פיספסת את מה שעוד כמוך פספסו - שאנחנו מדינה יהודית.

אנחנו קודם כל מדינה דמוקרטית. וכל עוד זה המצב, אקנה ואוכל מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה ואיפה שאני רוצה - כל זמן שאני לא עובר על החוק.

פורסם
הרי למה הרצל נתן את נשמתו לבורא? (גם בגלל המחלה, אבל זה לא משנה כרגע) בגלל שהוא עשה מאמצים אדירים להקמת הארץ ולפיתוחה, ועמל במשך שנים רבות. למרות שהוא רצה בציונות המדינית, רוב התנועה הציונית לא רצתה. למה? כי זה לא X וזה לא Y. בסופו של בר נבנתה הארץ על בסיס הציונות המעשית. הציונות המעשית התחברה לכל זרמי התנועה הציונית, ויחד הם הקימו את א"י גם כמרכז של כל היהודים, וגם כמרכז רוחני ליהודים. ולכן עד היום המדינה שלנו משמשת כגרעין יהודי לכל דבר. (אל תדאגו. אני לא אביא את כל קלסר היטוריה שלי עכשיו)

אני דווקא הייתי רוצה לקרוא את הסקירה ההיסטורית המלומדת שלך, אל תחסוך כלום בבקשה.

ומה הכנסת פה את הרצל? מה הקשר בין הדת להרצל? הלוואי ובאמת הייה מתגשם חזונו של הרצל, אבל מה לעשות יש כאלה שהתבלבלה להם הדת עם הציונות.

הרצל למשל כפתרון לעוינות כלפי היהודים חשב שיש לנצר אותם, חזונו נבע מהצורך למצוא מקום ליהודים לא ממניעים דתיים, אלא בגלל האנטישמיות. על פי הרצל כל יושבי ארץ זו הם שווי זכויות כולל הערבים בה, חזונו דבר על חברה מודרנית חילונית שיויונית עם חופש של יוזמה פרטית.

על פי חזונו ירושלים הייתה צריכה להיות בירתה הרוחנית ואילו חיפה מרכזה הכלכלי הפרדה מוחלטת!

חזונו דבר על חברה חילונית סובלנית לברלית כהתרסה נגד הגזענות האירופית אירופה דוחה את היהודים, המדינה היהודית מקבלת כל אדם ללא הבדל דת וגזע.

אם תרצו או לא תרצו זו כן אגדה!!! כפייה היא הרס רוחני, הרס חברתי, הרס כלכלי, מכפייה בורחים לסובלנות כמהים

אירית

פורסם

א. לאחר מותו של הרצל, הציונות המעשית "השתלטה" על העמדה, ונקטה בצעדיה שלה.

ב. אט אט החלו להתטרף אליה עוד זרמים בציונות, שהבינו כי אם לא יצטרפו עכשיו - הם "יפספסו את הרכבת".

ג. באמת כולם השתלבו, ונוצרה ציונות מעורבת בה-כ-ל.

ד. המדינה היהודית חרטה על דגלה שוויון זכויות, ונסיון לדו"ק עם הערבים השוכנים בארץ.

ה. הציונות הדתית ביקשה להקים מרכז רוחני בא"י, וכך היה. ולכן עד היום ישראל היא מרכז רוחני-דתי לכל דבר ועניין.

ו. וויקיפדיה לא מעניינת אותי, כי כל אחד יכול לערוך שם ערכים, ולא תמיד הכל שם נכון. לכן - אל תביאו לי ערכים של ויקיפדיה. אם זה כל אנציק' אחרת, שלא ניתנת לעריכה ע"י כל פרחח, תביאו.

פורסם

"נשרוד ועוד איך"... וגם סמיילי בסוף.

כל הכבוד, רומסים לכם את הדמוקרטיה, את חופש הפרט, ואתם מחייכים כמו דבילים.

אני רק מחכה ליום שבו זה יפגע גם בכם, שומרי המסורת השאננים והעיוורים למתרחש.

כמו שאמרו בסיפור ההוא: "כשבאו לקחת אותי, כבר לא נשאר מי שיצעק".

:brickwall:

פורסם

זה לא היה סיפור זה היה שיר.

בגרמניה לקחו הנאצים תחילה את הקומוניסטים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט,

ואז הם לקחו את היהודים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי,

ואז הם לקחו את חברי האגודים המקצועיים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר אגוד מקצועי,

ואז הם לקחו את הקתולים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי,

ואז הם לקחו אותי,

אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני.

(זה תרגום חופשי. בגירסאות אחרות כתוב במקום "לא הרמתי קולי" - "שתקתי".

מרטין נימלר היה כומר פרוטסטנטי גרמני בעל השקפות פציפיסטיות (אותן אימץ לאחר שהיה מפקד צוללת במלחמת העולם ה-‏1). הטיף נגד המשטר הנאצי ולמען עצמאות הכנסייה בגרמניה. נודע בעיקר בשל מחאתו נגד שיתוף הפעולה של העם הגרמני עם המשטר הנאצי. במשך שבע שנים היה עצור במחנות ריכוז ועם תום המלחמה שוחרר. סיים את חייו ככומר בהסן.

נלקח מכאן - http://www.faz.co.il/story_1681

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

נמנעתי מלציין את ההקשר המקורי ע"מ לא להפוך את הדיון הזה לדרמטי מדי.

מצד שני, אולי עדיף שהילדים האלה באמת ילמדו משהו מההיסטוריה... :roll:

פורסם
הרי למה הרצל נתן את נשמתו לבורא? (גם בגלל המחלה, אבל זה לא משנה כרגע)

בגלל שאת הנסיון המיני שלו, כמו שאר הגברים בני המעמד הגבוה באותה עת, הוא רכש בבתי זונות.

דתיים רבים בימי ראשית הציונות התנגדו לה, והתנועה הייתה חילונית בעיקרה, היום נוטים לשכוח את זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בתור יהודי - לא הייתי קונה בכלל בחנות שמוכרת חמץ בפסח. ולא בגלל הדת. בגלל החינוך.

איזה חינוך בדיוק ?

יש פתגם שאומר "אני לא מסכים עם דעתך, אבל אני אילחם על הזכות שלך להשמיע אותה".

לכל אחד יש את זכות הבחירה, הביטוי, הקנייה, והאמונה.

אם מישוה בוחר להאמין או לקנות משהו, אין שום סיבה בעולם שבגלל מיעוט דתי פנאטי

יאסרו על מכירה של מוצרים כאלו ואחרים במועדים כאלו ואחרים לשמחה או לאבל - על כל עם ישראל.

לא רוצה לאכול חמץ ? תפאדל ! למה כולם צריכים לסבול בגללך ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
זה לא היה סיפור זה היה שיר.

בגרמניה לקחו הנאצים תחילה את הקומוניסטים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט,

ואז הם לקחו את היהודים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי,

ואז הם לקחו את חברי האגודים המקצועיים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר אגוד מקצועי,

ואז הם לקחו את הקתולים,

ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי,

ואז הם לקחו אותי,

אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני.

(זה תרגום חופשי. בגירסאות אחרות כתוב במקום "לא הרמתי קולי" - "שתקתי".

מרטין נימלר היה כומר פרוטסטנטי גרמני בעל השקפות פציפיסטיות (אותן אימץ לאחר שהיה מפקד צוללת במלחמת העולם ה-‏1). הטיף נגד המשטר הנאצי ולמען עצמאות הכנסייה בגרמניה. נודע בעיקר בשל מחאתו נגד שיתוף הפעולה של העם הגרמני עם המשטר הנאצי. במשך שבע שנים היה עצור במחנות ריכוז ועם תום המלחמה שוחרר. סיים את חייו ככומר בהסן.

נלקח מכאן - http://www.faz.co.il/story_1681

ממש מדהים! משווה יהודים שמבקשים לשמור על מסורתם לנאצים! אני חש סלידה שלא ניתן לתאר.

רק שימי לב לאן השנאה לקחה אותך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בגללי? לא! אני לא מונע מאף אחד ללכת ולאכול חמץ בפסח. אבל שלא יעשה זאת בפרהסיא, ושזה לא יפגע ברגשותיהם של אחרים. במקרה של טיב טעם - בני נאוות המרדות הנ"ל מפרסמים בערוץ 2 (מעניין מי נתן להם אישור לפרסם) שהם פתוחים בחג, וכן מוכרים חמץ. למה מה קרה?! מי שרוצה חמץ, יידע לבד שיש בטיב טעם. לא צריך לפרסם את זה בפרהסיא, ולא צריך לפגוע ברגשותיהם של אנשים. ואני ראיתי כמה וכמה אנשים שהתעצבנו מאוד על הפרסומת, שהם הרימו טלפון לוועד הרבנים לענייני תקשורת, וכן להנהלת טיב טעם, וכן לערוץ 2. מה השניים האחרונים ענו להם? אין מה לעשות. רק הוועד הרבני ניסה לעשות משהו, אבל הכשילו אותו.

• תוכן חדש...