Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד בפני החלפת צלחות + רפידות לקורולה 02' ( הדיסקים נחרטו פעם ודורשים החלפה ) ברצוני לדעת :

1 - למה צלחות מקוריות עולות 700 ( על רפידות הם רוצים 330) לזוג וחלופי סיני 170, ממה נובע ההבדל הניכר כלכך במחיר?

2 - האם אפשר לקבל המלצה לסט צלחות + רפידות באיכות טובה סביב 400 ש"ח ( שם חיצרן + מקום לרכישה באזור המרכז).

אודה מאד על ההסבר

פורסם

פעם דברתי עם נציג של חברת ATE שהגיע לארץ לצורך הרצאה, ושאלתי אותו זאת. הרי ברזל הוא ברזל, אמרתי לו... הוא הסביר לי על רגל אחת את תורת המתכות, ואמר לי שהיצרן הסיני בכלל לא מבין מה הוא מייצר ואת מה הוא מנסה לחקות. מה שהם השקיעו במשך 100 שנה, הסיני לא יכול לייצר תוך שבוע. ולא, ברזל הוא לא ברזל. סוג הסגסוגת של הפלדה הוא הקובע ובו, בסוג, משקיעים הרבה הרבה מאד כסף. בנוסף טכניקות היציקה שלהם שונות מזו של הסיני.

אינך חייב להתפשר בין מקורי מהחברה לבין תחליפי שהוא סיני. יש תחליפים אחרים איכותיים יותר.

פורסם

"ואמר לי שהיצרן הסיני בכלל לא מבין מה הוא מייצר ואת מה הוא מנסה לחקות"

נראה לך ?. נציג של חברת ATE אמר. אז אמר, שימשיך להגיד. :-P

v.ch,אני יכול לקנות לך צלחות סיני- 100 ש"ח.

צלחות איטלקי 260 ש"ח.

רפידות איטלקי 90 ש"ח.

רפידות אנגלי 100ש"ח.

הרפידות מתימות לשני הסוגים.המחירים כוללים מע"מ.

אם אתה מתעקש לשלם 400 ש"ח כפי שכתבת, אין בעיה אני אקח את העודף בשמחה. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לי הציעו , אמנם לכריזמה 98 , שתי צלחות ורפידות קדמיות של לוקאס ב 400 ש"ח.

אני מאמין שתוכל למצוא גם משהו כזה בסביבות המחיר הנ"ל.

תעשה סיבוב חנויות ותבדוק.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

עד כמה שאני זוכר את מחירי הברזל בפעם האחרונה ששילמתי, אז 100 שקלים לשתי צלחות, זה קרוב מאוד למה שאני משלם במחסן ברזל על פרופיל ברזל לפי משקל, לא מעוצב, לא חרוט, לא מתוכנן ולא מהונדס.

נשמע למישהו סביר לשים במערכת הבלמים ברכב מכלול שעולה כמחיר הברזל שבו? אני מאחל לו ולכולנו שעל הכביש יהיה לו יותר מזל משכל.

פורסם

ובנוסף לזה יש חשיבות גדולה לכך שמבוצע איזון מדויק של כל צלחת כדי שלא יהיהו בה רעידות ועיוותים ואפילו כאן בפורום זה היו תלונות על תופעות כאלו לאחר החלפת צלחות בלם.

בהמשך לתשובת חנן, היה פעם מפעל מזון שביצע הרבה מסעי פרסום ומכר נקניקים בזול ואחד היצרנים האחרים אמר שהוא אינו מבין כיצד ניתן למכור נקניק בזול יותר מעלות החומרים שאמורים להיות בו.

מפעל זה כמובן שמזמן נסגר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

היום פניתי למספר חנות ולהלן המחירים שקיבלתי וסוג החלקים:

1 - צלחות - סיני בין 110 ל 170, BRECO או BREMBO בסביבות 300

2 - רפידות - REMSA 170,LUKAS 250,FERODO 220

האם המחירים סבירים ואם יש חנות יותר זולה מומלצת ( טלפון או פרטים ) + אשמח לקבל פרטים על חנויות אחרות באזור המרכז

אל איזה חברה מבין אלה שצוינו כדאי ללכת או המלצה לחברה איכותית אחרת

פורסם

אמנם המקורי יותר יקר, אבל עדיף לקנות מקורי ולא איזה סיני מסכן שהבלאי שלו מן הסתם גבוה יותר, ולך תדע איזה איכות יש לדיסקים האלו, איך הם עומדים בטמפרטורות גבוהות.

עדיף לקנות מקורי, מהנדסי הרכב ישבו וחשבו על מבנה והחומר ממנו יהיהו עשויים הידסקים המקוריים הרבה יותר מאשר איזה מפען סיני מעפן.

מז שזול בסוף עולה ביותר.

פורסם

בניגוד למה שמקובל לחשוב הסינים דווקא כן יודעים מה הם מיצרים.

הם יודעים מה לייצר ואיך, ובנוסף המפעלים בסין מאובזרים במיטב הטכנולוגיה הקיימת וזו לא הבעיה.

הבעיה נעוצה בבקרת האיכות. ע"מ לחסוך בעלויות ייצור וכדי לעמוד בביקוש הם פשוט נמנעים מלבצע

בקרת איכות ראויה. בפועל מה שקורה זה שבקרת האיכות מתבצעת אצל הצרכן ולא בפס הייצור.

פורסם

לצערי יצא לי לקנות סט צלחות ורפידות תוצרת סין , הרכב שזה הורכב עליו היה טויוטה קורולה 97 .

הסט הוחלף לאחר חודש . כבר בבלימות הראשונות הרגשתי רעידות בההגה , כאשר הדיסיקים והרפידות היו מתחממים (לאחר בלימה חזקה) יכולת הבלימה שלהם הייתה מזעזעת .

אני מציע לך שלא תתקרב לתוצרת סין , חבל על הכסף.

פורסם
בניגוד למה שמקובל לחשוב הסינים דווקא כן יודעים מה הם מיצרים.

הם יודעים מה לייצר ואיך, ובנוסף המפעלים בסין מאובזרים במיטב הטכנולוגיה הקיימת וזו לא הבעיה.

הבעיה נעוצה בבקרת האיכות. ע"מ לחסוך בעלויות ייצור וכדי לעמוד בביקוש הם פשוט נמנעים מלבצע

בקרת איכות ראויה. בפועל מה שקורה זה שבקרת האיכות מתבצעת אצל הצרכן ולא בפס הייצור.

נו אם כך, אני אמשיך בניגוד להמלצות לקנות צלחות תוצרת סין, לפי בקשת בעל הרכב. האחרונות שהרכבתי בשברולט אלרו(רכב כבד) קדימה ומאחור, אין איתם שום בעיות הרכב כבר נסע שלוש פעמים אילת רחובות וחזרה.

נכון שתמיד מקורי יותר טוב, אבל אין לפסול על הסף את התוצרת הסינית, ולשוותה (ציתות) "לפרופיל ברזל לפי משקל, לא מעוצב, לא חרוט, לא מתוכנן ולא מהונדס".

זה מזכיר לי את הפרסומת "לא איטונג, לא קונה" אני גר בבית לא איטונג, לא חם בקיץ, ולא קר בחורף. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה על התשובות אבל איפה ניתן להשיג סט אירופאי לא ביוקר מה עדיף בין כל החברות שפורטו לעיל

פורסם
היום פניתי למספר חנות ולהלן המחירים שקיבלתי וסוג החלקים:

1 - צלחות - סיני בין 110 ל 170, BRECO או BREMBO בסביבות 300

2 - רפידות - REMSA 170,LUKAS 250,FERODO 220

האם המחירים סבירים ואם יש חנות יותר זולה מומלצת ( טלפון או פרטים ) + אשמח לקבל פרטים על חנויות אחרות באזור המרכז

אל איזה חברה מבין אלה שצוינו כדאי ללכת או המלצה לחברה איכותית אחרת

אני קניתי רפידות+צלחות של לוקאס בסביבות ה400 ש"ח

אך ברכב שלי הצלחות אינם מאווררות, במידה והתצלחות אצלך מאווררות אז המחירים נראיים סבבה.

לוקאס נחשב מותג מוביל ולכן הייתי הולך גם על רפידות וגם על צלחות שלהם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...