Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רק החלפת רפידות + דיסקים, אז לא פורקה מערכת הבלמים/צינורות והדוושה לא אמורה לרדת עד סוף מהלכה.

להיפך, היא אפילו אמורה להיות בעלת מהלך יותר קצר.

בדוק שלא נפגע אף צינור במהלך העבודה ושאין איבוד נוזל בלמים.

איך תפקדה המערכת ואיך הרגישה הדוושה לפני ההחלפה?

דבר נוסף , כשהרכב כבוי , פמפם את הדוושה עד שהיא נהיית קשה, ואז תחזיק אותה לחוצה לדקה שתייים, והבחן אם היא יורדת למטה שוב (בד"כ , תסמין למשאבה מרכזית מתה).

האם בבלימת חירום הגלגלים ננעלים?

בדוק ועדכן.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני זוכר שהחלפתי בזמנו רק רפידות, אז לקח לדוושא זמן הסתגלות.

כלומר מייד לאחר ההחלפה גם היית לי את הבעיה של דוושא שנעה עד הסוף ולאחר מכן הדברים התאזנו.

יכול להיות שגם כך יהיה עכשיו?

בזמנו זה היה נראה לי הגיוני שהרפידות צריכות להסתגל לדיסקים, אבל עכשיו החלפתי את שניהם.

ד.א אין לי נזילה של נוזל בלמים , הנוזל במיכל טיפה מתחת למקס.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אם אתה יוצא בשניה זו לכביש , וקופץ ילד לכביש ( או מישהי שממש מתה עליך ורודפת אחריך חודשים), האם אתה מסוגל לבצע בלימת חירום , כך שהגלגלים יינעלו, הצמיגים יחרקו ואתה לא תדרוס את האומלל/ה?

לא מזמן החלפתי בלמים בדיזל דוקאטו (אתה בטח זוכר) , והייתה לי תופעה כזו בדיוק.

החלפתי משאבה מרכזית בלי לחשוב פעמיים. וזהו, הכל תקין.

לא הגיוני שיש "תקופת הסתגלות" בה לא תהיה לך עוצמת בלימה ראויה , גם אם לקויה במקצת מפאת הרכיבים החדשים ששמת

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בוקר טוב,

אתה מנסה לשכנע את עצמך שהרפידות צריכות להסתגל לדיסק ולצערי הדברים לא עובדים בצורה זו.

יש הסתגלות לצבא, לאישה אבל מערכת הבלימה ברכב לא צריכה זמן הסתגלות חוץ מאשר שכושר הבלימה מעט מופחת בקילומטרים הראשונים, אבל זה לא משהו שכול אחד ירגיש. אולי פשוט תקפוץ למוסך שמישהו יבדוק זאת.

אני לא זוכר אי-פעם אחרי החלפת רפידות/דיסקים הרגשתי משהו שונה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בוקר טוב,

אתה מנסה לשכנע את עצמך שהרפידות צריכות להסתגל לדיסק ולצערי הדברים לא עובדים בצורה זו.

יש הסתגלות לצבא, לאישה אבל מערכת הבלימה ברכב לא צריכה זמן הסתגלות חוץ מאשר שכושר הבלימה מעט מופחת בקילומטרים הראשונים, אבל זה לא משהו שכול אחד ירגיש. אולי פשוט תקפוץ למוסך שמישהו יבדוק זאת.

אני לא זוכר אי-פעם אחרי החלפת רפידות/דיסקים הרגשתי משהו שונה.

אני כן זוכר... אחרי החלפת בלמים/בחורה - הדושה הלוחצת, יותר קשה בהתחלה ( אח"כ מתרגלים, וזה יותר רך )

יש בעיה - כנראה, לחצו את המשאבה המרכזית,או גומיות הקליפרים הקידמיים, יותר מידי אחורה.

כדאי להכנס למוסך לבדיקה.

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם אני לוחץ חזק, אז האוטו בולם ממש טוב. אם אני לוחץ עוד טיפה אז גם יש חריקה.

הבעיה שהמהלך של הדוושא ארוך מדיי. מרגע ההחלפה ועד עכשיו עבור 20 ק"מ ויש איזה שיפור קל.

השאלה שלי היית, האם יש תקופת הרצה מסויימת לאחר החלפת בלמים?

ואני מבין ממכם שכנראה אין דבר כזה "תקופת הרצה".

אני נראה לי יעשה סיבוב עם הח'ברה של איזה 100KM ויחזור לדווח.

פורסם
אני כן זוכר... אחרי החלפת בלמים/בחורה - הדושה הלוחצת, יותר קשה בהתחלה ( אח"כ מתרגלים, וזה יותר רך )

יש בעיה - כנראה, לחצו את המשאבה המרכזית,או גומיות הקליפרים הקידמיים, יותר מידי אחורה.

כדאי להכנס למוסך לבדיקה.

- אייל .

אולי יש הסתגלות של הנהג בגלל התחושות של כושר הבלימה שהשתנה בדומה להסתגלות לשינוי בגובה ומרחק הכסא מהדוושות.

טכנית אני לא רואה שום 'תקופת הסתגלות' של מערכת הבלמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

קצת התבלבלת, יש תקופת הרצה, אבל היא לא ממש ארוכה, ובמהלכה אתה לא אמור לנסוע עם מצב קיצוני בו הבלמים חלשים בצורה חריגה. אם יש איכות בלימה טובה, ויש בלימת חירום ונעילת גלגלים, ייתכן כי אתה צריך לנסוע איתו עוד קצת להתאמת רפידות מוחלטת.

ממה שהצגת היה אפשר להבין שממש אין לך כוח בלימה (דוושה יורדת עד למטה, בלי בלימה ממשית).

בכל מקרה, סע בזהירות וקח בחשבון מרחק בלימה גדול יותר, עד להתאמת רפידות טובה או לחילופין עד שתגיע למוסך במידה יהבעיה מחמירה/ממשיכה.

פורסם

עדכון: אתמול נסעתי נסיעה ממש חזקה עם האוטו, נכנסתי לסיבוב חד לא מוכר היה לי תת ביגוי שהתבטא בהרחבת קו פניה. ניסיתי לתקן בעזרת הלמים אך הבלמים איבדו כושר בלימה ועפתי ישירות לתוך רכב חונה ב60 קמ"ש..

מזל שזה רכב גרמני! כה מרק יש לך במה להתגאות:)

מסכנה לא נוגעים בבלמים! לבד!!!:evil:

לא סתםם.. רציתי לייצור קצת אקשן..

לאט לאט אני מתחיל להרגיש שהדוושא נהיית קצת פחות ספוגית.. כשהאוטו כבוי ושאני לוחץ על דוושאת הבלם כמה לחיצות,

הדוושא נתתקעת ללמעלה ולא ניתן לדחוס אותה יותר מדיי. (זה אומר שהמשאבת בלם מרכזית תקינה?)

בהסתכלות שניה הדוושא לא מגיעה עד הריצפה אלה כמעט, וגם לזה דרוש כוח גדול מאוד (אני רוכב אופניים מקצועי.. אז כוח ברגליים יש לי8))

האוטו בולם סך הכל בסדר.

אף פעם לא ניסיתי לבלום איתו יותר מדיי חזק ואני משתדל בכללי כמה שפחות לגעת בבלמים.

אתמול בלילה הבאתי איתו כמה בלימות חזקות וראיתי בסה"כ שוה בולם לא רע. (לא כמו המרצדס אבל עדיין סבבה קבלו קישור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=176432&highlight=%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1+C180)

נחזור לדווח עוד כמה ימים.

פורסם

. כשהאוטו כבוי ושאני לוחץ על דוושאת הבלם כמה לחיצות,

הדוושא נתתקעת ללמעלה ולא ניתן לדחוס אותה יותר מדיי. (זה אומר שהמשאבת בלם מרכזית תקינה?)

.

כן. ככל הנראה כן. אם היא הייתה "גולשת" לאט לאט למטה זה היה מעיד על משאבה פגומה/לא מחזיקה לחץ.

זאת, יחד עם עוד מה שאתה מתאר נשמע כמו משאבה תקינה.

פורסם

טוב עוד עדכון, כרגע מצאתי בתוך אריזת הרפידות מסמך ירוק של "לוקס". המסמך מציין שלא מומלץ לתת בלימות חזקות ב150 מייל הראשונים שלאחר ההרכבה.

אני חושב שהמסמך נותן גושפנקה לכך שבאמת יש תקופת הרצה לבלמים . לדעתי ,ההוראה הזאת זה בעצם כסת"ח לתקופת הסתגלות.

• תוכן חדש...