Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10K פורד פיאסטה שנת 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת האם פלגים של motorcraft הם טובים עבור פורד פיאסטה והאם 150ש"ח עבור 4 זה מחיר סביר.

כמו כן אני לא יודע איפה ניתן להשיג פילטר אוויר ופילטר שמן חלופיים אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי אני גר באיזור חיפה.

בנוגע לטיפול עצמו:

1. האם למישהו יש עצה איך הכי נוח לחבר את הפילטר שמן, כלומר אם איזה כלי כי ממש קשה לי איתו (ההברגה לא נוחה).

2. אני רוצה לנקות את המיכל של המים (מים של הרדיאטור) אבל אני לא בטוח אם צריך לעשות איזה משהו מיוחד או שיש במיכל הזה הפתעות כלשהם אשמח אם מישהו שמבין יכול להדריך אותי. דרך אגב הסיבה לכך היא שאיני רואה את גובה המים כמו שצריך ותמיד נראה לי שחסרים מים.

פורסם

שלום רב!

מוטקרפ הוא הפלג המומלץ היחיד לפורד. המחיר שציינת מעט יקר, אך יתכן בגלל שהפלג מתוצרת מוטוקרפ.

לא מומלץ להרכיב מסנן שמן תחליפי, הקפד להחליף רק מסנן שמן מוטוקרפ, וכנ"ל מסמן אוויר, ההבדל במחיר בין תחליפי, בטל בשישים לעומת הנזק שיכול להגרם.

מסנן שמן מפרקים בעזרת כלי יעודי, שחובק את השפתים החיציוניות של המסנן שמן.

בסגירה יש להשתמש בכח היד בלבד!

ערוך חיפוש בנושא הכליהיעודי, ובנושא ההקפדה על החלפת מסנן שמן. מומלץ לפרק את מיכל העבוי ולנקות אותו בעזרת מברשת לנקוי בקבוקים של תינוקות.

מומלץ גם להחליף את מי הקירור , במי קירור מתוצרת פרסטון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מה הכוונה רק בעזרת כח היד? בכלל לא להשתמש באיזה כלי עזר? איך אני אדע שזה מספיק חזק כך שזה לא יתפרק באמצע נסיעה?

פורסם

שלום רב!

לשאלותיך בפרטי, מצאתי לנכון לענות מעל גבי הפורום, לטובת חברי פורום נוספים, המתלבטים בשאלות זהות לשלך:

1- שאלת בפרטי מדוע לא להסתפק בהחלפת מסנן אוויר תחליפי , שעשוי מקרטון בצורת 8/ אליפסה?

תשובה: מסנן האוויר, כשמו כן הוא, תפקידו לסנן את האוויר, המלא אבק, ולפעמים בעת סערה גם חול,

לכן מסנן האוויר המקורי והאיכותי, בנוי כך שהוא יהיה בגובה המתאים, בצורה, המתאימה אחד לאחד למבנה בית מסנן האוויר, כדי למנוע חדירת אוויר רווי אבק, שלא דרך קרב הסינון המקרוני, שממנו עשוי מסנן האוויר, שאכן רק חלקיק אבק קטן ממיקרון יצליח לעבור אותו.

אבק החודר למנוע , הוא כמו אבקת יהלומים על זכוכית, הוא שורט את פני הצילנדר, ומגביר את שחיקתו, מכאן מגדיל את תצרוכת השמן, וירידה בהספק המנוע לטווח הארוך, בגלל טבעות דחיסה ושמן שחוקות.

ההבדל בין מסנן מקורי לתחליפי הוא בכושר הסנון של הנייר המקרוני, ובהתאמת המסנן לבית המסנן, במסנן תחליפי הגודל הוא

אוניברסלי, הצורה אחידה ועגולה, הגובה אחיד , והוא לא מונע חדירת אבק, ובכך נמנעת ממנו תפקידו, כך שלנסוע עם מסנן , או בלעדיו, זה הינו הך.

2=שאלת כיצד ניתן להרכיב מסנן שמן, ולא חיזוק בעזרת כלי?

תשובה:

בקצה מסנן השמן קיים גומיה עבה, שעם הידוק המסנן, בכח היד בלבד, הגומיה נמעכת מעט, ונצמדת, כמו קנדום על אבר מין,

ואוטמת הרמטית כל נזילת שמן, עם התנעת הרכב, חום השמן גורם להתנפחות קלה של הגומיה, וגורם לאטימה מושלמת.

אין קשר לחיזוק המסנן, והתפרקותו בנסיעה.

שאלת כיצד אדע באם המסנן שמן מהודק מספיק?

תשובה: אל דאגה אם לא הדקת מספיק ידנית את המסנן, הדלקת הרכב ונזילת מידית של שמן מנוע, תבהיר לך זאת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...