Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיל אגמון, מנכ"ל דלק מוטורס, יבואנית מאזדה ופורד אומר בynet :

"תיבות ההילוכים יהיו אוטומטיות-רובוטיות, בעלות מצמד כפול, כמו ה-DSG של פולקסווגן. התיבות הרובוטיות בעלות מצמד יחיד (כמו התיבה של טויוטה קורולה החדשה, ש.ה), הן אפיזודה חולפת".

לדעתי הגיר הרובוטי בעל מצמד יחיד (כמו בקורולה) יותר זול ליצור מהגיר בעל המצמד הכפול (vw) ולכן הוא ינצח. העברת ההילוכים הגסה (כיום בקורולה) תשופר עם הזמן ותחקה נהג שמעביר הילוכים בעדינות. בעית המכונית המידרדרת בעלייה פתורה כבר בגירים רובוטים קימים (אופל).

אגמון אומר:

"במקום מכוניות ה-1.6 ליטר בנזין שאנחנו רגילים לראות היום, נראה מכוניות בעלות מנועים בנפחים של 900 סמ"ק, 1,000 ו-1,100 סמ"ק...

"זה יקרה כבר ב-2014-2015, ואולי אפילו קודם. המנועים האלה יהיו בעלי מגדשי טורבו, וההספקים יהיו גבוהים יותר מהיום"

לדעתי מנוע בנזין טורבו הוא יקר ליצור ומפחית את יעילות המנוע (יחס דחיסה נמוך) ולכן לא זו הדרך.

מה דעת המשתתפים בפורום?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רעיון פלצני ( אולי חוץ מהקטע של הקטנת מנועים ) .

גם העיתוי מעניין. בקיצור שום דבר לא ישתנה, מצב השוק טוב על תגעו .לדעתי כל מוסכניק מדרכה יכל לנבא דברים מורכבים יותר.

אני לא לקחתי כלום כאמור מהרעיון הפלצני הזה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

בוודאי שהוא צודק, אבל לא צריך להיות גיל אגמון כדי להגיע למסקנה הזאת.

התיבה האוטומטית המוצלחת ביותר שנמצאת בשוק כיום היא ה-DSG, שנהנית מכל העולמות - גם פעולה מהירה ולא מאבדת כוח כמו בגיר ידני (וחסכונית!), וגם נוחות תפעול של תיבה אוטומטית. מרבית היצרנים ירצו בסופו של דבר להשתמש בה, וכתוצאה (גם) מזה עלות היצור תרד, ובוודאי לא תהיה יקרה יותר באופן משמעותי מעלות הייצור של גיר רובוטי רגיל (שלעולם לא יהיה טוב באותה מידה).

באשר למכוניות המטורבתות עם המנועים הקטנים - כבר היום אנחנו רואים מגמות כאלו, כשפולקסווגן היא נושאת הדגל למכוניות סדרתיות (כפי שעשתה עם ה-DSG). בשנים האחרונות יש שיפור אדיר בטכנולוגיית הטורבו, ואין ספק שהמנועים יקטנו ויאפשרו יותר כוח באותו מחיר ועם משקל קטן יותר וצריכת דלק ממוצעת נמוכה יותר. עם התפשטות הטכנולוגיה הזאת המחיר למנועי טורבו יקטן והנצילות תגבר.

ד"א, נהוג לתת לינק למאמר המקורי:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3448677,00.html

בנוסף - למה הכוונה "מצב השוק טוב אל תגעו"?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שאותי עיצבן שהוא אמר שמחירי הרכב יעלו עם השנים.

גם מורידים מס 3% כל שנה, והמחירים יעלו:evil:. גם ככה מחירי המכוניות בארץ הם מהגבוהיים בעולם.

חוץ מזה הקטנת המנועים כבר החלה. לדוגמא באימפרזה (סליחה בB3) המנוע 1.5, בפולקסואגן טוראן יש מנוע 1.4 עם 140 כ"ס.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

באשר למכוניות המטורבתות עם המנועים הקטנים - כבר היום אנחנו רואים מגמות כאלו, כשפולקסווגן היא נושאת הדגל למכוניות סדרתיות (כפי שעשתה עם ה-DSG). בשנים האחרונות יש שיפור אדיר בטכנולוגיית הטורבו, ואין ספק שהמנועים יקטנו ויאפשרו יותר כוח באותו מחיר ועם משקל קטן יותר וצריכת דלק ממוצעת נמוכה יותר. עם התפשטות הטכנולוגיה הזאת המחיר למנועי טורבו יקטן והנצילות תגבר.

רוני

אני חושב שאת הקרדיט צריך בכלל לתת לפיאט, שבכלל כחברה תמיד מתקדמת טכנולגית אבל איכשהוא הקרדיט עובר למקומות אחרים. מנועים מוגדשים קטנים (אני בכלל לא מדבר על האונו טורבו) כבר משווקים עם הגרנדה פונטו והקדימו למעשה את פוקסוואגן (אגב, שים לב כמה היפאנים מתקדמים וממנועי 660 סמ"ק במשך שנים מספקים הספקים גבוהים מאוד).

גם גירים רובוטים היו עוד בשנות התשעים והוצאו בשלל רכבים של הקונצרן כמו אלפא, פארארי ועוד. גם הגירים הרציפים תמיד קודמו ע"י פיאט ובמשך שנים רק פיאט, סובארו ופורד נשארו נאמנים לגיר הכל-כך יעיל הזה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

קצת צניעות לא תזיק לחברי הפורום, גיל אגמון הוא מהמובילים במשק הרכב ויש לו קבלות מוכחות על ניסיון בענף.

קראתי את הכתבה בעניין רב, נכון שלא צריך להיות גיל אגמון כדי להגיע למסקנות שבכתבה, אבל אני נותן משנה חשיבות להערכות שבאות ממנו.

דבר נוסף, לחלק מהנאמר בכתבה צריך להתייחס מהפוזיציה שהוא נמצא בה. לדוגמא ההתייחסות שלו לגיר הרובוטי של טויוטה היא מלאכת מחשבת של דיפלומטיה: מצד אחד טויוטה מייצרת גירים טובים שמתאימים לטעם האירופי ולתקנות האיחוד (ולכן הם לא לקחו סיכון) מצד שני הגיר הזה לא מתאים לטעם הישראלי (ולכן לא פוגע בעסקים של דלק רכב... :-D).

פורסם

בנוסף - למה הכוונה "מצב השוק טוב אל תגעו"?

רוני

מוזכר ברעיון הפרט הבא - דלק מוט' מובילה את טבלת המכירות מזה כ -12 שנה.

תרבות הצריכה הישראלית אידיאלית לדלק מוט',מה גם שהמהלך שנים אלה הם צברו כח בשוק ,וכל תמורה שיכולה להשפיעה על זה אינה מבורכת.

אני מעריך שתיבת הDSG לא תגיעה למאזדה ,לפחות בארץ הם ירצו שלתיבה זו תדבק תווית " יוקרתית " בדמות המכוניות הגרמניות. התיבות שלהם ( מאזדה ) עובדות טוב ,מראות רמת אנמינות טובה אין שום צורך בשינוי.

הם ירצו לשמר את " העממיות " שבתיבה אוט' פשוטה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

DSG היא התיבה הכי מתקדמת כיום שמשלבת את הטוב של שתי העולמות(העברה מהירה ללא איבוד כח וחיסכון בדלק).

התיבה הרובוטית של הקורולה ממש פאשלה וגם אם ישפרו אותה אני לא מאמין שיצליחו להגיע לרמה של הDSG.(אם אני לא טועה היא הגיע מעולם המירוצים)

בקשר להקטנת מנועים גם זה כבר קורה.(לדגומא מנוע הTSI של VW).

פורסם
מוזכר ברעיון הפרט הבא - דלק מוט' מובילה את טבלת המכירות מזה כ -12 שנה.

תרבות הצריכה הישראלית אידיאלית לדלק מוט',מה גם שהמהלך שנים אלה הם צברו כח בשוק ,וכל תמורה שיכולה להשפיעה על זה אינה מבורכת.

אני מעריך שתיבת הDSG לא תגיעה למאזדה ,לפחות בארץ הם ירצו שלתיבה זו תדבק תווית " יוקרתית " בדמות המכוניות הגרמניות. התיבות שלהם ( מאזדה ) עובדות טוב ,מראות רמת אנמינות טובה אין שום צורך בשינוי.

הם ירצו לשמר את " העממיות " שבתיבה אוט' פשוטה.

קונצרן פורד כבר פיתח תיבה מתחרה, והיא אפילו אמורה להגיע עם הפוקוס מתוחת הפנים בינואר 2008

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא צודק לחלוטין. פורד אירופה הודיעו כי מנועי 1.6 מוגדשים יחליפו את ה2.0 בנזין במונדיאו החדשה בעוד שנה-שנתיים.

פיז'ו משתמשים במנוע 1.6 טורבו שפיתחו ביחד עם ב.מ.וו (עבור המיני) במגוון דגמים רחב.

זה העתיד, ללא ספק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מה שאני כן מסכים עם גיל זה העניין ששל ההיברדיות. כל ההיברדיות זה בלוף אחד גדול. המכוניות האלה צורכות את אותו הדלק, רק נוסעות איתו יותר.

העתיד הוא ביודיזל, אתנול.. מוצרים שלא מופקים מהנפט ומזהמים הרבה פחות. לדעתי בכלל צריך לאסור מכירת דיזל רגיל, רק ביודיזל.טוב לסביבה וטוב לעסקים(נראה אותכם עומדים מאחורי אוטו שפולט אדי עוף ברוטב בלי לקפוץ לkfc )

רכב חשמלי זה גם בלוף אחד גדול. למה מאיפה בא החשמל ?? משריפת דלק בתחנת כוח. אז מה זה משנה אם אני שורף דלק באוטו או בתחנת כוח?

פורסם
מה שאני כן מסכים עם גיל זה העניין ששל ההיברדיות. כל ההיברדיות זה בלוף אחד גדול. המכוניות האלה צורכות את אותו הדלק, רק נוסעות איתו יותר.

העתיד הוא ביודיזל, אתנול.. מוצרים שלא מופקים מהנפט ומזהמים הרבה פחות. לדעתי בכלל צריך לאסור מכירת דיזל רגיל, רק ביודיזל.טוב לסביבה וטוב לעסקים(נראה אותכם עומדים מאחורי אוטו שפולט אדי עוף ברוטב בלי לקפוץ לkfc )

רכב חשמלי זה גם בלוף אחד גדול. למה מאיפה בא החשמל ?? משריפת דלק בתחנת כוח. אז מה זה משנה אם אני שורף דלק באוטו או בתחנת כוח?

משהו לא מסתדר לי במשפט הזה בכל זאת. אתה לא חושב שסתרת את עצמך?

Twincharger Stratified Injection

פורסם

לא הבנת אותי,הן צורכות את אותו סוג הדלק(המזהם) יותר נכון, רק נוסעות איתו 20 ק"מ לליטר במקום 10.

פורסם

הדבר הכי חכם לעשות זה לעבור עם השנים למנועי דיזל במקום מנועי הבנזין. לא?

מנועי הדיזל מסילה משותפת מהווים התקדמות טכנולוגית מרשימה שהציבה את מנועי הדיזל החדשים בשורה הראשונה של מנועים מוצלחים, חסכונים ועתירי כוח.

מה גם שמנועי הדיזל של היום הם לא אותם מנועים רועשים של העשור הקודם, הם הרבה יותר מעודנים, חסכוניים ובעלי אורך חיים גבוה מאוד.

פורסם

ההתחנפות של אתר YNET למר אגמון נראית לי די מצחיקה.

הרי ברור מעל לכל ספק שכיבוש הליסינג נובע ממחירים נמוכים מאוד לרכבים אשר מר אגמון משווק לענף.

כל יבואן אם ירצה יכול להציע מחירים אטרקטיבים יותר ולזכות בנתח שוק גדול בענף, אך מרבית היבואנים וכול אחד מהסיבות השמורות עימו החליט לוותר על התענוג.

לגבי גיר רובוטי, מצמד אחד לא עובד טוב בכל הגירים הרובוטים הקיימים, אני מניח שעם פקיעת הפטנט של VW על ה DSG , יחלו ערב רב של חיקוים על המקור המוצלח, דבר אשר יוריד את המחיר ויביא את הגיר הנ"ל לכל רכב, זה העתיד.

ולגבי הורדת נפח , ושימוש במגדשי טורבו על מנת להוציא הספק גבוהה יותר וחיסכון במשקל, ובכן כל מי שעוקב אחר השוק האירופאי יודע ומבין שהחידוש הזה הוא כבר OLD NEWS , קבוצת VW עושה מזמן שימוש במנועי טורבו דיזל בנפח 1.4 ליטר ברכבים הקטנים של החברה, ועתה גם במנוע 1.4 ליטר משולב מגדש על וטורבו .

הכיוון היה ברור, הטכנולוגיה הבשלה הייתה חסרה, נראה שעתה היא קיימת, ומנוע זה הוא רק הסנונית.

• תוכן חדש...