Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לכל חברי הפורום!

יכול להיות שמה שאני כותב עכשיו זה אוף טופיק, כמובן, אני מגיע מעולם האודיו והמולטימדיה בפורום הזה אבל נראה לי שזה משהו מאוד כללי.

מה לעשות, כולנו כותבים שטויות מידי פעם לפעם, בייחוד בהתחלת דרכנו כשאנחנו צעירים בפורום ונראה לנו שהידע שלנו הוא אדיר ואנחנו רק מתחילים לגלות כל פעם עד כמה אנחנו טועים ועד כמה תחומי ההתעניינות שלנו הם ללא גבולות לידע.

יש נושא שמאוד מקשה עליי בזמן האחרון ואני מוכן להיות ערב לכך שהוא גם מאוד מציק לוותיקי פורום אחרים. כל כך מציק למען האמת שבשנה האחרונה כבר איבדתי כמה פעמים את הרצון לכתוב בכלל ולהגיב ולעזור ולצערי כן - גם העדפתי להפסיק ללמוד.

כשאנחנו כותבים דברים שהבסיס שלהם הוא שקרי\מוטעה\לא נכון אנחנו לרוב מקבלים על כך תגובות מחברי פורום אחרים, לרוב וותיקים, שהביקורת שלהן היא מאוד נוקבת, לפעמים ההתבטאות היא בוטה ואף מעליבה עד העצם ולפעמים התגובה פשוט חריפה אך באה ללמד ולחנך בחלק מהמקרים.

בזמן האחרון התגובות החוזרות לביקורות האלו הן אף יותר מעליבות, יותר ילדותיות ולמען האמת מעוררות סלידה מכל רצון לעזור או לשפר שהרי בגלל הסיבות האלו מגיעות התגובות להודעות הלא נכונות.

תגובות כמו "שב בשקט" או "תשתוק" או "נמאס לי ממך" או "מה אתה נתפס לכל מילה" וכו' וכו'...

לא סתם יש רק לפורום האודיו 4 אחראים ולא סתם יש נהלים.

צריך להבין שבכל פעם שאנחנו רושמים משהו לא נכון ומישהו מתקן אותנו - קודם כל, זה נושא פתוח, ניתן לדבר על הנושא, ניתן להתערב בנושא אבל הבן אדם שמשיב לא כתב את ההודעה שלו מתוך כוונה להעליב או לפגוע.

לא פעם ולא פעמיים ספגתי תגובה חריפה וקשה מוותיקי הפורום על שטויות שרשמתי בפורום אך מעולם לא העזתי לענות להם ב"מה אתה נתפס לכל מלה" או "תשתוק אתה ותשב ותלמד" שבזמן האחרון התגובות האלה צפות על גבי הת'רדים יותר ויותר וזה מה שגורם לי לא לרצות להיות כאן כשזה קורה.

מעולם לא עניתי כך לוותיקי הפורום, פניתי אליהם בהודועות פרטיות, עניתי להם בגלוי "למה אתה חושב ככה?" ובסופו של דבר - בחלק מהמקרים גיליתי כי אני אכן טועה וההבנה שלי לוקה בחסר ואז פשוט - למדתי. כאן גדולתו של הפורום הזה בסופו של דבר.

ובחלק מהמקרים גם קיבלתי התנצלויות.

לדעתי צריך להבין שכשאנחנו כותבים משהו בפורום הזה, אנחנו מעבירים ידע רשמי לאנשים אחרים והידע הזה צריך להיות מבוסס על אמת, על הבנה ועל מחקר.

אם אני הייתי עונה ללקוחות בחברה שאני עובד בה תשובות שהן מקבילת ערך לחלק מהתשובות שרשמתי בתחילת דרכי ואפילו הרבה קדימה לזה - אני הייתי מפוטר משום שהייתי נדרש להוכיח את הדברים שרשמתי.

תארו לעצמכם מה היה קורה כאן לכל אחד מחברי הפורום אם הוא היה נדרש להוכיח למה הוא הדברים שהוא רושם הם נכונים? ועוד בייחוד אחרי תגובה כמו "שב ותלמד".

אני מבקש מהנהלת הפורום להוציא נוהל מסודר לגבי איך להתדיין אחד אם השני כאשר חבר פורום אחד סבור שהשני רושם שטויות, אולי אפילו כדאי להכריח חבר פורום שמתבטא בצורה גסה להוכיח שלדברים אותם כתב יש גב מדעי.

הרמה של הפורום תעלה לדעתי.

מה דעתכם?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון - זה לגבי נוסח ההודעה הבוטה.

אבל אני חושב קצת אחרת.

כשההודעה הבוטה מגיעה כתגובה להערה שמותחת ביקורת על שטות או משהו לא נכון שנאמרו, אז צריך לדרוש מכותב ההודעה להביא הצדקה מדעית כזו או אחרת לדברים שהוא כתב.

זה גם יעלה את רמת הפורום עם הזמן וזה גם יעלה את רמת הידע.

סתם הודעה בוטה - פשוט למחוק כמו שנאמר בת'רד הקודם.

זה ימנע את פתיחת הפיות המיותרת שיש כאן לפעמים ואולי זה יגרום לאנשים לחשוב קצת לפני שהם מדברים וכן אני מודע לחלוטין לזה שגם אני כותב שטויות מידי פעם לפעם - ההבדל הוא בהתנהגות.

אני יודע טוב מאוד לגבי מספר חברי פורום שהורידו את כתיבת ההודעות שלהם למספר אפסי ומגוחך, אני מנוע מלאמר שמות אבל אני רק יכול לאמר שמדובר באנשים שהם מאגר ידע בלתי מובן בתחום הזה וזה הפסד נקי של הפורום.

אני מכיר אחד שנראה שהוא בכלל פרש מהפורום - ולדעתי עד היום, הוא היה הגאון של כל הזמנים. מנוע מלאמר את שמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי אתה צודק ,

אני לא יכנס לפרטים אבל באמת לרוב אין לי אפילו חשק לענות על טעויות של אנשים שעונים תשובות לא קשורות כי אז אתה ואני יודע לאן זה יתגלגל .

לכן מה שיש לי להגיד בנושא זה משהו פשוט מאד , קודם לענות לעצמך ורק אז לתת תשובה במקרה ואתה בטוח שהיא נכונה .

נאמר בפורום הרבה פעמים - עדיף להיות בשקט ויחשבו שאתה טיפש מאשר לתת הערה טיפשית וידעו בוודאות שאתה טיפש .

וכן לפעמים גם אני מגיע למצב בו אני עונה בצורה קצת מזלזלת אולי אבל זה במצבים אחדים שהם פשוט לא נסבלים . :\

יום טוב , שנעלה ונפרח .

פורסם

+1

ואני יוסיף. אני חושב פעמיים לפני שאני עונה. וגם אחרי שאני כותב משהוא אני עובר עליו 3 פעמים. לבדוק שגיעות כתיב. לבדוק דיקדוק. ולבדוק שמה שאני כותב מובן. ויהיה קל להבין את מה שאני רוצה להעביר.

** ויותר חשוב. שאני בטוח שאני צודק ולא מטעה אנשים! וכאשר אני לא בטוח. אני כותב את זה, ומציין שמי שבטוח, ויכול להביא מידע מועיל שאומר אחרת שיביא ונלמד!,

וקורה המון שאנשים פותחים שאלה (לא משנה שיש 3 שאלות זהות בדף הראשי) שואלים שוב. וכאשר אין תשובות מקפיצים.

ואם עונים הם כועסים. או עונים ישר חיפשתי. ( כי הם היו באמת מחפשים.) הם היו מוצאים תשובות.

לדעתי צריך להוסיף מי רשימת מילים מומלצות לחיפוש לפיתרון מהיר של שאלות נפוצות.

כמו (יללת אלטרנטור, רעש בפיוניר, מגבר נכבה, רמקול לא מגיב, חוות דעת על דגמים נפוצים. ועוד.)

אולי לחברים שאוהבים את התחום. יהיה שוב הרצון לחזור ולעזור ולשתף וללמד וללמוד דברים חדשים.

אלי

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני בדרך כלל משתמש ב"אל תתפוס אותי במילה" כשאני לא בטוח.

ולגבי הנושא של שימוש בחיפוש - הרי זה ברור מאוד רק מאופן הכתיבה מתי בן אדם אומר לך שהוא באמת עשה חיפוש ומתי הוא אומר לך כן כן כן ומורח אותך בלי בושה. אז במקרים כאלה קצת יותר קל להבדיל ואפשר גם פשוט מאוד לנעול את הת'רד או לתת לינק לתוצאת חיפוש ולנעול.

הבעיה היא שהחשק להיות חלק מהפורום הולך ויורד ובסופו של דבר כמות האנשים בעלי הידע הולכת וקטנה וכמות זיבולי השכל הולכת וגדלה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי אני גם חושב כמוך , הבעיה שאני רואה זה שיש אנשים שבאים הנה וחושבים ש"מגיע" להם שישיבו להם . ויש אנשים שלא מוכנים לשמוע שום דבר שהם לא רוצים לשמוע , כלומר אתה חייב לנחש מה הוא רוצה שתגיד ולומר את זה .

אני פשוט חושב שכול הרמה ירדה לאחרונה .

ואם אפשר לומר ואולי זו הכללה אבל משום מה זה מה שנתפס ו/או תופס את העיין , זו העובדה שרבים מהם באים עם תקציב מאוד קטן , ומנסים לעשות משהו בומבאסטי , מה שמרמז שהם חברה מאוד צעירים. ואם זה נכון , אזי ככול שהדור הולך ופוחת כך גם יורדת הרמה

בברכה יהודה

פורסם

צודקים, אני כבר מתחילת החופש כמעט ולא עונה בגלל שכמעט שאין ת'רדים שלא היו נפתחים אם רק הנהגים החדשים היו עושים חיפוש, לרוב זה "זקוק יעוץ מערכת ב 8K" או "מה עדיף לי לחבר" או "האם אני יכול לחבר תפוז לגישור של המגבר"

די עם כל הכבוד נמאס, בגלל שאלות כאלה התחלתי לשבת "בפורם הטכני" :lol:

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

מה?? אי אפשר לחבר תפוז לגישור של המגבר?:(

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לא - התפוז מעלה קורוזיה.

העליתי את הנושא הזה ברצינות - צריך ליישם את המשפט put your money were youre mouth is אני מקווה שרשמתי נכון ללא טעויות - אבל הרעיון מובן.

מי שאומר שטויות, מעכשיו - יצטרך לתת להן גם גיבוי.

הנה - כבר תיקנו אותי (מה לעשות שאני חצי דיסלקט)

put your money WHERE your mouth is

תודה אליקו!

בכל מקרה רציתי להוסיף משהו - רשמתי שהתפוז יעלה קורוזיה, רשמתי שטות, צריך לגבות בהסבר מדעי.

וובכן - ניסוי שאפשר למצוא בכל מעבדת אלקטרוניקה לילד בכיתה ד' ובכל ספר אלקטרוניקה לילד בכיתה ד' (או שזה א' אפילו)

וזה ניסוי שעשיתי והוא הצליח דרך אגב, אז הכל אמת!

אם לקוחים לימון וחותכים אותו לרוחב ככה שאת הפלחים שלנו אנחנו בעצם מחלקים באמצע - כל פלח הוא בעל מטען חשמלי נגדי לפלח שלידו - בקיצור, יש מוליכות אם מחברים בין הפלחים ומקבלים סוללה.

לוקחים אלקטרודות (קטודות ואנודות) כאשר סוג אחד עשוי מאבץ והשני מנחושת (אם אני לא טועה זה נחושת) ותוקעים אותן בפלחי הלימון לסירוגין - אבץ, נחושת, אבץ, נחושת - עד שלא נשארים פלחים.

מחברים את כל האנודות - אם אני לא טועה האבץ הוא ההדק החיובי - ביחד עם חוט חשמל

מחברים את כל הקטודות ביחד - ואז משני החוטים מחברים לנורה ו...

יש אור למספר שניות מכובד.

אז ככה שמה שרשמתם על התפוז הוא אולי שטויות אבל זה לא נכון שאי אפשר להפיק חשמל מפרי הדר.

עכשיו השאלה האמיתית - כמה לימונים צריך בשביל להוציא מהמונובלוק של אליקו פולס אחד שירים את הFI אודיו שלו?

ואל תחשבו שזה בלתי אפשרי מבחינה מדעית - פשוט צריך לשכור האנגר...

Pioneer TS-X150

פורסם

ברוח הדברים האלו הוספתי את ההודעה הזו שלי בדביק.

במידה ומישהו נתקל בהודעה פוגעת הוא מוזמן לדווח לי או לכל מנהל אחר והדברים יטופלו בהתאם.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...