Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

אכן,טמפרטורת הפעלת המאוורר ברכב המדובר הינה 94 מעלות,אין איבוד מים,ואין לחץ כלשהו במערכת הקירור.

אורן

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תומר, אותו הדבר גם אצלי.

ניסיתי למדוד את הטמפ' מהראש מנוע עם מדחום אלחוטי, והוא קרא 80-100C (מאזורים שונים, הטמפ' לא אחידה לאורך כל ראש המנוע) כשהמחוג היה על חצי.

אתה צריך למדוד את הטמפרטורה של המים ולא הראש מנוע.

תמיר

פורסם

לאור הדברים של אורן, נראה כי באמת יש כאן מהומה על לא מאומה, את הנגד אם כבר אז להרכיב על היוניט חום, ששעון החום יראה בחצי, לאלו שזה ממפריע להם, ולא על החיישן של הביטרון שיפעיל את המאווררים מוקדם מהמתוכנן.

פורסם
עופר מה זה 3/4?

דבר איתי בטמפרטורה ולא לפי השעון.

כמו שאתה יודע אפשר לכוון את השעון שיצביע על הקו האדום כשהמנוע קר, אצלי לצורך העניין בגלל שהחזרתי את המחט של החום מים לא נכון אז כשהמנוע על 90 מעלות השעון אצלי נמצא על הקו האדום כבר, זה רק בגלל שהשעון אצלי לא מכוייל ואני יודע את זה כי אני זה שהוציא אותו מהכיול שלו בטעות.

תומר - אני מדבר על רכב מקורי עם לוח שעונים מקורי שמעולם לא פורק. הבדייקה בוצעה לאחר החלפת נוזל קירור + תרמוסטט מקורי. כל זה, תוך כדי השוואה לנתונים בספרות רכב.

כאשר המחוג התקרב ל-3/4, מאוורר המנוע נכנס לפעולה, בדיוק לפי נתוני הייצרן שהיו רשומים בספר.

פורסם

גם אצלי זה ככה,אין טעם לגעת בזה ואין צורך בנגד הזה.

היצרן קבע את זה והוא לא קבע זאת סתם,לא תמיד "תרופות הסבתא" של כמה ממכם-באמת נחוצים לרכב.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אצלי גם בשיא הקיץ,בעמידה בפקקים של למעלה מ50 דקות,המחוג לא עבר את ה3/4 אלא הגיע טיפלה מתחת לשנתה של ה3/4.

אם המחוג עובר את ה3/4 -זה כבר בעיה אחרת.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

זה הרגע סיימתי לחבר נגד לחוט האדום אשר מחובר ליוניט חום.

תחילה ניסיתי 100 אום, וכפי שדוד ציין המאוור החל לעבוד (על מהירות נמוכה) בערך 5 מלימטר אחרי החצי.

לאחר מכאן החלפתי אותו להכנסתי נגד 150 אום, והוא החלק לעבוד 1-2 מלימטר מעל החצי.

נשארתי עם ה150 אום.

עכשיו יש לי שאלה נוספת ליודעי דבר..

איך אני עושה שהמאוור יכנס באותו תזמון רק על המהירות הגבוהה יותר?

(החשש שלי שבעליות\ימים מאד חמים, המהירות הנמוכה לא תתגבר על קצב ההתחממות)

תודה רבה!

פורסם

אתה עוזב את המערכת כמו שהיא ונרגע, בגלל שמהירות גבוהה נכנסת אוטומטית כ-4-5 מעלות מעל המהירות הנמוכה, ואם המנוע יגיע לשם, היא תיכנס לפעולה לבד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פשש תודה נשמע מגניב!

אני ינסה לבחון את זה.. :)

בחנתי את הנושא, המהירות השניה לא נכנסת לפעולה.

המהירות הראשונה עם הנגד 150 אום, מתחילה ממש מעט מעל החצי.

ולאחר שהמחוג מתקרב ל 3/4 ממש המהירות השניה עדין לא נכנסת.

בדקתי כמה פעמים.

אז אני חוזר ושואל,

האם יש אפשרות לגרום למאוורר לפעול מיד על המהירות השניה ?

(המהירות השניה = המהירות הגבוהה יותר)

תודה!

מישהו?.. עזרה..? בבקשה..? :mm_eek:

• תוכן חדש...