Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מבין את הישראלים, כל העולם אידיוטים וקונים רכבים פרטיים, ורק בארץ , עם סגולה- אנחנו יודעים מה טוב יותר ודופקים את כל העולם בזה שאנחנו מקבלים ליסינג?!?

חברות הליסינג דופקות אותנו

רק בגלל(בין היתר) שחברות הליסינג מקבלות רכבים בזול, אנחנו משלמים ביוקר על מכונית שרוצים לקנות באופן פרטי.

הבטיחות בזבל, אני בטוח שמנכ"ל sixt או כל חברת ליסינג נוסע עם קצת יותר מ2 כריות אוויר.

מי שמקבל רכב מליסינג יש לו התלבטות קשה בין 3,פוקוס,קורולה או מגאן.

וחוץ מזה זה לא האוטו שלכם.

לשומאכר- המחירים אמורים לרדת , המס ירד ב3%, אבל אני בטוח שהייבואנים לא יורידו את המחירים בהתאם אלא יבלעו חלק מההנחה.

רכב חלופי תקבל רק אם תתקן במוסך הסדר.

מה תעשה אם סתם יש תקלה ברכב שצריך להחליף משהו והוא יושב במוסך שבועיים ומחכה לחלק שיגיע מחו"ל ? מה תעשה אז?

נכון, רוב העובדים לא מקבלים. אנשים במשק עובדים בתנאים שונים בהתאם לתחום בו הם עובדים. עוד מעט תגיד שצריך מדינה קומוניסטית..

גם מי שיש לו רכב פרטי משלו, ולא ליסינג, מזהם את האוויר וגורם לפקקי תנועה (ולפעמים אפילו יותר מרכבי הליסינג).

הישראלים לא יחידי סגולה, הם פשוט מאוד מעדיפים להוציא כל חודש סכום יחסית קטן ולנסוע באוטו משפחתי ממוצע, מאשר לקנות רכב יד שניה/שלישית מיושן בכמה עשרות אלפי שקלים או רכב חדש בכמה מאות אלפי שקלים.

אם בארה"ב ואירופה המחירי רכבים היו דומים למחירים בארץ היית רואה תופעה של רכבי עבודה גם שם.

וכשאני מדבר עם מחירים דומים, אז לא רק על רמת מיסוי//מחיר סופי גבוהה, אני מדבר גם על המשכורת של העובדים, כמה מס הכנסה לוקחים ומה נשאר בנטו בשביל לחיות ממנו ובנוסף להחזיק רכב במחירים מופקעים.

ד"א, הבעלים של ניו-קופל נוסע בS500 מודל 07, הבעלים של "פרי" נוסע בS350, מודל 08 (לפחות בזה הוא נהג בפעם האחרונה שפגשתי אותו לפני כשבוע).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנה הלכו התוכניות שלי לקנות בוקסטר על החברה ולשלם שווי שימוש קבוצה 7 על ביטוח של 30K לשנה ;)

אגב, זו עוד רפורמה רלוונטית: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3437378,00.html

לי אין (כבר) רכב בליסינג, אבל אני נפגע כבעל חברה שמצמיד רכב - שרשום על שמו הפרטי - לעצמו (כעובד החברה). נו מילא.

אם תזדרז אולי תספיק.. התקנה תכנס לתוקף רק ב1 לספטמבר.. יש לך שבועיים.. זוז! :-D

פורסם

רק בגלל(בין היתר) שחברות הליסינג מקבלות רכבים בזול, אנחנו משלמים ביוקר על מכונית שרוצים לקנות באופן פרטי.

הבטיחות בזבל, אני בטוח שמנכ"ל sixt או כל חברת ליסינג נוסע עם קצת יותר מ2 כריות אוויר.

בעיקרון אני מסכים איתך, אבל יש נקודה שאני חייב להתייחס..

מבחינת בטיחות - אולי בפועל יש מעט כריות אוויר אבל זה גם מה שהופך תיקון של רכב כזה ליותר זול (זלזול בחיי אדם)

אבל בפועל כיום השלדות של הרכבים הרבה יותר מתקדמות (מבחינת פיזור אנרגיה סביב תא הנוסעים) מלמשל ברכבים מלפני 5 שנים. מה שמביא לעליה בגודל הרכבים ומשקלם, ולכך שדור ההיטק נוסע ברכבים יחסית מעודכנים וחדשים במחיר של אחזקת רכב קצת יותר ישן.

הוכחה לכך אתה יכול למצוא באתר HNN.

(דוגמא נפוצה היא מאזדה 3, ולאנטיס לדורותיה)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

יש אי-צדק בהעלאת שווי השימוש למשתמשי הליסינג.

אדם המקבל רכב ממקום עבודתו ללא תשלום לחברת ליסינג, מקבל הטבה השווה כסף ועל זה הוא צריך לשלם מס, ערך ההטבה הוא אותו שווי שימוש מפורסם שהוחלט להעלות אותו.

וזה הוגן לשלם מס, וזה ברור שעד עכשיו שויי השימוש היה קטן משמעותית מהערך הריאלי של ההטבה..

אבל אדם המקבל רכב בהסדר ליסינג משלם פעמיים. פעם לחברת הליסינג ופעם את המס על שווי השימוש.

נכון שהתשלום לחברת הליסינג משולם מברוטו, אבל עדיין יורד סכום לא מבוטל מהנטו.

היה צודק אם הסכום שמשלם העובד מהנטו היה מתקזז מאותו מס שמשלם העובד על שווי השימוש (בערך הריאלי שלו) ואז היה נעשה לפחות צדק.

יונדאי אקסנט עולה לי כ-2000 ש"ח נטו. אם יעלה שווי השימוש ישתלם לי משמעותית לפרוש מהליסינג לטובת רכישת רכב פרטי, שכבר עכשיו אחזקתו היתה עולה לי פחות (כולל ירידת ערך, כי אני מדבר על רכישת רכב בן 5-6 שנים).

גם הקילומטרים אינם ללא הגבלה. על כל קילומטר מעל 25000 לשנה אני משלם, ואם הייתי נכנס לתוכנית עם קילומטראז' גבוה יותר, הייתי משלם יותר מלכתחילה.

באו "מתחכמי" האוצר והחליטו לפצות על העלאת שווי השימוש, כדי לפצות במשהו על עליית עלות אחזקת רכבי הליסינג בעקבות העלאת שווי השימוש. אבל ההטבה היא לכל המשק, וזה עוזר להחזיק רכב פרטי באותה מידה שזה עוזר להחזיק רכב ליסינג, שהוצאות אחזקתו גדלו.

אז נראה לי שזה רכב הליסינג האחרון שלי, אלא אם ישתנה משהו. אני מחוייב עליו לעוד שנה וארבעה חודשים, כך שאעבור רק את השלב הראשון (מתוך ארבעה) של העלאת שווי השימוש.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

גם הקילומטרים אינם ללא הגבלה. על כל קילומטר מעל 25000 לשנה אני משלם, ואם הייתי נכנס לתוכנית עם קילומטראז' גבוה יותר, הייתי משלם יותר מלכתחילה.

פיני, תסכים איתי שברכבך הפרטי, את לא מגיע ל25K בשנה, וכך אני בטוח שכל עם ישראל שלא מחובר לדלקן או שהרכב לא משמש לעבודה.

זה אומר פחות רכבים על הכביש בזמן נתון. אני בעד.

אגב שלא תחשוב שאני שלילי, אצלנו בעבודה מעודדים דווקא רכב פרטי ע"י תשלום הוצאות רכב. וכן ניתן לראות במפעל רכבים כמו אלפות, יאריס ספורט, ועוד יצירות אומנות נדירות בארצנו.

אני בטוח שבמשרד התחבורה לא יושבים מהנדסי תחבורה (ויש כזה מקצוע) בשילוב האוצר שמזמן כבר היו מסיימים את החגיגה הזאת.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מקריאת השירשור עד כה נתקלתי במספר אמירות קבועות, אשר אינן בהכרח תואמות את המציאות:

- שוק הליסינג מנוון את שוק הרכב הישראלי .. אפשר לחשוב שלפני עידן הליסינג עם ישראל רכש רכבים שאינם במשוואת היפני \ אוטומט...

- הלקוח הפרטי ממן את עלות רכבי הליסינג .. שוב בולשיט אחד גדול, ברגע שהליסינג יעלם נראה אותכם קונים את גירסאות הבסיס של מאזדה 3 ב 114,000 ש"ח , הרכב למחרת יעלה לרמות של 125,000 ש"ח.

-בטיחות, הכל נושא של בחירה, מרבית רכבי קבוצת 2 מצוידים ב6 כ"א, וחלקם אף ב ESP.

-זיהום אויר.... , נושא כאוב, אך הוא יפתר רק כאשר תהיה מערכת של הסעת המונים, כל עוד כל אחד מאיתנו צריך להגיע לעבודה המצב ישאר כפי שהוא, עם רכב פרטי או ליסינג.

- צדק חברתי , שוויון - נו באמת, למה לסיים את העניין עם הליסינג.., בואו נמסה את קרן ההשתלמות, הרי לא לכל העובדים יש אותה.., ויש עוד עשרות דוגמאות, למה לסיים את נושא רק במס אשר יוגדל על הליסינג בלבד ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
פיני, תסכים איתי שברכבך הפרטי, את לא מגיע ל25K בשנה.

לאו דוקא.

אני גר בהרצליה ועובד ליד רחובות, ובנסיעה לעבודה וחזרה, לא כולל סידורים, אני מגיע ל80 ק"מ ביום, שהם כ-21000 ק"מ בשנה (לפי חישוב של 22 ימי עבודה בחודש).

כך שעוד 4000 ק"מ לשנה לטיולים, סידורים וכו. (שהם כ-330 ק"מ בחודש),הם בהחלט הגיוניים ואפילו פחות.

את הרכב לקחתי בעיקר לשימושו של בני, בהנחה ובתקווה שיסע פחות ממני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

- שוק הליסינג מנוון את שוק הרכב הישראלי .. אפשר לחשוב שלפני עידן הליסינג עם ישראל רכש רכבים שאינם במשוואת היפני \ אוטומט... אם אני לא טועה רק בשנות ה80 סובארו הייתה היפנית הראשונה שנכנסה לארץ ולאחריה אט אט נכנסו כל השאר, בשנות ה90 המאוחרות הליסינג שלט ולא נתן הזדמנות לתחרות.

- הלקוח הפרטי ממן את עלות רכבי הליסינג .. שוב בולשיט אחד גדול, ברגע שהליסינג יעלם נראה אותכם קונים את גירסאות הבסיס של מאזדה 3 ב 114,000 ש"ח , הרכב למחרת יעלה לרמות של 125,000 ש"ח.

קודם כל יש קבוצת רישוי 2 שמסתיימת ב114 אלף, כך שליבואן לא יהיה משתלם למכור 3 בקבוצה 3. כשלמעשה הרכב עולה לייבואן פחות מ100 אלף. כשיגמר הליסינג הייבואנים יתחילו להתחרות עלינו, מה שעכשיו לא קורה כי לא איכפת להם מה5 אלף שהם מוכרים לפרטי,מעניין אותם העשרות אלפים שהם מוכרים לליסינג.

דבר שני צריך לפתוח את הייבוא. זה יוריד בטוח את המחירים.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אתה כנראה בעל זיכרון סלקטיבי.., אז תן לי להזכיר לך את רבות המכר בשור הישראלי טרום ליסינג:

סובארו DL

מיצובישי לנסר

מיצובישי סופר לנסר

מאזדה 323 \ לנטיס

וכיום 3\ קורולה..

שום דבר לא השתנה ולא ישתנה כל עוד התדמית של הסחירות \ אמינות תהיה משויכת לרכבים יפנים בלבד.

לגבי מחירי הרכב, מציע לך להסתמך על נתוני עבר ומחירים אשר היו בסוף שנות ה 90..

ליבואנים היפנים אין שום סיבה להוריד מחירים, הלקוחות צובאים על דלתם , ואין שום סיבה להורדת מחירים כזו או אחרת.

זאת המציאות, למי שרוצה לראות אותה .

פורסם
ליבואנים היפנים אין שום סיבה להוריד מחירים, הלקוחות צובאים על דלתם , ואין שום סיבה להורדת מחירים כזו או אחרת.

הבעיה היא אחרת לחלוטין:

ערך המלאי של חברות הליסינג ניקבע לפי מחירון לוי יצחק. נקודת המוצא במחירון לקביעת מחיר הרכב המשומש, היא מחיר רכב חדש ללקוח פרטי.

מכאן שכל הוזלה במחיר הרכב ללקוח הפרטי תפגע במחיר המחירון של הרכב המשומש דבר שיביא לירידה חזקה בשווי המלאי של חברות הליסינג.

כך שבנוסף לכל, על היבואנים מופעלים לחצים כבדים - מצד חברות הליסינג - שלא להוזיל מחיר ללקוח הפרטי.

כך זה עובד והלקוח נדפק פעמיים:

- פעם בגלל הליסינג שמפעיל לחץ כדי שלא יורידו מחיר.

- פעם בשל העדר תחרות אמיתית בשוק.

פורסם

הכי טוב והכי פשוט שהעבודה תממן כמה מיניבוסים/טרנזיטים עם נהגים ויאספו את העבודים לפי אזור מגורים. (כמו בעבודה של אבא שלי)

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
לאחר שקראתי מה שכתבת כאן ובשרשורים קודמים, לדעתי אתה גם

גם

וגם

פשוט לא הצלחתי להתאפק.

אתה מוזמן לבוא ולהגיד לי את זה בפרצוף.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם
הבעיה היא אחרת לחלוטין:

ערך המלאי של חברות הליסינג ניקבע לפי מחירון לוי יצחק. נקודת המוצא במחירון לקביעת מחיר הרכב המשומש, היא מחיר רכב חדש ללקוח פרטי.

מכאן שכל הוזלה במחיר הרכב ללקוח הפרטי תפגע במחיר המחירון של הרכב המשומש דבר שיביא לירידה חזקה בשווי המלאי של חברות הליסינג.

כך שבנוסף לכל, על היבואנים מופעלים לחצים כבדים - מצד חברות הליסינג - שלא להוזיל מחיר ללקוח הפרטי.

כך זה עובד והלקוח נדפק פעמיים:

- פעם בגלל הליסינג שמפעיל לחץ כדי שלא יורידו מחיר.

- פעם בשל העדר תחרות אמיתית בשוק.

הרומן של לוי יצחק עם היפניות לא התחיל בעידן הליסינג, אלא הרבה לפני, כאשר הוא שמר על ביצי המלך החל מה DL, אשר כמשומשת הייתה יקרה בעשרות מונים מכל אירופאית בשנתון שלה.

פורסם
הכי טוב והכי פשוט שהעבודה תממן כמה מיניבוסים/טרנזיטים עם נהגים ויאספו את העבודים לפי אזור מגורים. (כמו בעבודה של אבא שלי)

אפשרי בחברות גדולות שיש להן הרבה עובדים שגרים יחסית קרוב אחד לשני ומתחילים ומסיימים את העבודה באותן שעות.

מה תעשה חברה שיש לה 30 עובדים שכל אחד מהם גר במקום אחר בגוש דן וחלק מגיעים בשעה 8 בבוקר, חלק ב9 וחלק בכלל לא עובדים במשרד אלה מסתובבים בשטח?

• תוכן חדש...