Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מאוד תלוי בתיבה. אם תיקח תיבה אוטו' איטית היא תבזבז דלק בהעברה כי הזמן שבו הגז לחוץ והכוח לא מגיע לגלגלים יהיה ארוך יותר.

אתה צודק, וגם רועי למעלה צודק. העניין הוא שזה זניח ביחס לשאר נתוני התיבה - כלומר בזבוז הדלק בהעברת ההילוך יהיה בעל משמעות נמוכה ביחס לבזבוז הדלק כתוצאה מבורות בין ההילוכים או שינוי ביחס ההעברה הסופי.

את ה-AL4 נתתי כדוגמה בגלל הניסיון שלי איתה. במקרה יש לי גם ניסיון עם התיבה של היאריס הקודמת (תיבה אוטומטית רגילה, כמובן) ואין ספק שהיא הרבה יותר זריזה. ה-AL4 בשידוך עם מנוע ה-1.4 תורמת לביצועים מאוד עצלים ותחושה של כבדות. הנהג לוחץ הרבה יותר חזק על הגז בשביל להגיע לתוצאה הרצויה בכל מהירות וצריכת הדלק נפגעת -גם בשיוט רגוע קשה להשיג איתה צריכה טובה במיוחד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כעיקרון אתה צודק אבל מה עם מקרה בו אתה נוסע במהירות משתנה שבתיבה בת 6 הילוכים תגרום כל דקה להחלפת הילוך ובתיבה בת 4 ההילוכים תאפשר ניעה בהילוך הגבוה מבלי לשנות כל דקה הילוכים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה מדבר על מקרה קצה מאוד ספציפי. אפשר למשל לדבר גם על מקרה בו התיבה בת 4 ההילוכים לא תעביר הילוך אבל כן תאמץ את המנוע (נניח אם הנהג לוחץ חצי דוושה), בעוד התיבה המשושה תאפשר לנהג ללחוץ על רבע דוושה בהילוך חמישי. בגדול, יש המון מאפייני תיבה שמשפיעים על הניצולת, ואי אפשר לשפוט רק לפי מספר ההילוכים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
העברת ההילוך עצמה לא מבזבזת דלק, אבל חורים בין ההילוכים בוודאי שמבזבזים. הם גורמים לנהג ללחוץ יותר על הגז כי הוא צריך כוח וזה מבזבז יותר דלק. בנוסף, לרוב כשיש 6 הילוכים אז ההילוך האחרון ממוקם נמוך יותר בסל"ד (ד"א, יחס העברה סופי זהה בשני גירים שונים לא קובע שהסל"ד בשניהם זהה - לכל הילוך יש יחס העברה משלו ובמיוחד כשמדובר ב-6 הילוכים מול 4 במרבית המקרים ההילוך השישי הוא הילוך יתר "גדול" יותר מהרביעי של הגיר המיושן).

בנוסף, גיר 6 הילוכים הוא חדיש ומתוחכם יותר, וזה גם משפיע על צריכת הדלק. שים לב למשל אילו נתוני צריכת דלק גרועים מציגה ה-AL4 המיושנת, במיוחד על מנועי ה-1.4.

רוני

תרשה לי לחזק את המשפט הראשון שלך .יוצא לי לנהוג הרבה על הסקודה אוקטביה החדשה דגם טורבו דיזל 2.0 ליטר DSG. וישנם מקרים רבים שהתיבה ממהרת להעלות הילוכים ואין כמעט כוח לרכב.. טוב לא נגזים יש הרכב נוסע אבל אם אתה רוצה עוד אתה צריך לתת לחיצה דיי עמוקה על הגז כדי שיגיב ( ברור שיש עוד 2 אפשרויות נוספות שזה להעביר למצב הידני ולהוריד להילוך המתאים או לשים על מצב S שגם הוא מוריד מייד להילוך המתאים.)

ואתן דוגמא, קורה הרבה שבפקקים או סתם נסיעות איטיות הרכב נמצא על 30 או 40 קמ"ש על הילוך 4 עכשיו הרכב נוסע בלי עין הרע הוא מאיץ, אבל לאט ומרגישים שהרכב נחנק מדי פעם ושאתה צריך לתת לו איזה לחיצה קצת עמוקה על הגז בכדי שיגיב ויוריד הילוך או 2 . (בכללי הרכב נמאצ במהירויות אילו 30-40 בין ההילוכים 3 שהרכב נוסע עוד סבבה לבין 4 או 5 שזה קצת יותר סיוט.)

בכל מה שקשור לנסיעות איטיות פקקים ובין עירוני אני פשוט מתעב ושונא את התיבה הזו מכיוון שיש בה הרבה ליקויי, קורה הרבה פעמים שהיא מעבירה הילוך בנסיעה איטית ורגועה ונותת הרבה חבטוט חזקות, והרבה פעמים גם שומעים מן תיקים שכאלה מהגיר שהתיבה מעבירה את ההילוך עצמו או שהיא מתשגעת ולא יודעת איזה לשים.

אני אישית לרוב נמצא על מצב S או במצב הידני וכשאני על הידני אני גם מעביר את ההילוכים כאילו אני נוסע ברכב הפרטי שלי שבעל תיבה ידנית 5 יחסי העברה. ( כל 20 קמ"ש מעביר הולך בולם כמו בידני עם הורדת הילוך וכו' )

עוד דבר לרוב ב-DSG ההילוך ה-6 הוא בעיקר לנסיעה רגועה, בכדי שנוסעים במהירות ממוצעת של 100 או 120 הרכב יהיה בסל"ד נמוך והנסיעה תהיה מעט חסכונית. אם בתכלס תיסעו ותלחצו עד הסוף על רכבכם תראו שהרכב יגיע למהירותו המירבית כבר בהילוך 5 ואין צורך להעביר ל-6 אלא אם כן בא לכם לחסוך מעט ( לא שזה יעזור שאתם בפול גז :lol: )

מה שכן כשלוחצים על הרכב בנסיעה בין עירונית רגילה (שהרכב מאיץ עד ל-120 ).. או כמעט וכפול ממהירות זו, התיבה מעבירה הילוכים בצורה חלקה מאוד וזריזה מאוד וזה תענוג..

אך עיקר הבעייה לפחות ברכב זה ספציפי זה נסיעות רגועות.

אייני פוסל את האפשרות שהרכב יצא בעל דפקט מהמפעל ובימים הקרובים אנו הולכים לבדוק זאת כי אכן ישנו מצב שהרכב הספציפי הזה יצא פגום.

בברכה עומרי

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

• תוכן חדש...