Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההשפעה שיכולה להווצר אחרי כן , ובכן , אני שמעתי שכדאי פעם בכמה זמן לבצע את השינוי... אז כמה שאלות :

פעם בכמה זמן ?

האם יש עוד משהו לבצע פרט לשינוי המיקום (איזון וכו'?)

תופעות לוואי שעלולות להווצר עקב השינוי ? (נטיות של ההגה וכו').

עד כמה זה מאריך את חיי הצמיג .. או בכלל מה זה נותן ? אני יודע ששחיקת הצמיגים הקדמיים יותר גבוהה.. אבל עד כמה ? , ומה ההבדל שבו אני אמור לחוש אחרי השינוי הנ"ל ?.

בתודה מראש

עידן

פורסם

היי,

פעם אחרונה ששאלתי, כשהחלפתי צמיגים, מומלץ לעשות קדימה --> אחורה, פעם ב20 אלף קילומטר. זה לפחות מה שהפאנצ'ר מאכער שלי אמר (אחד שאני סומך עליו).

בעיקרון, וזה כבר לפי ההבנה שלי, בד"כ הצמיגים הקדמיים נשחקים יותר מהאחוריים (הנעה קדמית לרוב, במכוניות החדשות, רוב כוח הבלימה נופל עליהם, ואולי עוד כמה סיבות שלא ציינתי).

על מנת להגיע לשחיקה פחות או יותר אחידה בכל הגלגלים מומלץ להעביר את מיקומם.

לגבי מה ששאלת, אני לא זוכר אם עשו לי איזון או לא. בעיקרון נראה לי שלא מחייב, אלא אם חסרות משקולות איזון.

די סביר שתרגיש שהגלגלים הקדמיים וההיגוי יהיה אולי מדויק יותר בהשוואה להיגוי עם הגלגלים השחוקים יותר.

אני מקווה שעזרתי,

חג שמח

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לפי בירור שעשיתי במוסך המרכזי של פיאט כשרציתי לעשות את ההצלבה בפונטו 95 שלי, הבנתי שכבר לא עושים את ההצלבה הזאת בצמיגים יותר.. לא בדיוק הסבירו לי למה.

נאמר לי שאיזון גלגלים של כל הגלגלים מספיק.

אני משער שגם לגבי HGT אין שינוי, אתה מוזמן לבדוק בעצמך ואני נראה לי גם אבדוק את העניין בקרוב..

פורסם
היי,

פעם אחרונה ששאלתי, כשהחלפתי צמיגים, מומלץ לעשות קדימה --> אחורה, פעם ב20 אלף קילומטר. זה לפחות מה שהפאנצ'ר מאכער שלי אמר (אחד שאני סומך עליו).

ההחלפה לא צריכה להעשות לפי מספר קילומטרים אלא לפי אופי שימוש. אצלי למשל הצמיגים כ-10000 ק"מ על הרכב ואני כבר שוקל להחליף אחוריים קדמיים. פשוט הכתפיים של הקדמיים כבר מתחילות להשחק... (טוב,טוב, כבר שחוקות לגמרי :lol: )

בכל אופן - צריך לשים לב לסוג הצמיגים. סימטריים או אסימטריים. יש צמיגים שאסור להחליף בהם צדדים (כמו למשל היוקו A539) והדבר היחיד שאפשר לעשות זה להעביר קדימה לאחור על אותו צד. צמיגים אחרים מאפשרים החלפה מימין לשמאל ואז הכתף החיצונית של הצמיג הופכת לפנימית (צריך להפוך אותו על הג'נט כמובן, כדי לא לשנות כיוון סיבוב - חשוב מאוד!!)

בכל מקרה, זה שומר על אורך חיים סביר של הרביעיה, ונותן לך יותר זמן על האוטו שהצמיגים במצב טוב (אם היית מחכה עוד 20000 ק"מ ואז מחליף רק קדמיים, אז במהלך אותם 20000 ק"מ היית מקבל התנהגות לא טובה של הציר הקדמי)

לסיכום - להחליף בהחלט אחורה קדימה, ואם הצמיג סימטרי ומאפשר החלפת צד- לעשות את זה גם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...