Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני דביר בן 17 ...

זה הפרוייקט הראשון שלי ברכב רציתי לשתף אותכם, פילטר אוויר זה החלק שמסנן את הלכלוכים שבאוויר לפני שהם נכנסים לקרבורטור

צילמתי והעלאתי תמונות בישביל אנשים ברמה מתחילה (כמוני) , מבקש לא לזלזל ...

עדיין כל אחד פה התחיל ממשו קטן :)

ויאללה לעבודה

שלב א: בתוך המכסה המנוע יש את הקופסא הכחולה זה הפילטר אוויר (INBOX)

יש לו 3 ברגים למעלה שמסתובבים עם היד,מפרקים בעדינות רבה

dsc00105ia3.jpg

שלב ב: מרימים את המכסה בעדינות , צריך להזהר מאוד החור שאמצע התמונה זה לוע הקרבורטור אסור שיכנס לשם לכלוכים

dsc00103ot8.jpg

שלב ג (הכי קריטי) : מוציאים בעדינות את הפילטר (האליפסה הכתומה) זה פשוט נשלף בעדינות רק להזהר שלא יפלו לכלוכים לתוך לוע הקרבורטור כי אז זה יכול לגרום לבעיות

dsc00102kq5.jpg

שלב ד :עכשיו הפילטר בחוץ אפשר לנקות אותו היטב עם לחץ אוויר ולהכניס חזרה באותו סדר ...

בקרוב אני מתכנן גם להחליף נורות בלוח שעונים

אני יצלם גם את הפרוייקט הזה ויעלה תמונות עם הסברים

מקווה שעזרתי ...

מחכה לתגובות

פורסם

דביר שלום רב, וברכות ליוזמה לפרויקט הראשון כולל הצלומים ווהסברים.

הערה קטנה, שימוש בלחץ אוויר לנקוי המסנן, הוא מיותר, בגלל שני סיבות עיקריות, לחץ האוויר עלול לחורר אותו, ובמקרה שכזה , האבק יחדור דרך קרב הסינון המחורר, ויצא שהנקוי הוא ברכב לבטלה.

סיבה שנייה , מחיר מסנו האוויר, הוא מספר עשרות שקלים, והחלפתו בחדש כל טיפול גדול(כל עשרת אלפים ק"מ), או בהתאם לתנאי האבק שהרכב נוסע, בתנאי נסיעה על כביש, כל טיפול גדול, הוא מספיק.

מומלץ בפרוייקט הבא, של החלפת נורות לוח השעונים, לפרק את הכבל השללי מהמצבר לגמרי, עד אחרי הרכבת הלוח, כדי למנוע קצר שישרוף לך את הלוח, או את כל הרכב.

זכור זהירות מונעת אסון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לך דביר.

צר לי לבשר לך, שזה לא פרוייקט אלא טעות. כפי שצביקה כבר הסביר ולא רק, פילטר אוויר, יש שיוחלף, וברכבים חדישים יותר, מומלץ שיוחלף לפילטר מקורי, או ברמת OEM (רמה זהה לרמת ייצור המקורי) .

בפרויקט הבא שלך, מוטב שתתיעץ קודם ביצועו, כי לעשות נזק עת החלפת נורות לוח שעונים, זה קל, והתיקון עלול לעלות יותר מהחסכון.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דביר שלום,

תבורך על הפרוייקט, אך יש לך טעות בניקוי, מנקים את הפילטר (עדיף לרכוש חדש) עם אוויר דחוס מחלקו הפנימי כלפי חוץ בכדי שהלכלוך ייצא.

בכול מקרה תמשיך לשתף אותנו בפרוייקטים הבאים שלך בכדי שאנחנו נלמד וגם אתה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בסדר חביבי מטעויות לומדים- כל עוד זה לא עולה בחיי אדם הכל תקין

בצע חיפוש יש כאן ים של חברה שיכולים לעזור

כל הכבוד על היוזמה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות ועל זה שאתם מלמדים אותי מה שאני לא יודע ...

וצביקה מהזה בידיוק הכבל מהמצבר איכן הוא נמצא ואיך אני מנתק אותו ...

ונתקלתי בעוד בעיה בפירוק לוח השעונים

לפי מה שהבנתי מחיפוש בפורום שצריך לפרק 4 ברגים ולהוציא את כל האזור של הלוח שעונים

הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לפרק את הצוק והוא לא נותן לי להוציא את הפלסטיק

הצלחתי להבריג החוצה את הכפתור של הפנסי ערפל שלידו אבל הצוק לא מתברג

אשמח לעזרה

דביר

פורסם

במקום להיזהר עם הלוע של הקרבורטור. אפשר פשוט להניח בד נקי על הלוע וזה חוסך את הזהירות שצריכים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

דביר שוב שלום רב!

הקישור שנתת לנקוי מסנן אוויר, אין לו קשר למסנן אוויר הנמצא ברכבך, ונקוי בשמן מיוחד או בשטיפה במים יהרוס אותו, קבל את עצתי החלף אותו, ואל תנקה אותו.

לגבי כבל הארקה שביקשתי שתנתק, למצבר קימים שני הדקים, אחד שלילי(מינוס-) והשני חיובי(+), יש לנתק את ההדק השלילי, וכך ניתקת את מעגל המתח, למערכת החשמל.

משלתך בהמשך, יש לי חשש כבד, שאתה עומד להכניס ראש בריא למיטה חולה, והנזק שעלול להגרם יעלה על התועלת, רצוי ומומלץ שתגש לחשמלאי, ותקרא את אזהרתו של דני זומרשטיין.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ממש תודה רבה על העזרה

ולגבי הראש בריא למיטה חולה ... מצאתי לי תחביב אני מנסה די לפתח אותו .... אם אני עושה את הכל בעדינות ובלחשוב מספיק הנזק הכי גרוע יהיה פלסטיקה

אז נראה לי שכדאי לקחת את הסיכון בישביל ההנאה

מה לא ככה ? עדיין צריך להתחיל ממשהוא

פורסם
פילטר אוויר לרכב הזה עולה לא יותר מ20 ש"ח...

בלי קשר לכך שהפרוייקט קצת מיותר - לא הראית את התוצאה הסופית כמו בכל פרוייקט....

בהצלחה בתחביב החדש !

אמממ התוצאה הסופית ...

יש לי קצת יותר רגישות בגז (אני חושב שזה פסיכולוגי)

• תוכן חדש...