Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מחקר והסתכלות על מספר דגמים של קומפוננטים, 6X9ים ומגברים הכעתי למספר אופציות שאני די מתלבט בינהם (אחת מהסיבות היא שאני לא מבין גדול :oops:, ולכן אני פה).

ולעניינו:

מגברים

JBLCS60.2*

LIGHTNING AUDIO מדגם B2.300.2*

CADENCE דגם FXA102*

מגבר Z4200 MAC AUDIO

JBL GTO 75.4

ROCKFORD מגבר P4004

6X9's

INFINITY רמקולים REF9613I

KENWOOD KFC6980IE

MOREL PULSE 6*9

MORELדגם TEMPO COAX 6X9

קומפוננטים

MB QUART קומפוננט ESA216

קומפוננט 6.5 אינטש מבית CADENCEדגם FX6K

JBL GTO6507

165 Afocal

PULSE6 morel

מה שמסומן ב* הוא מגבר 2 ערוצים, חשבתי ש יכול להיות עדיף שני מגברי שני ערוצים מאשר מגבר 4 ערוצים אחד, אבל לעומת המבינים קטונתי

:-P

אשמח לשמוע המלצות. אורי

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי החלקים שפרסמתי והמחירים באינטרנט, הSETUP הכי יקר יוצא 3200-3300 לא כולל הרכבה וחיווט, הכי זול יוצא 2500 +- גם לא כולל הרכבה וחיווט. סה"כ אני יכול להוציא גג 3500 על חלקים

Stay tuned

פורסם

איך גיבשת את רשימת החלקים הזו? מה היו הפרמטרים שלך לבחירה? מה זה ה"מחקר והסתכלות" הזה שערכת? :lol:

עוצמה, ציווין סאונד, מותג, תקציב, מתקינים, ZAP? לא ברור מהו הקו המנחה בפריטים שציינת. אני חושב, שזו הסיבה שאתה מבולבל. אתה צריך להחליט קודם כל מה אתה רוצה ורק אז לראות, אילו רכיבים יביאו אותך לשם.

ממה שאני מבין, אתה רוצה מגבר, קומפוננט קידמי ורמקול 6X9 אחורי. אתה לא מעוניין בסאב. ויש לך כבר HU, האם הוא ייתן לך את מה שאתה צריך?

אם אתה לא מעוניין בסאב, אתה צריך 6X9 טוב שיפיק באס ויוגבר ע"י מגבר = מגבר 4 ערוצים לקומפוננט + 6X9.

אם כבר "זרקת" רכיבים", תוסיף את ה 6X9 של JBL - מומלצים ומפיקים באס נחמד.

ברמות האלו - לא נראה לי שיש פה צורך בשני מגברים של 2 ערוצים, קח אחד נורמאלי של 4 ערוצים. זה ישמש אותך גם בעתיד, במידה ותרצה להוסיף סאב.

בקיצור, תתאפס על עצמך :wink:

אם יש עוד שאלות, אתה מוזמן.

בהצלחה, יואב

יואב :arrow:

פורסם
איך גיבשת את רשימת החלקים הזו? מה היו הפרמטרים שלך לבחירה? מה זה ה"מחקר והסתכלות" הזה שערכת? :lol:

* בהתבסס על הידע שלי, ניסיתי למצוא מערכת בתקציב לא יקר מדי, שתתן איכות סאונד טובה (סבירה ומעלה?), אני מדבר על SQ, אני לא מחפש לקרוע את עור התוף 8)

עוצמה, ציווין סאונד, מותג, תקציב, מתקינים, ZAP? לא ברור מהו הקו המנחה בפריטים שציינת. אני חושב, שזו הסיבה שאתה מבולבל. אתה צריך להחליט קודם כל מה אתה רוצה ורק אז לראות, אילו רכיבים יביאו אותך לשם.

*בסדר חשיבות יורד מותג, תקציב, עוצמה

ממה שאני מבין, אתה רוצה מגבר, קומפוננט קידמי ורמקול 6X9 אחורי. אתה לא מעוניין בסאב. ויש לך כבר HU, האם הוא ייתן לך את מה שאתה צריך?

*הבנת נכון :lol:, ואת האמת? בקשר לHU אין לי שמץ.... HU של KENWOOD 4029\ כן... די ישן, אני יודע שHU חשוב, אבל נשרפו לי הרמקולים סופית ודי נמאס לי לשמוע חרא. אם הHU חשוב, אני אגרד עוד כסף לאחד נורמלי (רק בלי אנימציות!!! :-P)

אם אתה לא מעוניין בסאב, אתה צריך 6X9 טוב שיפיק באס ויוגבר ע"י מגבר = מגבר 4 ערוצים לקומפוננט + 6X9.

אם כבר "זרקת" רכיבים", תוסיף את ה 6X9 של JBL - מומלצים ומפיקים באס נחמד.

* אוקי, קיבלתי את ההמלצה על ה6X9, הכוונה הייתה להגביר אותם בכל מקרה עם מגבר שתי ערוצים (שני?), ולכן שאלתי אם עדיף שני מגברי שתי ערוצים (אני לא כל כך טוב אם הקטע הזה של מספרים :oops: ) או מגבר ארבע ערוצים אחד גם לקומפ' וגם ל6X9 למרות הבדלי הRMS שלהם

ברמות האלו - לא נראה לי שיש פה צורך בשני מגברים של 2 ערוצים, קח אחד נורמאלי של 4 ערוצים. זה ישמש אותך גם בעתיד, במידה ותרצה להוסיף סאב.

* ראה למעלה

בקיצור, תתאפס על עצמך :wink:

אם יש עוד שאלות, אתה מוזמן.

* הלוואי והייתי איך להתאפס על עצמי, אני די מבולבל מכל המספרים שרצים על כל רמקול ועל כל מגבר כל המדריכים למיניהם לא ממש עזרו לי, בשביל זה אני פה, כדי להתאפס

בהצלחה, יואב

* תודה רבה :)

Stay tuned

פורסם

אין מה להתבלבל.

סאונד, סאונד טוב, סטריאו, קדימה, איכות, הגברה... =

1. קומפוננט טוב מלפנים

2. מגבר 4 ערוצים עבור הסט ועבור סאב בעתיד או זוג מאחור.

מה מסובך בזה?

פורסם

מגברים

JBLCS60.2*

LIGHTNING AUDIO מדגם B2.300.2*

CADENCE דגם FXA102*

מגבר Z4200 MAC AUDIO

JBL GTO 75.4

ROCKFORD מגבר P4004

6X9's

INFINITY רמקולים REF9613I

KENWOOD KFC6980IE

MOREL PULSE 6*9

MORELדגם TEMPO COAX 6X9

קנה סאב 10"

קומפוננטים

MB QUART קומפוננט ESA216

קומפוננט 6.5 אינטש מבית CADENCEדגם FX6K

JBL GTO6507

165 Afocal

PULSE6 morel

כמובן הכל עניין של טעם ואני ממליץ לך לשמוע בעיקר בעניין הקומפוננט והסאב

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אתה לא רוצה סאב ?

אם אתה לא רוצה סאב, תשים קומפוננט מקדימה, 6x9 במגש האחורי ומגבר 4 ערוצים.

אם אתה רוצה סאב, קומפוננט מקדימה, סאב ומגבר 4 ערוצים. ואולי הייתי מוסיף רמקולים 5.25 על המגש האחורי.

יש כבר על המגש האחורי רמקולים ?

פורסם

"בסדר חשיבות יורד מותג, תקציב, עוצמה"

בנוסף, אתה צריך לראות שהמגבר מצליח להרים את הקומפוננט בכבוד.

לגבי מגבר - כמו שאתה רואה על פי התגובות הנוספות, תלך על מגבר 4 יציאות. אין שום סיבה לקנות מגבר שני ערוצים נפרד על מנת להגביר זוג 6X9 בסיסי. מגבר 4 ערוצים נורמאלי מאפשר לבצע כיוונונים (ריסונים) כך שיוכל להגביר 4 רמקולים שהם לא באותה העוצמה. יש שליטה על עוצמת כל ערוץ.

קומפוננט - אתה די בכיוון (כלומר הסינון הראשוני סביר), כעת אתה צריך לשמוע את הסטים ולראות איזה סאונד קרוב לליבך

אתה בוודאות לא רוצה סאב? מאיזה שיקולים? אל תצפה לניסים ונפלאות מה 6X9.

אה, וכמו שגל אמר, הקונפיגורציה שלך לא כזאת מתוחכמת מבחינת מספרים. אל תדאג :)

זה הרדיו דיסק שלך?:

http://www.autos-sound.net/shop/index.php?p=productMore&iProduct=197

אם כן, אז הוא אכן בסיסי, אבל יעשה את העבודה בינתיים. יש לו רק יציאה 1 למגבר, אבל אני חושב שאפשר להסתדר עם זה.

פורסם

aviran, למה לא סאב? אני פשוט לא אוהב הרבה באס, אני די מעריץ של טרבל :-P, העניין הוא, שאני שומע הרבה DRUM'N'BASS (גם הארדקור טכנו והארדקור פאנק, וברייקביט ובקיצור המון סגנונות), הבאסים הם גם ככה הדגש שם, ואפילו הסאונדסטורם המעפנים ימ"ש שהיו לי הריצו את המוסיקה בצורה סבירה פלוס מינוס. 6X9 לגמרי מספקים אותי בתחום הבאס

לגבי המגש, אין מגש, עובד על גשר מפיבר עם מילוי פוליוריטאן ל6X9 ובונה פאנלים חדשים לדלתות בשביל הקומפוננטים

ברמונדו זה לגמרי הHU שלי, ואם הוא מספיק בינתיים, אז MUI BIEN, חודש הבא נביא (אולי) hu

Stay tuned

פורסם

סאב קטן ומדויק, לא יתן לך המון באס וישתלט על הטרבל שאתה כל כך אוהב, להיפך הוא ישלים לך את המוסיקה. גם בסגנונות שאתה אוהב, אני חושב שאין תחליף לאיזה פאנץ' מדויק של סאב (ובכלל אין תחליף כל כך לסאב). זה שאתה לא אוהב באס SPL מרוח, זה משהו אחר, גם אני לא.

אם אין לך סיבה ממש טובה (נגיד חוסר במקום) לא לשים סאב, כדאי שתחשוב שנית ורצוי שגם תשמע מערכות (אם תמצא אחת בלי סאב :wink:). אם תשים סאב לא תצטרך 6X9 אחוריים.

בנוסף, כל מפרט שאתה מקבל, תיקח כהמלצה והכוונה ותו לא. אתה חייב לשמוע לפני שאתה קונה. מותג לא אומר כלום, אתה חייב לאהוב את אופי הצליל (במיוחד ברמקולים)

יואב

פורסם

בלבלת אותי. אתה שומע D&B (אגב, אתה לא היחיד) אבל אתה לא רוצה באס? המוסיקה הזאת מורכבת כולה מבאס. בנוגע להרבה באס שמפריע - אני לא יודע מה אתה חושב שיש פה לאנשים, אבל זה מראה טיפה על מערכות ששמעת. זה עניין של כיוונים לא נכונים. אני אבהיר - תפקידו של סאב הוא לא לתת הרבה באס (בומים מרוחים של פיוניר מסיוויק בשכונת מצוקה הם לא דוגמה למערכת טובה). יש צורך בסאב כדי לנגן תדרים נמוכים, שאין ל6X9 שום יכולת להגיע אליהם. בלי סאב יש לך חור בתדרים - חד וחלק. בלי סאב גם אין מה לדבר על מערכת SQ. אתה צריך סאב לא חזק אך מדוייק, בסגנון הרץ 10אינץ'. הוא לא חייב להיות דומיננטי. בחירת המגבר תלויה בקומפוננט שהוא אמור להפעיל. קודם כל אתה צריך להסגר על קומפוננט, אחר כך להתאים לו מגבר. לא הפוך. אני גם חושב שאתה מגזים בחשיבות המותג בתהליך הבחירה שלך. למותג יש חשיבות, אך עצם שייכותו של רכיב שמותג מסויים לא מבטיחה איכות, כי גם לחברות מאוד איכותיות יש סדרות מוצרים נמוכות וזולות, שמכוונות לציבור הרחב, חסר הידע. אני מציע לך לא לקנות ציוד עד למפגש הפורום הקרוב, שם תוכל לשמוע רכיבים רבים, ותקבל כיוון איך לבחור קומפוננט לפי אופי הסאונד, ולא רק לפי עוצמה אפקטיבית ומותג. יש להתעלם באופן מוחלט מהמלצות באתר ZAP, ישנם הרבה מוצרים לא איכותיים, שמתקבלים שם בהתלהבות יתר.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

• תוכן חדש...