Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן שכחת לתמוך את המנוע עם ג'ק,לפני פירוק תושבת גיר.

לתמוך בקצה הקרטר קרוב לגיר,עם חתיכה עץ מתחת כדי לא לגרום נזק לקרטר.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן שכחת לתמוך את המנוע עם ג'ק,לפני פירוק תושבת גיר.

לתמוך בקצה הקרטר קרוב לגיר,עם חתיכה עץ מתחת כדי לא לגרום נזק לקרטר.

בברכה דוד.

שמעלים את האוטו על ליפט איך תומכים במנוע ?

אפשר תמונה של הקצה קרטר?

איזה נזק יכול להגרם ומאיזה סיבה?

פורסם

צודק דוד, טעות שלי לגבי ההמלצה :-)

ידידי המסניף :-)

כמו שאמרתי אני ביצעתי את העבודה הזאת ואני יכול להגיד לך שזה לא תענוג בכלל בתנאי בית ולא פשוט בכלל. אני אומר את זה בתור אחד שיש לו הרבה מאד כלי עבודה ועזרת אדם נוסף כשצריך. בשביל פירוק הציריות תצטרך מפתח XZN בצורת בוקסה ארוכה. בנוסף תצטרך חולץ תפוחים (Balljoint) וכמה ג'קים וסטנדים.

לכאורה אין משהו מיוחד בפירוד הגיר אבל אם אתה לא בקי אפילו במונחים אני ממליץ לך בחום לא לבצע לבד. זאת תהיה חוויה מאד לא נעימה עבורך. לפחות ללא עזרה או השגחה של מישהו שמבין. מספיק שתעשה טעות כלשהי ואתה תגרום לנזק גדול.

שלא תבין חלילה שאני מעודד אותך לא לעשות לבד. נהפוך הוא, אני תמיד בעד ותמיד התעקשתי למרות שניסו למנוע ממני. העניין הוא שמקריאת הודעותיך עולה כי חסר לך ידע רב (לפחות תשיג היינס) וכן נסיון ולכן נראה לי שכדאי להבהיר לך במה מדובר.

פורסם
צודק דוד, טעות שלי לגבי ההמלצה :-)

ידידי המסניף :-)

כמו שאמרתי אני ביצעתי את העבודה הזאת ואני יכול להגיד לך שזה לא תענוג בכלל בתנאי בית ולא פשוט בכלל. אני אומר את זה בתור אחד שיש לו הרבה מאד כלי עבודה ועזרת אדם נוסף כשצריך. בשביל פירוק הציריות תצטרך מפתח XZN בצורת בוקסה ארוכה. בנוסף תצטרך חולץ תפוחים (Balljoint) וכמה ג'קים וסטנדים.

לכאורה אין משהו מיוחד בפירוד הגיר אבל אם אתה לא בקי אפילו במונחים אני ממליץ לך בחום לא לבצע לבד. זאת תהיה חוויה מאד לא נעימה עבורך. לפחות ללא עזרה או השגחה של מישהו שמבין. מספיק שתעשה טעות כלשהי ואתה תגרום לנזק גדול.

שלא תבין חלילה שאני מעודד אותך לא לעשות לבד. נהפוך הוא, אני תמיד בעד ותמיד התעקשתי למרות שניסו למנוע ממני. העניין הוא שמקריאת הודעותיך עולה כי חסר לך ידע רב (לפחות תשיג היינס) וכן נסיון ולכן נראה לי שכדאי להבהיר לך במה מדובר.

אם העניין היה פשוט אז לא הייתי שואל כי זה היה פשוט.

כל מה שאמרת,אני מסכים איתך אבל בקשר לרכב הזה אין לי מה להפסיד כי הטסט של הרכב נגמר בסוף חודש והמשך נהיגה ברכב תגרור למזלג להשבר.

ככה שאין לי מה להמשיך לסכן את האוטו וככל הנראה בסוף החודש הרכב ישלח לפירוק,בשביל החוויה אני מקווה שאני אצליח לעשות משהו.

בקשר למפתחות שציינת,האם לכל הגירים יש אותם ברגים או שפשוט יש לך התנסות עם הסקודה?

פורסם
שחכת שלאחר פרוק הגיר מהרכב לבדוק את המצמד (קלאץ') ואם הוא שחוק או פגום להחליפו כי ממילא הכל מפורק כבר.

בברכה - רפי לין :-)

אני מחליף חתיכה אחת את הגיר והקלאץ'.

פורסם

הקלאץ' הוא לא חתיכה אחת עם הגיר. אם לא תפרק אותו הקלאץ' נשאר על הגלגל תנופה בצד המנוע. הדבר היחידי שנמצא מבחוץ הוא המיסב לחץ.

תן את הפרטים המלאים של הרכב- שנה, נפח מנוע וקוד מנוע.

פורסם
הקלאץ' הוא לא חתיכה אחת עם הגיר. אם לא תפרק אותו הקלאץ' נשאר על הגלגל תנופה בצד המנוע. הדבר היחידי שנמצא מבחוץ הוא המיסב לחץ.

תן את הפרטים המלאים של הרכב- שנה, נפח מנוע וקוד מנוע.

אבל ברגע שאני מפרק את החתיכה של הגיר אני יכול באותה נשימה להוריד כבר את הקלאץ',לא?

דגם הרכב:

סקודה פיליסיה 96 נפח מנוע 1.3

מה היית כוונתך ב"קוד מנוע"?

פורסם

אתה יכול באותה נשימה להוריד גם את המנוע (עם פטיש קונגו) :-) הקלאץ' מורכב מדיסק החיכוך ומה-Pressure plate. הדיסק לחוץ בין גלגל התנופה לבין ה-Pressure plate. כלומר כל המכלולו יושב ומחוזק ע"י ברגים על הגלגל תנופה- על המנוע. כמובן שכאשר תוריד את הגיר לא תהיה לך בעיה לפרק את הקלאץ'. אם הקלאץ' הוא המקורי של הרכב יש סיכוי שהוא מכיל אסבסט והאבק הזה רעיל ומסרטן. יש אמצעים מיוחדים לשטוף אותו וכדאי להיזהר. כמובן שיש הרבה מוסכים שמקלים בכך ראש אבל זו כבר בעיה שלהם.

קוד מנוע- קוד בין 3-4 אותיות ומספרים והוא רשום ברשיון הרכב.

במקרה שלך זה יכול להיות:

135

135B

135M

136B

136M

אני מניח שלא את כל הדגמים הביאו לארץ, כנראה שאחד משני האחרונים הוא שלך כי הם מכוננים ל-R-Cat. תבדוק ברשיון ותעדכן.

פורסם
אתה יכול באותה נשימה להוריד גם את המנוע (עם פטיש קונגו) :-) הקלאץ' מורכב מדיסק החיכוך ומה-Pressure plate. הדיסק לחוץ בין גלגל התנופה לבין ה-Pressure plate. כלומר כל המכלולו יושב ומחוזק ע"י ברגים על הגלגל תנופה- על המנוע. כמובן שכאשר תוריד את הגיר לא תהיה לך בעיה לפרק את הקלאץ'. אם הקלאץ' הוא המקורי של הרכב יש סיכוי שהוא מכיל אסבסט והאבק הזה רעיל ומסרטן. יש אמצעים מיוחדים לשטוף אותו וכדאי להיזהר. כמובן שיש הרבה מוסכים שמקלים בכך ראש אבל זו כבר בעיה שלהם.

קוד מנוע- קוד בין 3-4 אותיות ומספרים והוא רשום ברשיון הרכב.

במקרה שלך זה יכול להיות:

135

135B

135M

136B

136M

אני מניח שלא את כל הדגמים הביאו לארץ, כנראה שאחד משני האחרונים הוא שלך כי הם מכוננים ל-R-Cat. תבדוק ברשיון ותעדכן.

דגם מנוע הוא:

781.136B

הקלאץ' 99% מקורי.במידה ואכן הוא מקורי אז להוריד אותו עם כפפות?

פורסם

פרקתי את רוב הברגים ועכשיו נשאר לי רק ברגים עם מפתח 16 פתוח שהתגלה במהלך העבודה שאין לי ובוקסה לא נכנסת פנימה.

נשאר בורג אחד בתושבת גיר למטה,בורג אחד בין המנוע לבין הגיר ובורג אחד של הסטרטר.

איך אני מפרק את הציריה?

צריך מפתח עם טבעת כזאת בשביל לפתוח את הציריה?

הגיר נמצא ליד הגלגל השמאלי הקידמי,האם אני צריך לפרק גם את הציריה של הגלגל הימני קידמי?

ברגע שאני מוציא את האום הבורג עדיין בפנים,האם אני צריך להוציא אותו החוצה או שאלה ברגים שלא יוצאים אלא פשוט ברגע שאני אפתח את כל האומים אז הגיר פשוט יזוז קצת הצידה ויצא מהברגים?

האמת,עד עכשיו הרבה יותר קל ממה שחשבתי!אבל אני אפילו לא במחצית הדרך...

פורסם

האמת,עד עכשיו הרבה יותר קל ממה שחשבתי!אבל אני אפילו לא במחצית הדרך...

כן, לפרק זה קל :-P

אתה עושה טעות חמורה שאתה עובד ללא היינס. בשלב זה או אחר של העבודות שתעשה בחיים שלך, אם תמשיך לעבוד ללא היינס, אתה תגלה שהנזק שעשית רב על התועלת.

• תוכן חדש...