Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב הבנתי, אגזוז לחץ במנוע 2 פעימות, נועד לשפר את ניצול הדלק ע"י החזרת גזים משו כזה, יש אגזוז שנועד להפחית את הרעש מהמנוע?

במקרה המדובר אני מדבר על מנוע חרמש, האם יש דרך מסויימת להשתיק את החוליגן הזה?

----

פורסם

אגזוז בקטנוע לדעתי כולל גם דרגה להשתקת רעשים. שמעתי מישהו שחיבר אגזוז (נדמה לי שזה היה של קטנוע) לפתח יניקת האוויר של קומפרסור בכדי להשתיק אותו, כנ"ל מישהו אחר שעשה זאת למכסחת דשא.

אם תחבר אגזוז לחרמש זה כנראה ישתיק אותו בהרבה. הבעיה היא משקל ונפח.

פורסם

אין לי ידע טכני רב,

המנוע מיועד לאופניים,

הייעוד העיקרי של ההשתקה, נועד לשקט הנפשי שלי, הייעוד המשני של ההשתקה, היא למנוע את תשומת ליבם של משטרת ישראל הנכבדה...

כך שמשקל זה לא בעיה, ולמנוע יש אפילו אגזוזון קטנטן,

מה אפשר לעשות ואיך?

----

פורסם

מנוע של חרמש מחובר במצב נורמלי לשני חוטי פלסטיק שמסתובבים באויר.

איך אתה בדיוק מצפה שהוא יזיז כ-70 קילו על גלגלים?

ועוד בלי גיר!

פורסם

במקרה שלך הלחץ באגזוז הוא זה שמתפקד בתור משאבת הדלק שלך.

לולא הלחץ הזה המנוע לא היה מצליח לשאוב מספיק דלק כדי לעבוד בצורה תקינה.

• ספונסר פורום
פורסם
במקרה שלך הלחץ באגזוז הוא זה שמתפקד בתור משאבת הדלק שלך.

לולא הלחץ הזה המנוע לא היה מצליח לשאוב מספיק דלק כדי לעבוד בצורה תקינה.

ברצינות?

אתה מעוניין להרחיב בנושא?

אגזוז לחץ במנוע שתי פעימות נועד ליצור לחץ נגדי במערכת הפליטה כדי למנוע מצב של בריחת תערובת לאגזוז.

במנוע דו"פ (דו פעימי) אין שסתומים,והבוכנה בעלייתה וירידתה מגלה פתחים בצילינדר שהם משמשים כפתחי הכניסה של התערובת ויציאת גזי הפליטה,ישנו מצב של חפיפה,שפתח הפליטה ופתח היניקה של בית הארכובה פתוחים בו זמנית, ואז נוצר מצב של בריחת תערובת חדשה אל האגזוז, מה שיוצר מילוי נפחי לקוי,זיהום אוויר וחוסר שימון(במנוע שתי פעימות השמן מגיע יחד עם הדלק ואין מערכת שימון עצמאית)

האגזוז מתוכנן ונבנה בצורת שני חרוטים(קונוסים) שמורכבים אחד אל מול השני,לאורכם, נפחם,צורתם ומיקומם המדוייקים יש חשיבות רבה לאופי המנוע וקבלת רצועת ההספק\מומנט.

בקצרה עיקרון הפעולה הוא כזה:

כאשר מתחיל מהלך הפליטה הגזים נפלטים דרך פתח הפליטה לאגזוז שצורתו בצורת קונוס מה שעוזר לפינוי הגזים במהירות וללא הפרעה לזרימה מכיוון שהגזים זורמים מנפח קטן לגדול(נפח גדל לחץ קטן) זה נקרא הגל השלילי.

כאשר הסתיים מהלך הפליטה ומתחיל מהלך היניקה, חלק מהתערובת בורחת דרך פתח האגזוז שעדיין פתוח,כאן נכנס לפעולה האגזוז שגורם לגל נגדי מהקונוס השני, עכשיו העקרון הוא הפוך,הנפח קטן והלחץ גדל,מה שגורם לגל שלילי (הפוך) חזרה לכייון הבוכנה ודואג שהתערובת הנקייה לא תברח אל האגזוז.

האגזוז במנוע שתי פעימות הוא המרכיב החשוב ביותר בקביעת נתון ההספק,המומנט ועליית הסל"ד.

אורן

ללא שם.JPG

פורסם

מעבר לעובדה שקיימים מנועי 2 פעימות בעלי שסתומי פליטה (כל זלדה ותומת מצוידים בכאלה, דיזל בעל מגדש מכני ובתומת אף טורבו), לא ברור לי מה הקשר בין בריחת תערובת לאגזוז ובין טיב השימון.

כמו כן נדמה לי שבגלל תערובת שבורחת לאגזוז בלי להשרף גם צריכת הדלק מתקלקלת, ויעיד על כך הקטנוע שלי שבו הבעלים הקודם קדח לתוך האגזוז (הנקי יחסית) ומעבר לרעש עצום גרם גם לבזבוז דלק.

ההסבר נכון מאד אבל לטעמי חסר בו משהו מהותי (אף כי הוא מוזכר בדברים במרומז) - העובדה שאגזוז לחץ (טיונפייפ) מבצע את פעולתו בסל"ד צר יחסית, והמנוע מתנהג בצורה מאד לא לינארית, סביב הסל"ד הזה המנוע חזק מאד ומעליו אין לו כוח. לכן גם צריך להחליף הילוכים כל הזמן או להכריח את מערכת הווארייטור והמצמד הצנטרפוגלי להתיישר עם ההתנהגות הנ"ל.

וסתם פרט פיקנטי, מישהו העלה בפורום אופנועים הפנייה למאמר על הזרקת מים לצנרת הפליטה לפני האגזוז - איוד המים מקטין את לחץ הגזים וכך נוצרת התאמה בין מהירות המנוע ותדר התהודה של האגזוז בסל"ד יחסית נמוך - טיונפייפ שלב א'. עם ההאצה מתבטלת הזרקת המים והסינכרון נוצר בסל"ד גבוה - טיונפייפ שלב ב'.

יוסי

• ספונסר פורום
פורסם

שלום יוסי.

אכן תערובת שבורחת לאגזוז גורמת לבזבוז של דלק אבל גם לחוסר שימון, הדלק והשמן בורחים ישירות מהמעבר של בית הארכובה אל האגזוז, ומשאירים תערובת ענייה יחסית של דלק שמן\אוויר לראש הבוכנה והצילינדר מה שבסוף גורם לתפיסת המנוע.

נכון, ישנם מנועים בעלי שסתום פליטה בשתי פעימות, כל אופנועי השטח והמרוץ לכביש יש שסתום כזה, הוא נקרא בעגה שסתום כוח.

תפקידו להצר את פתח הפליטה בסל"ד נמוך, שכן מנועי דו"פ הינם לרוב בעלי נפח קטן ומתקשים לייצר מומנט ראוי, כאשר השסתום סגור אורך מהלך העבודה מתארך ויוצר מומנט גבוה יותר, אם עליית הסל"ד השסתום נפתח ועוזר בפינוי הגזים המהיר לצורך קבלת הספק גבוה יותר.

לא כל אגזוזי השתי פעימות מבצעים את עבודתם על טווח סל"ד צר, זה תלוי ביעוד האגזוז, חברות רציניות לייצור אגזוזים מייצרות כמה סוגי אגזוזים עבור כל מנוע, האחד להספק גבוה ומתפרץ(רכבית מוטוקרוס שבה יצ צורך בהאצות מהירות)

אחד הספק מתון ולינארי (לרכיבת אנדורו שבה יש חשיבות לאחיזה)

הכל תלוי בקוטר אורך מיקום הקונוסים.

אורן

http://www.fmfracing.com/products/catalog.aspx?CategoryID=51

פורסם
אכן תערובת שבורחת לאגזוז גורמת לבזבוז של דלק אבל גם לחוסר שימון, הדלק והשמן בורחים ישירות מהמעבר של בית הארכובה אל האגזוז, ומשאירים תערובת ענייה יחסית של דלק שמן\אוויר לראש הבוכנה והצילינדר מה שבסוף גורם לתפיסת המנוע.

לא כל אגזוזי השתי פעימות מבצעים את עבודתם על טווח סל"ד צר, זה תלוי ביעוד האגזוז, חברות רציניות לייצור אגזוזים מייצרות כמה סוגי אגזוזים עבור כל מנוע, האחד להספק גבוה ומתפרץ(רכבית מוטוקרוס שבה יצ צורך בהאצות מהירות)

אחד הספק מתון ולינארי (לרכיבת אנדורו שבה יש חשיבות לאחיזה)

הכל תלוי בקוטר אורך מיקום הקונוסים.

כדי להדגיש - אינני חולק - רק מבקש הסבר:

אם בתערובת כבר יש דלק/שמן, איך בריחתה לאגזוז משנה את יחס התערובת? הייתי מבין לו אמרת שיש לכייל אחרת את התערובת כלומר את קוטרי הדיזות כפי שנדרש בכל שינוי בלחץ האוויר, פורטינג וכדומה. זה צורך ברור ומובן, אולי לכך התכוונת? וכדי לחדד, זה לא יחס השמן/דלק שישתנה אלא יחס התערובת, שמצידה תגרום לחימום בהעדר אפקט הקירור של התערובת.

אינני מומחה, אבל האם אין הבדל בין סימני התפסות מנוע עקב חוסר שימון ובין הסימנים עקב תערובת ענייה?

באשר לשינויי עקום המומנט במנועי טיונפייפ, בודאי שניתן לתכנן תהודה בטווח צר (לכוח בסל"ד צר) או בטווח יותר רחב, אבל המומנט שיווצר אז הוא פחות גדול (בגלל שינויי לחץ נמוך/גבוה מתונים יותר בסמוך לפתח הפליטה). גם אז מין הסתם יש טווח סל"ד שימושי מוגבל.

יוסי

• ספונסר פורום
פורסם
כדי להדגיש - אינני חולק - רק מבקש הסבר:

אם בתערובת כבר יש דלק/שמן, איך בריחתה לאגזוז משנה את יחס התערובת?הייתי מבין לו אמרת שיש לכייל אחרת את התערובת כלומר את קוטרי הדיזות כפי שנדרש בכל שינוי בלחץ האוויר, פורטינג וכדומה. זה צורך ברור ומובן, אולי לכך התכוונת? וכדי לחדד, זה לא יחס השמן/דלק שישתנה אלא יחס התערובת, שמצידה תגרום לחימום בהעדר אפקט הקירור של התערובת.

אינני מומחה, אבל האם אין הבדל בין סימני התפסות מנוע עקב חוסר שימון ובין הסימנים עקב תערובת ענייה?במנוע דו פעימי תערובת עניה ושימון לקוי זה אותו דבר,שכן השמן מגיע עם הדלק, חוסר דלק =חוסר שמן

יוסי

ערב טוב, אם תקרא טוב שוב תראה שרשמתי במתכוון תערובת דלק שמן\אוויר ולא תערובת דלק\ שמן.

ובקשר לשאלתך:

יש הבדלים בין תפיסה מהתחממות יתר לבין חוסר שימון.

בגלל התערובת שבורחת מבית הארכובה אל האגזוז, השמן והדלק לא מגיעים במידה מספקת אל ראש הבוכנה ,הצילינדר ותא השרפה, מה שגורם לחוסר שימון ותערובת עניה שגורמת לאפקט ההתחממות הן בגלל אפקט הקרור של הדלק\שמן והן בגלל דטונציה.

בכל מקרה, נסיעה אם אגזוז שאינו אטום בחבור עם הצילינדר מוביל בסופו של דבר לתפיסת הבוכנה בצילינדר.

בברכת חג שמח

אורן בן סימון

פורסם

אני מכיר את עולם הדו"פ מכיוון אחר, עולם הטיסנים.

אני לא חולק על תפקידו של האגזוז בנוגע ליניקה ולמניעת בריחת תערובת. בנוסף, הלחץ שנוצר בו מועבר למיכל הדלק כדי לעזור לשאיבה.

מכיוון שפותח השרשור התייחס למנוע קטן של חרמש, ולא של אופנווע המצוייד במשאבת דלק, התייחסתי לעניין הדלק.

רונן.

• ספונסר פורום
פורסם
אני מכיר את עולם הדו"פ מכיוון אחר, עולם הטיסנים.

אני לא חולק על תפקידו של האגזוז בנוגע ליניקה ולמניעת בריחת תערובת. בנוסף, הלחץ שנוצר בו מועבר למיכל הדלק כדי לעזור לשאיבה. תודה על הרענון, עברו הרבה שנים מאז שראיתי טיסן:-)

מכיוון שפותח השרשור התייחס למנוע קטן של חרמש, ולא של אופנווע המצוייד במשאבת דלק, התייחסתי לעניין הדלק. בכל מקרה, גם באופנוע וחרמש אין משאבת דלק, שניהם עובדים על כוח המשיכה, בקטנועים יש

רונן.

בברכת חג שמח, אורן בן סימון

פורסם

לא יודע להתייחס למשאבות דלק בקטנועים (בוודאי לא באופן כללי וגורף) ובאופנועים, אבל בכל הקשור למנועי 2 פעימות בציוד גינון העובדה לחלוטין לא מדויקת.

בודאי שמשאבות דלק מאד נפוצות בציוד כזה, אבל המשאבה איננה חלק עצמאי אלא דיאפרגמה המהווה חלק מהקרבורטור. בוא נגיד שבעשרות סוגים של ציוד גינון לא פגשתי יוצא דופן - בכולם יש סידור כזה והוא גם מתחייב כי בציוד גינון כמו במטוס, הכלי פועל גם על הצד ואפילו הפוך על ראשו, יש גם התחכמות של משקולת על קצה צינור יניקת הדלק אבל זה סיפור אחר.

מאד מקובל שיש משאבת פריימינג ידנית, וכשהמנוע מותנע, גל תת-לחץ מפעיל דיאפרגמה השואבת את הדלק.

במשורי שרשרת (לפחות בחלק מהם) ישנו פרפר צ'וק במקום משאבת פריימינג, להעשרת התערובת בהתנעה.

יוסי

• תוכן חדש...